Laatste update 01 Dec 2023
10x Vakantieparken Waar Je Met Je Hond Heen Wil

Als hondenbezitter wil je natuurlijk niets liever dan vakantie vieren met je hond. Je wil je hond niet thuis achterlaten en bovendien is het een mooie gelegenheid om lekker veel samen te gaan lopen. 

Maar wat zijn nou de vakantieparken waar je met je hond echt heen wil, en welke aanbieders van vakantieparken zijn extra huisdiervriendelijk? Op het ene vakantiepark is je hond helemaal niet welkom, terwijl er op andere parken zelfs Hondenbungalows beschikbaar zijn. De antwoorden op deze vragen en nog een paar extra tips voor jouw vakantie met de hond lees je hier. 

De 10 vakantieparken waar je met je hond heen wil 

Laten we beginnen met een aantal geweldige vakantieparken waar je als hondenbezitter echt een keer naartoe zou moeten gaan. Dit zijn parken waar jij en je hond meer dan welkom zijn en waar heel veel ruimte is om er samen op uit te trekken. 

1 Park Berkenrhode
9.3
  • Midden op de Hoge Veluwe
  • Een paradijs voor je viervoeter
  • Tiny houses en duurzame boslodges 
Bekijk prijzen Lees review
2 De Leistert
9.6
  • Heel veel faciliteiten en activiteiten
  • Subtropische zwemparadijs en buitenbad
  • Authentieke Limburgse sfeer
Bekijk prijzen Lees review
3 Parc Sandur
8.7
  • Rust en ruimte aan de Grote Rietplas
  • Talloze zwem, sport- en spelactiviteiten
  • Dichtbij Wildlands & Plopsa Indoor
Bekijk prijzen Lees review
4 De IJsvogel
8.7
  • Wandelen en fietsen op de Veluwe
  • wellnessbungalows en groepsaccommodaties
  • Binnenbad en buitenbad
Bekijk prijzen Lees review
5 Hof van Saksen
9.2
  • 5-sterren vakantiepark in Drenthe
  • Geweldig zwembad met spectaculaire glijbanen
  • Luxe rietgedekte vakantieboerderijen
Bekijk prijzen Lees review
6 Beach Resort Nieuwvliet-Bad
7.7
  • Strand op 5 minuten lopen
  • Prachtige villa's én beach lodges
  • Te gek subtropisch zwembad
Bekijk prijzen Lees review
7 Aelderholt
8.3
  • Mooi kindvriendelijk vakantiepark
  • Zwembad en geweldig indoor speelparadijs
  • Heerlijk gelegen in het groene en lommerrijke Drenthe
Bekijk prijzen Lees review
8 Land van Bartje
8.4
  • Heel veel voorzieningen en activiteiten
  • Gelegen in de bossen van Drenthe
  • Overdekt zwembad met kinderbadje
Bekijk prijzen Lees review
9 Resort Veluwe
8.6
  • Familiepark midden op de Veluwe
  • Dichtbij Klimbos Garderen
  • Ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers
Bekijk prijzen Lees review
10 Landgoed De Scheleberg
8.8
  • Midden in de bossen op de Veluwe
  • Luxe bungalows aan het water met sauna
  • Genieten van overweldigend natuurschoon
Bekijk prijzen Lees review

Park Berkenrhode - Gelderland

Park Berkenrhode is een favoriet onder vakantiegangers die in alle rust met hun hond willen genieten van de natuur. Het park is gelegen midden in de Veluwse bossen en biedt daarom heel veel wandelmogelijkheden voor jou en je hond. 

berkenrhode-met-hond.jpeg

Op dit vakantiepark kun je overnachten in luxe en duurzame vakantiewoningen. Kom je met de hond dan kun je kiezen voor een vakantiewoning met omheinde tuin zodat hij hond lekker vrij kan bewegen. 

Een groot voordeel van een verblijf op dit vakantiepark is dat het park vuurwerkvrij is en daardoor heel geschikt om met je hond te ontsnappen aan het vuurwerk tijdens oud- en nieuw. 

Buitenhof de Leistert - Limburg 

Kies je voor een vakantie met je hond in het mooie Limburg dan is Buitenhof de Leistert een zeer goede optie. Je hond is op het gehele bungalowpark en in de meeste vakantiehuizen welkom, zolang je het bij je boeking maar even aangeeft. 

Buitenhof-de-Leistert-wandelen-famillie.jpg

Op dit vakantiepark overnacht je in mooie bungalows in authentieke stijl. Het is bovendien niet alleen een leuk park voor een bezoek met de hond, er zijn ook heel veel faciliteiten en activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. 

