Laatste update 22 Jun 2022
Het Hof van Saksen Zwembad - Dé Ultieme Gids

Het Hof van Saksen in het dorpje Nooitgedacht in Drenthe is een geweldig vakantiepark. De ultieme highlight van Hof van Saksen is het state-of-the-art zwemparadijs met onder andere vier geweldige glijbanen, een 107 meter lange wildwaterbaan én design zwembad. In deze gids geven we antwoord op al je vragen over dit unieke zwembad.

hof-van-saksen-zwembad-3.jpg

De 4 glijbanen van Hof van Saksen

Op Resort Hof van Saksen zul je heel wat waterpret beleven en de 4 gave glijbanen zullen daar zeker aan een belangrijke rol in spelen. Je zult verbaasd zijn over hoe gaaf en uniek deze glijbanen zijn. Je kunt met zijn tweetjes met een band naar beneden razen in een baan of trechter of in je eentje een glijbaan af - met wel 60km uur - voor een flinke adrenalinekick.

Wist je trouwens dat je op Hof van Saksen van de grootste indoor waterglijbaan ter wereld kunt razen?!

Glijbanen overzicht

De vier glijbanen van Hof van Saksen, die allemaal een Italiaanse naam hebben, zijn allemaal uniek en bieden ieder hun eigen bijzondere belevenis. Hieronder tref je alle informatie over de glijbanen aan.

Glijbaan Intenso

Deze glijbaan is zoals de naam al zegt een intense beleving. De Intenso is een glijbaan waar je met zijn tweeën in een tempo van wel 30 kilometer per uur afraast. Terwijl je naar beneden raast draai je maar liefst vier keer rond.



Na de donkere start zul je verrast worden door een heuse lichtshow die je ook nog eens zelf mag uitkiezen. Er zijn maar liefst 8 kleurenprogramma’s waar je uit kunt kiezen, kies bijvoorbeeld voor ‘Yellow snake’, ‘Rainbow’, of ‘Halloween’.

Leuk om te weten is dat dit de hoogste bandenglijbaan van de Benelux is en dat de baan een lengte heeft van maar liefst 187,5 meter.

Minimale leeftijd: Kinderen jonger dan 8 mogen de baan alleen af onder begeleiding van een volwassene
Minimale lengte: 120 cm
Aantal personen: 1 of 2 personen in een band

Glijbaan Bombo

De Bombo bandenglijbaan is alleen voor echte daredevils want je krijgt het gevoel alsof je een vrije val maakt. In feite is dat ook zo want je valt maar liefst 10 meter naar beneden. Zodra je in de gigantische trechter terecht komt zoef je op en neer, van boven naar beneden zoals in een schip in een attractiepark. Het gaat allemaal zo snel dat je het idee hebt dat je de eerste keer over de kop zal gaan, maar no worries dat zal niet gebeuren.  



Deze glijbaan die de grootste indoor bandenglijbaan in de wereld is zal een onuitwisbare indruk op je maken. Je kunt de 129,1 meter lange Bombo af met zijn tweetjes in een band of met zijn vieren, leuk om samen met je vakantievriendjes of met je broertjes en zusjes te doen.

Minimale leeftijd: De minimale leeftijd is 8 jaar met minimaal zwemdiploma A
Minimale lengte: 120 cm
Aantal personen: Maximaal 4 kinderen of 3 volwassenen per band met een maximaal gewicht van 320 kilo

Glijbaan Presto

Presto word in de muziekwereld vertaald naar ‘snel’ en dat is niet zonder reden want je raast met maar liefst 60 kilometer per uur van deze 115 meter lange glijbaan af. Het is dus ook echt alleen voor mensen die graag de adrenaline door hun lijf voelen razen.



Kijk op het einde ook even of je het snelheidsrecord hebt weten te verbreken. Ook deze glijbaan houdt een aantal records, het is namelijk de steilste en hoogste glijbaan van Nederland.

