Laatste update 08 Jan 2024
Het Aqua Mundo zwembad van CenterParcs Heijderbos: Een complete gids

CenterParcs staat al jaren niet alleen bekend om zijn vakantieparken, maar ook om zijn spectaculaire zwembaden. Een van de beste is zonder twijfel het CenterParcs Heijderbos zwembad Aqua Mundo met de snelste wildwaterbaan van alle parken. Lees hier onze ervaring met dit fantastische zwembad.

Een CenterParcs Zwembad in Heijderbos

Zoals gezegd staat CenterParcs bekend om zijn fantastische zwembaden, maar het zwembad in Heijderbos is echt uniek. Als je binnenkomt kom je ogen te kort want er is zoveel te doen en te beleven.

De baden en glijbanen zijn omgeven door groen en planten waardoor je jezelf echt in een andere wereld waant. Uiteraard zijn er verschillende binnen- en buitenbaden, kun je lekker bubbelen in een bubbelbad en is er een golfslagbad, maar dat is slechts het begin.

In het Heijderbos zwembad vindt je spannende en uitdagende glijbanen, een wildwaterbaan en zelfs een snorkelbad. In dit bad kom je oog in oog te staan met exotische vissen van over de hele wereld. Maar, er is ook nagedacht over de allerkleinsten met baby en peuterbadjes waar ze veilig kunnen spelen en ontdekken.

Attracties Aqua Mundo

Er zijn zoveel attracties in het Heijderbos zwembad dat je waarschijnlijk niet overal aan toe komt. Maar we dagen je zeker uit om het te proberen! We zetten de attracties hier voor je op een rijtje.

  • Duo Racer

De nieuwste aanwinst van het Heijderbos zwembad Aqua Mundo is de Duo racer. Race je broertje of zusje in deze duo glijbaan en probeer zo snel mogelijk beneden te komen om je overwinning te vieren. Wedden dat je nog een keer gaat!

centerparks-heijderbos-duo-racer.webp

  • Snorkelbad

Ok, we zijn hier niet in de tropen, maar het lijkt er wel een beetje op. In het snorkelbad snorkel je langs veelkleurige exotische vissen die je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt. Waan jezelf in de tropen en geniet van de prachtige onderwaterwereld.

centerparks-heijderbos-snorkelbad.webp

  • Wildwaterbaan

Een goed zwembad is niet compleet zonder een wildwaterbaan, en wat voor een. Laat je meevoeren door het kolkende water dat je meevoert door deze wilde rivier.

centerparks-heijderbos-wildwaterbaan.webp

  • Golfslagbad

Zodra de golven beginnen is het net alsof je echt in zee zwemt. Laat je meevoeren door de hoge golven en geniet met het hele gezin van dit heerlijke gevoel.

centerparks-heijderbos-golfslagbad.webp

  • Kinder-doe-bad

Er is meer te doen in het Heijderbos zwembad dan spannende en wilde activiteiten. Ook de allerkleinsten kunnen hier naar hartelust genieten van het water. Baby’s vanaf 3 maanden, peuters en kleuters kunnen hier veilig spelen en spetteren. Er zijn fonteintjes en glijbanen, en dat allemaal in jungle thema.

centerparks-heijderbos-kinder-doe-bad.webp

  • Glijbanen

Er zijn drie verschillende glijbanen om lekker naar beneden te roetsjen. Ga voor een spannende snelle afdaling of pak je ouders en broertje of zusje bij de hand en roetsj van de familieglijbaan.

centerparks-heijderbos-glijbaan.webp

  • Buitenbad

Er is ook een fijn verwarmd buitenbad waar je altijd lekker kunt zwemmen, weer of geen weer. En is het lekker weer buiten dan kun je op een ligstoel wat fijne zonnestralen meepikken voor een mooi kleurtje.

centerparks-heijderbos-buitenbad.webp

  • Bubbelbaden

Na al die spanning en sensatie is het heerlijk ontspannen in een van de vele bubbelbaden van het zwembad. Geniet van het warme bruisende water omgeven door prachtige tropische planten en kom helemaal tot rust.

centerparks-heijderbos-bubbelbad.webp

Optionele activiteiten

Alle eerder genoemde attracties zijn inbegrepen bij de entree, maar er is meer. Heb je altijd al een keer willen duiken dan kan dat bij  het Heijderbos zwembad.