Parc Sandur - Drenthe

Parc Sandur vlakbij Emmen in de provincie Drenthe is een van de meest hondvriendelijke vakantieparken van Center Parcs. Op het park zelf is een groot losloopgebied en ook in het park centrum zijn honden van harte welkom. Er zijn bovendien hondenbungalows beschikbaar met een omheinde tuin. 

014_042609266_38108991023945.jpg

Houd je hond van zwemmen dan kunnen jullie een bezoekje brengen aan de grote rietplas die vlakbij ligt. Hier kunnen honden bij mooi weer een verfrissende duik nemen. 

Landgoed De IJsvogel - Gelderland

Landgoed De IJsvogel gelegen midden op de Veluwe is de ideale plek voor een vakantie met de hond.  Jij en je hond zijn hier meer dan welkom in een van de huisdiervriendelijke accommodaties. Dat betekent niet dat je ook niet een beetje aan jezelf mag denken, ook de villa’s met jacuzzi en lodge met sauna zijn huisdiervriendelijk.

de-ijs-vogel-bos-famillie.jpg

In de omgeving van Landgoed de IJsvogel kun je samen met je hond prachtige wandelingen maken door verschillende hondenlosloopgebieden. Bij Kootwijkerduin vind je bijvoorbeeld een losloopgebied dat maar liefst 56 hectare groot is, puur genieten dus. 

Hof van Saksen - Drenthe

Hof van Saksen is een van de best beoordeelde vakantieparken van Nederland. Er is van alles te doen voor jong- en oud en er is ruime keuze in vakantiewoningen. Gelukkig zijn honden hier ook meer dan welkom. In de meeste vakantiewoningen mag je twee honden meenemen. 

Landal-Hof-van-Saksen-luchtfoto.webp

Op het park zelf kun je honden uitlaten op het hondenspeelveld en de twee uitlaatstroken, maar ze zijn ook (aangelijnd) welkom in het Grand Café. Door de mooie ligging in de Drentse natuur kun je ook in de omgeving mooie wandelingen maken met de hond. 

Beach Resort Nieuwvliet-Bad - Zeeland

Wil je samen met je hond even lekker uitwaaien aan het strand dan is Beach Resort Nieuwvliet-Bad een goede keuze. Dit zeer complete vakantiepark is gelegen op 1.200 meter van het strand, waar honden het hele jaar door welkom zijn. Van mei t/m oktober moeten ze overdag aangelijnd zijn, maar buiten deze periode mag je hond vrij rondrennen.

landal-strand-resort-nieuwvliet-bad-strand.jpg

Alle vakantiewoningen op Beach Resort Nieuwvliet-Bad zijn huisdiervriendelijk, maar sinds kort kun je ook kiezen voor een speciale Hondenbungalow. In deze gelijkvloerse bungalow vind je een hondenbench, voederbak, hondenmand en zelfs poepzakjes. 

Landal Aelderholt - Drenthe

Landal Aelderholt is een hondvriendelijk vakantiepark midden in de Drentse bossen. Op het vakantiepark is voor ieder wat wils, er is bijvoorbeeld een overdekt zwembad, maar ook oneindig veel leuke activiteiten voor kinderen en uiteraard heel veel ruimte voor jou en je hond.

landal-aelderholt-bos.jpg 

Na een mooie wandeling door de bossen kun je je hond afspoelen in de hondendouche voordat hij een lekker dutje doet in je vakantiebungalow speciaal voor honden en hun baasjes. Naast een omheinde tuin heeft de bungalow ook voederbakken, afvalzakjes en een hondenmand. 

Het Land van Bartje - Drenthe

Vakantiepark Het Land van Bartje is gelegen in het Hondsruggebied in Drenthe. Vanuit het natuurrijke vakantiepark wandel je eenvoudig met je hond de bossen in. Het park ligt bovendien in een gebied waar je een groot aantal hunebedden vindt, leuk om samen met de hond te verkennen. 

landal-het-land-van-bartje-wandelen-natuur.jpg

Op het vakantiepark is heel veel te doen voor jong en oud. Neem een duik in het zwembad, ga mountainbiken, bezoek de ponyranch en geniet van het lekkere eten in het restaurant. Je mag met je hond overnachten in een groot aantal vakantiewoningen.

Resort Veluwe - Gelderland 

Geniet samen met je hond van een luxe vakantiepark midden in de Gelderse bossen. Je hond is welkom in de meeste vakantiewoningen. Kies uit een mooie bungalow gelegen in het groen of ga voor een beetje meer luxe en huur een huisje met hottub of sauna. 

resort-veluwe-fietsen-bossen.jpg

In de omgeving van Resort Veluwe kun je prachtig wandelen met de hond. Er zijn bovendien meerdere plekken waar je met de hond los kunt lopen zoals in het Putterbos ten westen van Garderen. 