Minimale leeftijd: De minimale leeftijd is 8 jaar met minimaal zwemdiploma A
Minimale lengte: 120 cm
Aantal personen: 1 per keer, zonder band

Glijbaan Saltato

Deze glijbaan is met zijn lengte van 195 meter de langste trechterglijbaan ter wereld. Het duurt dan ook maar liefst een minuut voor je beneden bent, en geloof me, dat is veel langer dan bij andere glijbanen. Wie durft raast samen met nog iemand anders in een twee-persoonsband door maar liefst vier trechters.



In het begin denk je misschien ‘ahh valt wel mee’, maar al snel word je met donderend geraas de volgende trechter ingestort. Leuk is ook dat je ook bij deze glijbaan zelf de lichteffecten kunt kiezen.

Minimale leeftijd: Kinderen jonger dan 8 mogen de baan alleen af onder begeleiding van een volwassene
Minimale lengte: 120 cm
Aantal personen: 1 of 2 personen in een band

De 107-meter lange wildwaterbaan

De glijbanen van Hof van Saksen zijn geweldig, maar er is meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 107 meter lange wildwaterbaan. Deze baan gaat van binnen naar buiten dwars door het Drentse groen wat het nog een beetje leuker maakt. Laat je meevoeren door de stroming en beleef een unieke mooie ervaring.

Wat is er te doen voor de allerkleinsten?

Bij Hof van Saksen is werkelijk aan iedereen gedacht. Voor de oudere kinderen en volwassenen zijn er de avontuurlijke glijbanen, maar ook de allerkleinsten kunnen hier heel wat waterpret beleven.

hof-van-saksen-zwembad-4.jpg
Er zijn verschillende waterattracties en ook het speelstrand buiten is zeer geschikt voor de kleintjes, maar het allergaafst is het Muzikale Peuterbad. Het peuterbad is een muzikaal spetterparadijs. Ze kunnen er lekker trommelen en spelen met de waterstralen uit de piano. Bovendien is het bad lekker ondiep zodat ook de aller, allerkleinsten waterpret kunnen beleven.

Alle zwembad faciliteiten op een rij

In en rondom het zwembad is echt van alles te beleven. Om je een goed beeld te geven zetten we hier alle zwembad faciliteiten voor jezelf op een rijtje.

  • Design wedstrijdbad
  • Binnenbad
  • Twee bubbelbaden
  • 107m lange wildwaterbaan
  • Speedslide Presto
  • Trechterglijbaan Saltato
  • 4-persoons bandenglijbaan Bombo
  • 2-persoons bandenglijbaan Intenso
  • Peuterbad
  • Kinderglijbaan
  • Beach house
  • Onderwaterscooters
  • Waterattracties
  • Waterbubble
  • FiftyFit
  • Recreatiemeer
  • Strandspeeltuin
  • Speelboot
  • Pontje

Reacties en tips van bezoekers

Dit is wat de bezoekers van Hof van Saksen zeggen over het zwembad.

We zijn een paar jaar geleden al eens bij Hof van Saksen geweest. Toen was het zwembad ook leuk, maar we hadden toch altijd een beetje het gevoel dat er iets ontbrak. Nu met de vier glijbanen is het helemaal af. Het is leuk om te zien dat nu ook echt iedereen het naar zijn zin heeft. Ook tieners en volwassenen hebben we regelmatig van de gave glijbanen af zien suizen, heel leuk.

Tip - Wil je op de bandenglijbanen en trechterbaan lekker hard gaan haal dan je vader of moeder over om met jou in een band te gaan. Hoe zwaarder je weegt des te harder je gaat.

De leukste glijbaan van Hof van Saksen is toch wel de Bombo. Dit is de glijbaan waar je met maar liefst vier personen tegelijk in kan. Na een paar seconden chillen maak je een vrije val van 10 meter waarbij je echt even dat gekke gevoel in je maag krijgt. Daarna ga je een gigantische halfpipe in. Heel indrukwekkend en echt een hoogtepunt van onze vakantie.

Tip - Vergeet niet voordat je de klim naar het begin van de glijbanen maakt om een band mee te nemen. Heb je die niet bij als je boven bent dan kun je alleen met de trap of de Presto glijbaan naar beneden.