Na een korte theorieles ga je het water in om te oefenen met duiken. Doe onderwaterspelletjes en maak een rit op een onderwaterscooter. Je kunt deze leuke introductieduik ter plekke bijboeken.

centerparks-heijderbos-introductie-duiken.webp

Een andere optionele activiteit is babyzwemmen. Onder begeleiding van een professionele instructeur doe je samen met je baby verschillende spelletjes en oefeningen. Geniet samen lekker van het water.

Heijderbos Tickets & Openingstijden

Of je nu wel of geen gast bent bij CenterParcs Heijderbos, iedereen kan een dagje komen genieten van dit fijne zwembad dat het hele jaar door open is.

Tickets voor Heijderbos zwembad

Als gast van CenterParcs Heijderbos heb je dagelijks gratis toegang tot het zwembad zelfs voor en na je check-in, optimaal genieten dus.

Gelukkig zijn daggasten tegen betaling ook welkom om te komen genieten van Aqua Mundo. Dit zijn de prijzen:

  • 0 t/m 2 jaar € 0,00
  • 3 t/m 11 jaar € 17,00
  • vanaf 12 jaar € 22,00
  • Parkeerkaart  € 6,00

Openingstijden

Het CenterParcs Heijderbos zwembad Aqua Mundo is dagelijks geopend van 10:00 tot 21:00 uur. Tijdens kerst en op oudjaarsdag is het park geopend van 10:30 uur tot 20:00 uur.

Een heerlijke vakantie bij Center Parcs?

Zet de tijd stil deze zomer en geniet samen van de eindeloos lange en warme dagen.

HP3.jpg

Verzeker jezelf van een heerlijke vakantie bij Center Parcs en beleef een onvergetelijke zomertijd!

Vakantiepark Het Heijderbos

Je kunt het zwembad van Heijderbos natuurlijk bezoeken tijdens een dagje uit, maar eigenlijk is dat zonde. Niet alleen kun je gratis naar het zwembad als je in Vakantiepark Het Heijderbos verblijft, je hebt ook de kans om te genieten van de vele andere faciliteiten van het park.

Centerparcs-Het-Heijderbos-klimmen.jpg

 

Overnacht in een volledig vernieuwde cottage gelegen midden in de natuur en krijg onbeperkt toegang tot alle faciliteiten. Kinderen en volwassenen kunnen zich hier dagen of misschien wel weken vermaken.

Er is bijvoorbeeld een kinderboerderij, trampolines, speeltuinen, ponyrijden, workshops, en een recreatieprogramma. Volwassenen kunnen genieten van een heerlijke massage of beautybehandeling en leuke shows en activiteiten voor het hele gezin bijwonen.

De Jungle Dome is ook zeker een vermelding waard. In deze speeljungle waan je jezelf midden in de tropen. Je wordt omgeven door tropische planten en klaterende watervallen terwijl je over wiebelende touwbruggen en andere gave obstakels klautert. Het park waar ook 40 diersoorten te vinden zijn is opgezet in samenwerking met het Wereld Natuurfonds.

Haal meer uit je bezoek aan Heijderbos zwembad

Zoals gezegd is er zoveel te doen in het Heijderbos zwembad dat je waarschijnlijk niet overal aan toekomt. Maar als je overnacht in Vakantiepark Het Heijderbos heb je nog meer tijd om alles te doen en bovendien is je entree inbegrepen.

Het Heijderbos
Het Heijderbos Heijen, Nederland
  • Aqua Mundo mét gave wildwaterbaan
  • Jungle Dome, animatie & indoor speelparadijs
  • Ontdek De Maasduinen
7.9 / 10
7.9 / 10
Algemene indruk
8.2
Ligging
8.3
Service
8.2
Prijs kwaliteit
7.4

Wij zijn in ieder geval absoluut fan van Heijderbos en een vakantie in dit vakantiepark staat zonder twijfel garant voor een paar heerlijke dagen uit met je gezin!

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.