Landgoed de Scheleberg - Gelderland

Ga je met de hond op vakantie dan is het wel zo fijn dat je vlakbij het vakantiepark mooie lange wandelingen kunt maken door de natuur. Op Landgoed de Scheleberg in Lunteren zit je hiervoor op de juiste plek. Dit populaire vakantiepark ligt midden op de Veluwe en bied daardoor heel wat mooie wandelopties, ook in losloopgebieden. 

landgoed-de-scheleberg-vakantiepark-famillie.jpg

Op het park zelf kun je kiezen uit meerdere vakantiewoningen waar je met de hond mag overnachten. Je mag maximaal twee honden per woning meenemen. 

Hoe huisdiervriendelijk zijn de grote aanbieders? 

Huisdieren zijn tegenwoordig gelukkig op de meeste vakantieparken welkom, maar hoe welkom ze honden zijn verschilt nog wel eens. Sommige vakantieparken laten slechts in een aantal huisjes honden toe, terwijl je op andere parken speciale hondenbungalows kunt huren. 

De grote vakantiepark aanbieders kiezen er meestal voor om een vast beleid te hanteren voor honden. Lees hier hoe huisdiervriendelijk de grote aanbieders zijn. 

Naar Roompot met de hond

Wil je naar Roompot met de hond dan heb je geluk want ze zijn meer dan welkom. Omdat Roompot een van de grootste aanbieders van Nederland is heb je bovendien ruime keus. Ga lekker met de hond uitwaaien op het strand, wandel door het Limburgse heuvellandschap of ontdek de Veluwe. 

Op Vakantiepark Zeebad in Zeeland en Het Drentse Wold in Drenthe kun je kiezen voor een speciale hondenbungalow. Dit is ook mogelijk in de Duitse vakantieparken Ferienresort Bad Bentheim en Ferienresort Cochem

  • Hondenbungalows:  Op een aantal parken
  • Maximaal aantal honden: 2
  • Kosten: De kosten zijn per vakantiepark verschillend

Naar Center Parcs met de hond

Bij Center Parcs begrijpen ze heel goed dat je graag met je hond op vakantie wil. Daarom zijn alle Center Parcs vakantieparken huisdiervriendelijk. Het enige dat jij moet bedenken is waar in Nederland je met de hond naartoe wil, want je vindt bijna overal wel een Center Parcs. 

De vakantieparken van Center Parcs hebben allemaal andere voorzieningen voor honden. Een van de leukste parken is Parc Sandur waar losloopgebieden zijn en hondendouches. Buiten de losloopgebieden moet de hond altijd aangelijnd zijn. Bovendien moet je hond een chip of tatoeage hebben. 

  • Hondenbungalows: Nee
  • Maximaal aantal honden: 2
  • Kosten: Voor een weekend € 16.50, voor een midweek €16.50 en voor een week € 24.50 per hond.

Naar Landal met de hond

Wil je naar Landal met de hond dan is dat een hele goede keuze. Een groot aantal Landal parken hebben speciale faciliteiten voor honden zoals een hondendouche, losloopstrook, afvalzakjes, dierenproducten in de winkel en hondenbungalows. 

Op Vakantiepark Twenhaarsveld kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hondenbungalow met omheinde tuin, hondenbench, mand, voederbak en afvalzakjes. Op dit vakantiepark vind je bovendien een hondenparcours, zwemvijver en warme hondendouches. 

Let op! Er zijn ook een aantal Landal parken waar honden niet welkom zijn. 

  • Hondenbungalows: Ja
  • Maximaal aantal honden: 2
  • Kosten: €5,75 per nacht per hond 

Naar EuroParcs met de hond

Kies je voor een vakantie op een van de vele EuroParcs vakantieparken dan mag je hond altijd mee en ze zullen zelfs iets lekkers voor de hond klaarleggen en iets om mee te spelen. 

Er zijn geen speciale hondenbungalows op de parken, maar als je EuroParcs met de hond bezoekt kunt wel kiezen voor een vakantiehuisje met omheinde tuin. Bovendien mag je in de andere accommodatietypes je hond ook meenemen. Kies bijvoorbeeld voor een knusse Tiny House of Wellnesslodge. 

  • Hondenbungalows: Nee, wel omheinde bungalows
  • Maximaal aantal honden: 2
  • Kosten: €5,25 per nacht per hond 

Naar Molecaten met de hond

Ook op de Molecaten vakantieparken mag je hond mee vakantie vieren. Er is een ruime keuze aan vakantieparken op de mooiste plekjes in Nederland. In veel gevallen kun je mooie wandelingen maken rondom het park. 