We hebben echt genoten van het bijzondere moderne zwembad en de spannende glijbanen, het is echt een architectonisch hoogstandje. Er is voor elke leeftijd wel iets te doen wat het ook leuk maakt met een groot gezin (veel verschillende leeftijden). Buiten kun je trouwens ook lekker zonnen op een ligbedje.

Tip - De entree van het zwembad is inbegrepen bij je verblijf op Hof van Saksen, maar wil je jouw spullen veilig opbergen in een kluisje dan heb je €0,20 cent nodig. Dat is natuurlijk niet zoveel geld, maar omdat veel mensen vaak geen cash geld meer bij hebben is het goed om te onthouden.

Openingstijden

Het zwembad is dagelijks open van 9:00 uur tot 21:00 uur.

De openingstijden van de glijbanen kunnen hiervan afwijken en ook in de vakanties kunnen er andere tijden gelden. Het park is 365 dagen per jaar open. Bij onweer worden de glijbanen en de wildwaterbaan gesloten.

Prijzen

De toegang tot het zwembad met alle faciliteiten is gratis voor resortgasten. Ben je geen gast op het resort dan kun je soms gebruik maken van het zwembad (buiten weekenden en vakanties).

Dit zijn de prijzen:

Categorie Prijs
Kinderen van 0 tot 3 jaar Gratis entree*
Kinderen van 4 tot 7 jaar €20,- p.p.*
Vanaf 8 jaar €25,- p.p.*
Banen zwemmen €5,- p.p. per keer
5x banen zwemmen €22,50 p.p.
10x banen zwemmen €45,- p.p.
Aquamix         €6,- p.p. per keer
5x Aquamix €27,50 p.p.
10x Aquamix €52,- p.p.
Fiftyfit €6,- p.p. per keer
Onderwaterscooters €5,- p.p. per keer

* Tot 18 jaar alleen toegang onder begeleiding van 1 volwassene per 4 kinderen.

Meer weten over Hof van Saksen?

Lees onze uitgebreide review van het vakantiepark, als je meer wilt weten over Hof van Saksen.

Hof van Saksen
Hof van Saksen Nooitgedacht, Nederland
Meest Spectaculaire Zwemparadijs
  • 5-sterren vakantiepark in Drenthe
  • Geweldig zwembad met spectaculaire glijbanen
  • Luxe rietgedekte vakantieboerderijen
9.4 / 10
9.4 / 10
Algemene indruk
9.5
Ligging
9.0
Service
9.5
Prijs kwaliteit
9.0

Bezoek hier onze andere Landal parken.

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Veelgestelde vragen

Is het Hof van Saksen zwembad het hele jaar door geopend?

Ja, het Hof van Saksen zwembad is het hele jaar geopend.

Is het zwembad gratis voor Gasten van Hof van Saksen?

Ja, als gast van Hof van Saksen heb je gratis toegang tot het zwembad.

Moet ik een zwemdiploma hebben in het Hof van Saksen zwembad?

Voor het Hof van Saksen zwembad hoef je geen zwemdiploma’s te hebben. Wel moeten kinderen tot 8 jaar altijd onder begeleiding zijn van een volwassene. Bovendien moeten kinderen die niet kunnen zwemmen of nog geen A-diploma hebben drijfmiddelen gebruiken.

Voor de glijbanen Presto, Bombo en Intenso heb je wél een zwemdiploma A nodig.

Kan ik ook een dagje naar het zwembad als ik geen gast ben van Hof van Saksen?

Ja, je kunt op bepaalde momenten ook naar het zwembad van Hof van Saksen als je geen gast bent. Dit geld alleen buiten de weekenden en is ook niet mogelijk in de Nederlandse, Duitse en Belgische schoolvakanties.

Wil je meer informatie over de beschikbaarheid dan kun je contact opnemen met het park via 0592-245959. Het recreatiemeer is alleen toegankelijk voor resort gasten.

Mag je eten en drinken meenemen in het Hof van Saksen zwembad?

Nee, je mag zelf géén eten en drinken meenemen in het Hof van Saksen zwembad.

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.