Laatste update 21 Feb 2023
Dé 10 Allerleukste Waterparken van Duitsland (met VIDEO)

Waterparken in Duitsland

Duitsland is al jaren een populaire vakantiebestemming. Ondanks dat Duitsland niet ver weg is heb je hier meteen dat heerlijke ´op vakantie in het buitenland´ gevoel. Dat is mede te danken aan de prachtige natuurgebieden, pittoreske dorpjes en de hartelijke gastvrijheid. Bovendien zijn er een groot aantal goede vakantieparken. 

Maar wat je vakantie echt compleet maakt, is een mooi waterpark. We hebben daarom hier de 10 allerleukste waterparken van Duitsland voor je bij elkaar gebracht. Lees snel verder en laat je inspireren.  

1. Tropical Islands

Tropical Islands is een gigantisch overdekt waterpark waar je het idee hebt dat je in de tropen bent beland. De zwembaden liggen in een decor van palmbomen, exotische planten, tropische hutjes en zelfs tempels. Zwem in de lagune, neem een kijkje in de grot of ontspan op het 200 meter lange zandstrand gelegen aan de azuurblauwe zee. 

Het waterpark heeft de grootte van maar liefst 3 olympische zwembaden en het water heeft altijd een temperatuur van 28 graden. Een van de nieuwste attracties is de Jungle Splash playground met 8 glijbanen en 100 speelmogelijkheden. 

Tip. Maak een ballonvaart door het zwembad en stijg tot grote hoogtes.

2. Waterpark Rulantica

Europark in Duitsland is een van de beste attractieparken van Europa, maar wist je dat ze ook een fantastisch waterpark hebben? Op Waterpark Rulantica is zo veel te doen dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt. Gezinnen, adrenalinejunkies en rustzoekers komen hier dankzij de vele opties allemaal aan hun trekken.

Terwijl je van de ene glijbaan naar de andere glijbaan plonst reis je door unieke themagebieden. Op skip strand kun je over netten klimmen om bij het piratenschip te komen. Rangnakor is een stad op stelten waar je via reusachtige glijbanen vanaf glijdt. 

Tip. Wil je tijdens je bezoek af en toe ontspannen boek dan een persoonlijke relaxplek met loungemeubels en persoonlijke bediening. 

3. CenterParcs Park Allgäu

Op Center Parcs Allgäu is enorm veel te doen, maar het zwembad is toch wel de topattractie. In het waterpark vind je een aantal spectaculaire glijbanen waaronder de Aqua Rocket. Na het plaatsnemen in de capsule schiet de bodem onder je vandaan en raas je naar beneden. Andere leuke attracties zijn het klimbad, het golfslagbad, Kinder-doe-bad en het snorkelbad met tropische vissen. 

Na een paar uur dollen en spetteren in het waterpark kun je heerlijk ontspannen in de Spa met ontspannende sauna’s, rustige plekjes om te ontspannen en een infinity pool met uitzicht op het bos.

Tip. Leer duiken tijdens een 1 uur durende duikintroductie waarbij je ook een ritje maakt met de onderwaterscooter. 

4. Landal Salztal Paradies

Na een dagje in de buitenlucht van het de Hartz kun je een duik nemen in het waterpark van Landal Salztal Paradies. Het mooie zwemparadijs heeft een superleuke glijbaan waar je met een band vanaf kunt suizen, maar ook een golfslagbad, wildwaterbaan en whirlpool om te ontspannen.

Bij mooi weer kun je ook een duik nemen in het openluchtbad en genieten van het zonnetje op de ligweide. Wil je tijdens je vakantie fit blijven doe dan mee met lesje Auqua-aerobics. 

5. Therme Erding

Therme Erding is de grootste Spa met thermaal water van de wereld. Van sauna’s tot spannende glijbanen, je vindt het hier allemaal. Ben je op zoek naar actie en avontuur dan zullen de 27 glijbanen niet teleurstellen. Een van de nieuwste aanwinsten is een Virtual Reality glijbaan. Tijdens je afdaling raas je door het heelal of de jungle. 