Wil je Molecaten met de hond bezoeken dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verblijf midden op de Veluwe bij Park de Leemkule of kies voor de Drentse bossen op Molecaten Kuierpad

Op het park zelf moeten honden aangelijnd zijn en er zijn maximaal 2 honden toegestaan per vakantiewoning. 

  • Hondenbungalows: Nee
  • Maximaal aantal honden: 2
  • Kosten: €3,90 per nacht per hond 

Naar Oostappen met de hond

Wil je budgetvriendelijk op vakantie met de hond dan is een verblijf op een van de Oostappen parken een echte aanrader. Tegen een vergoeding mag je naar Oostappen met de hond en kunnen jullie samen genieten van een mooie vakantie.

Trek erop uit in de bossen rondom Vakantiepark Brugse Heide of Vakantiepark Prinsenmeer, het meest populaire Oostappen vakantiepark. Wil je graag een keer met de hond de grens over dan kun je ook kiezen voor een verblijf op Oostappen Parelstrand

  • Hondenbungalows: Nee
  • Maximaal aantal honden: 2
  • Kosten: €10,- per nacht per hond 

Naar RCN vakantieparken met de hond

RCN vakantieparken vind je op veel mooie plekjes in Nederland en Frankrijk. De meeste parken liggen midden in de bossen of vlakbij het strand, ideaal dus voor een vakantie met de hond. Je kunt RCN vakantieparken met de hond bezoeken tegen een vergoeding. Op RCN de Schotsman zijn honden niet welkom. 

  • Hondenbungalows: Ja, op RCN de Noordster 
  • Maximaal aantal honden: 2
  • Kosten: €5,50 per nacht per hond 

Tips & adviezen

Ga je op vakantie met de hond dan is het aan te raden om rekening te houden met een aantal dingen. Hier een aantal tips & adviezen voor een geweldige vakantie met de hond.  

  • Neem altijd het inentingsbewijs voor de hond mee. 
  • Zorg dat je hond geïdentificeerd kan worden met een chip, voor oudere honden is een tatoeage afdoende. 
  • Word je hond snel wagenziek dan kun je een speciaal reistabletje voor honden kopen. 
  • Ga je tussen april en september op vakantie in een bosrijk gebied, neem dan een tekentang mee. 
  • Voor de hond is niets fijner dan loslopen. Er zijn tal van losloopgebieden in Nederland, maar je moet wel weten waar. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan de receptie. Je kunt de hondenlosloopgebieden van Natuurmonumenten ook opzoeken op hun website. 
  • Wil je dat je hond een onvergetelijke vakantie heeft kies dan voor een vakantiepark waar je in een speciale hondenbungalow kunt overnachten. 

Maak mooie herinneringen met je hond

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er heel veel plekken in Nederland en de rest van Europa waar je een geweldige vakantie kunt beleven met de hond. Kies een van de huisdiervriendelijke parken uit en niets staat een mooie tijd vol nieuwe herinneringen in de weg!

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Veelgestelde vragen

Op welk vakantiepark in Nederland mag de hond mee?

Op de meeste vakantieparken in Nederland mag de hond mee. Tegen een vergoeding mag je meestal twee honden meenemen. Er is dus voldoende keuze in huisdiervriendelijke vakantieparken in Nederland.

Op welk vakantiepark in België mag de hond mee?

Op een groot aantal vakantieparken in België kun je zonder problemen met de hond op vakantie. Ga bijvoorbeeld lekker uitwaaien met de hond aan de Vlaamse kust en verblijf op vakantiepark Breeduyn Village. Bekijk ons overzicht met huisdiervriendelijke vakantieparken in België.

Op welk vakantiepark in Duitsland mag de hond mee?

Wil je met de hond op vakantie in Duitsland dan kan dat op een groot aantal vakantieparken. Op Dormio Resort Eifeler Tor kun je bijvoorbeeld prachtig wandelen door het heuvelachtige landschap van de Eifel. 

 

Op welk vakantiepark kan ik een hondenbungalow boeken?

Er zijn een aantal vakantieparken met hondenbungalows. De meeste zijn te vinden bij Landal, maar ook bij Roompot en RCN is het mogelijk op een aantal parken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht op Landal Rabbit Hill of Landal Twenhaarsveld, maar ook op RCN de Noordster.

Op welk vakantiepark kan ik een vakantiehuis met omheinde tuin boeken?

Wil je graag verblijven in een vakantiehuis met omheinde tuin voor je hond? Bekijk dan onze vakantieparken met hondenbungalows. We adviseren je vooraf nog even te controleren of deze ook daadwerkelijk omheind zijn.

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.