Laatste update 13 Jun 2023
10 Tips voor een Onvergelijke Vakantie op Witterzomer

Vakantiepark Witterzomer in Assen biedt een ideale bestemming voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie. Gelegen te midden van prachtige natuur en pittoreske landschappen, is dit vakantiepark de perfecte uitvalsbasis om de omgeving van Assen te verkennen en te genieten van diverse activiteiten voor het hele gezin. We geven je 10 tips voor een onvergetelijke vakantie op vakantiepark Witterzomer.

Witterzomer
Witterzomer Assen, Nederland
Topcamping in Drenthe
  • In het groene hart van Drenthe
  • Strand en recreatiemeer
  • Avonturenpad, visvijver en recreatieprogramma
9.3 / 10
9.3 / 10
Algemene indruk
9.5
Ligging
9.5
Service
9.5
Prijs kwaliteit
9

1. Verken de prachtige omgeving met de fiets

Een van de beste manieren om de omgeving van Vakantiepark Witterzomer te verkennen, is per fiets. Het vakantiepark ligt te midden van uitgestrekte bossen, schilderachtige landschappen en charmante dorpjes. Huur een fiets op het park en maak ontspannende fietstochten langs kronkelende paden en rustige landwegen. Geniet van de frisse lucht, luister naar het gezang van vogels en bewonder de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

witterzomer-omgeving-fietsen.jpg

2. Neem een verfrissende duik in het zwembad van het vakantiepark

Of het nu zonnig of regenachtig is, het overdekte zwembad op Vakantiepark Witterzomer biedt het hele jaar door waterpret voor het hele gezin. Laat jezelf onderdompelen in het verkwikkende water, zwem een paar baantjes of ontspan in de bubbelbaden. De kinderen zullen dol zijn op de glijbaan en het peuterbad, waar ze veilig kunnen spelen en spetteren.

zwembad-witterzomer.jpg

3. Ga op avontuur in het nabijgelegen Nationaal Park Drents-Friese Wold

Een absolute must-visit tijdens je verblijf is het Nationaal Park Drents-Friese Wold, gelegen op korte afstand van het vakantiepark. Dit uitgestrekte natuurgebied is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Verken de kronkelende paden die je door bossen, langs pittoreske heidevelden en langs mysterieuze vennen leiden. Adem de frisse boslucht in, luister naar de vogels en geniet van de rust en sereniteit van de natuur.

nationaalpark-drents-friese-wold.jpg

4. Speel een potje midgetgolf op de midgetgolfbaan van het vakantiepark

Een activiteit die plezier en competitie combineert, is een potje midgetgolf op de midgetgolfbaan van Vakantiepark Witterzomer. Daag je familie en vrienden uit voor een spannende wedstrijd terwijl je door het kleurrijke parcours navigeert. Midgetgolf is een leuke activiteit voor alle leeftijden en biedt de perfecte gelegenheid om quality time door te brengen en herinneringen te creëren.

witterzomer-midgetgolf-famillie.jpg

5. Bezoek het centrum van Assen, de hoofdstad van Drenthe

Assen, de bruisende hoofdstad van Drenthe, ligt op korte afstand van Vakantiepark Witterzomer en is zeker een bezoek waard. Het historische centrum van de stad ademt charme en gastvrijheid. Wandel door de sfeervolle straten, bewonder de prachtige architectuur en geniet van een kopje koffie op een van de gezellige terrassen. Verken de boetiekjes, galeries en lokale winkels om unieke souvenirs en lokale producten te ontdekken.

witterzomer-assen-stad.jpg

6. Organiseer een barbecue bij je accommodatie

Een van de grote voordelen van een verblijf op Vakantiepark Witterzomer is de mogelijkheid om je eigen maaltijden te bereiden en buiten te genieten van een heerlijke barbecue. De accommodaties op het park zijn uitgerust met eigen terrassen en barbecuefaciliteiten. Haal verse ingrediënten bij de lokale markten en supermarkten en bereid een smakelijke maaltijd in de buitenlucht. Geniet van de gezelligheid, de heerlijke geuren en het samenzijn met je dierbaren.

groepschalet-barbeque-huisje.jpg

7. Huur een kano en verken de nabijgelegen meren en kanalen

Voor een avontuur op het water kun je een kano huren en de nabijgelegen meren en kanalen verkennen. Peddel rustig over het water terwijl je geniet van de serene omgeving. Het kabbelende water, de weelderige oevers en het zicht op het landschap vanuit een ander perspectief zorgen voor een unieke ervaring. Breng je picknickmand mee en stop onderweg op een schilderachtige plek voor een ontspannen lunch aan de waterkant.

8. Maak een uitstapje naar het Drents Museum in Assen

Als je geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis, mag een bezoek aan het Drents Museum in Assen niet ontbreken. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie archeologische vondsten, kunstwerken en tentoonstellingen die de rijke geschiedenis en cultuur van de regio weerspiegelen. Laat je meeslepen door de fascinerende verhalen en bewonder de prachtige kunstwerken.

witterzomer-drents-museum-boeken.jpg

9. Neem deel aan de activiteiten en entertainmentprogramma's op het vakantiepark

Vakantiepark Witterzomer biedt een uitgebreid scala aan activiteiten en entertainmentprogramma's voor het hele gezin. Van knutselen en spelletjes tot sporttoernooien en liveoptredens, er is altijd iets leuks te doen. De kinderen kunnen nieuwe vrienden maken in de Kidsclub en genieten van de spannende avonturen met het animatieteam. De volwassenen kunnen deelnemen aan sportieve activiteiten of gewoon ontspannen en genieten van de gezellige sfeer.

witterzomer-recreatieprogramma-kinderen.jpg

10. Sluit de dag af met een gezellige avondwandeling door het vakantiepark

Om je vakantiedagen op een ontspannen en rustige manier af te sluiten, maak je een avondwandeling door het vakantiepark. Adem de frisse avondlucht in, luister naar de geluiden van de natuur en bewonder de heldere sterrenhemel. Geniet van de rustige omgeving en laat de drukte van het dagelijks leven even achter je. Het is de perfecte gelegenheid om te ontspannen, te reflecteren en te genieten van het moment.

bovenaanzicht-witterzomer-meer.jpg

Alle ingredienten voor een onvergetelijke vakantie op Witterzomer

Met deze 10 tips ben je goed voorbereid op een onvergetelijke vakantie op Vakantiepark Witterzomer in Assen. Ontdek de prachtige omgeving, geniet van de vele activiteiten en creëer mooie herinneringen samen met je dierbaren. Veel plezier!

 

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.