Maar ook als je het wat rustiger aan wil doen zijn er heel wat leuke plekjes om te ontdekken. Dein mee op de golven in de Wave Lagoon, ontspan in de warme Fountain of Youth of wandel door het Kneipp waterbad. Er zijn verschillende sauna’s die je met badkleding kunt betreden en een apart deel zonder badkleding. 

Tip. Er zijn dagelijkse activiteiten waaronder Aqua Bingo en Aquarobic. Bekijk het rooster zodat je niks mist. 

6. Aquamagis

Aquamagis in het mooie Sauerland staat garant voor een onvergetelijke dag vol waterpret. Er zijn verschillende grote zwembaden waar je lekker baantjes kunt trekken, maar er is ook meer dan genoeg te doen voor liefhebbers van adrenaline. 

Op het waterpark vind je de eerste twee staande waterglijbanen ter wereld en de eerste looping glijbaan van Duitsland. Wil je even bijkomen van al die spanning en avontuur dan kun je terecht op de Caribische eilanden waar je 3 sauna’s vindt en een whirlpool. 

Tip. Op Aquamagis kun je meedoen aan spinning onder water, een unieke manier om fit te blijven. 

7. Badeparadies Schwarzwald

Badeparadies Schwarzwald is een stukje van de tropen midden in het Zwarte Woud. Je vindt er maar liefst 18 zwembaden, 1200 meter aan glijbanen en 12 sauna’s. Het waterpark is verdeeld in drie gebieden voor verschillende leeftijden. 

Je kunt er zwemmen en ontspannen in de mooie baden met turquoise water, relaxen in de mineraalbaden of je laten masseren door een van de massage jets. Kies je liever voor actie dan kun je de adrenaline laten stromen in de Monster Halfpipe of de Freefall. Kortom, er is voor iedereen een zwembad, glijbaan of waterattractie. 

Tip. Bekijk het dagelijkse programma voor sauna opgietingen, Aqua fitness, peelings en gezichtsbehandelingen. 

8.Center Parcs Bispinger Heide

Op Center Parcs Bispinger Heide kun je heel veel waterpret beleven in het subtropische Aqua Mundo waterpark. Naast een paar lekker warme zwembaden zijn er ook leuke waterattracties zoals de wildwaterbaan, verschillende glijbanen en een golfslagbad. Voor de allerkleinsten is er een Kinder-doe-bad en de liefhebbers van een beetje actie kunnen Wildwater raften. 

Op Bispinger heide kun je ook een duikintroductie doen. Na een korte theorieles ga je direct het water in en leer je duiken. Je maakt bovendien een ritje op de aqua scooter. 

Tip. Altijd al willen weten hoe het er op een Waterpark achter de schermen aan toe gaat, ga dan mee met een rondleiding. 

9. Center Parcs Hochsauerland

Tijdens je vakantie in het mooie Winterberg zal het je op Center Parcs Hochsauerland aan niets ontbreken. Het subtropische waterpark is een prachtige oase waar je heel veel zwemplezier kunt beleven. Er is een mooi groot golfslagbad waar je kunt meedeinen op de golven, een razende wildwaterbaan en meerdere glijbanen.

Voor jonge kinderen is dit zwembad een echt paradijs. Ze kunnen lekker veilig spetteren in het kinderbad of spelen in het Water Playhouse. 

Tip. Leer duiken tijdens een duikintroductie.

10. Aqualand Keulen

Ben je gek op waterparken breng dan zeker eens een bezoekje aan Aqualand Keulen. Het is een groot waterpark waar heel veel valt te ontdekken. Er zijn baden voor zowel jong als oud, maar ook sauna’s, glijbanen en andere waterattracties.

Wil je de kracht van het water voelen laat je dan meevoeren in de 103 meter lange AQUAcanyon, laat je verrassen door lichteffecten en wilde bochten in Space Typhoon of laat je lanceren in de Rocket launch. Na al die actie kun je bijkomen in de hamman of een van de sauna’s. 

Tip. Van oktober tot maart kun je elke avond een gave lasershow bijwonen. 

Boek nu je vakantie naar Duitsland

Heb je na het lezen van dit artikel nog meer zin gekregen in een vakantie in Duitsland boek dan snel je vakantie. Bekijk en vergelijk alle vakantieparken in Duitsland

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.