Laatste update 09 Jan 2024
Hof van Saksen – 10 Tips voor een Ontspannen Verblijf

Vakantiepark Hof van Saksen in Drenthe is zonder twijfel een van de meest aantrekkelijke vakantieparken van Nederland. Dankzij de unieke sfeer, bijzondere accommodaties en topfaciliteiten is dit de perfecte plek voor een ontspannen vakantie in eigen land.

Er zijn heel veel redenen om dit Landal GreenPark te bezoeken. Hof van Saksen heeft bijvoorbeeld een van de meest spectaculaire zwembaden, vijf restaurants, tal van speelvoorzieningen, wellness en een geweldige locatie. Je bevindt je hier vlakbij de hunebedden, uitgestrekte natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden. 

Hof van Saksen
Hof van Saksen Nooitgedacht, Nederland
Meest Spectaculaire Zwemparadijs
  • 5-sterren vakantiepark in Drenthe
  • Geweldig zwembad met spectaculaire glijbanen
  • Luxe rietgedekte vakantieboerderijen
9.4 / 10
9.4 / 10
Algemene indruk
9.5
Ligging
9.0
Service
9.5
Prijs kwaliteit
9.0

Lees voor je bezoek aan Hof van Saksen onze 10 tips voor een ontspannen verblijf.

1. Kies de accommodatie die bij jou past

Op Hof van Saksen begrijpen ze dat elke vakantieganger anders is. Of je nu alleen, als koppel, gezin of met de hele familie komt, op Hof van Saksen vind je de vakantiewoning die bij jou past. Bezoek je Hof van Saksen samen met je partner dan kun je kiezen voor een Love2stay boerderij meet gashaard, jacuzzi, stoomdouche, rainshower en Auping hemelbed.

Landal-Hof-van-Saksen-vakantiehuis-uitzicht.webp

Ga je naar Hof van Saksen met een pasgeboren baby dan kun je overnachten in de 4-persoons Newbornboerderij. In deze woning vind je een speciale babyslaapkamer met hangwieg en videobabyfoon. En met wat oudere kinderen kun je kiezen voor een speciale  Kinderboerderij. Zelfs voor liefhebbers van koken is er een optie, de Culinaire boerderij. 

2. Ga zwemmen op dag van aankomst en vertrek

Op Hof van Saksen mag je op de dag van aankomst al direct gebruikmaken van de faciliteiten, waaronder het prachtige zwembad. Je kunt vanaf 12:00 inchecken en mag vanaf 16:00 in je vakantiewoning. 

Landal-Hof-van-Saksen-zwembad-waterglijbaan.webp

Een mooie gelegenheid om alvast een duik te nemen in het zwembad. Dit moderne waterparadijs is een van de mooiste zwembaden van Nederland en is zelf opgenomen in onze lijst van beste zwembaden in Nederland. Bovendien hebben we een gids geschreven met meer tips over het Hof van Saksen zwembad. O ja, ook op de dag van vertrek mag je nog gebruikmaken van het zwemparadijs. 

3. Verwen jezelf met een wellnessbehandeling

Een absolute aanrader is een bezoekje aan het wellnesscentrum van Hof van Saksen waar je kunt genieten van een scala aan ontspannende en verzorgende behandelingen. Bovendien kun je hier heerlijk relaxen in een van de vele sauna’s.

hof-van-saksen-wellnes.jpg

Voor kinderen van 6 t/m 16 jaar kun je een leuke mini wellness reserveren. Je kunt kiezen uit een behandeling voor het gezicht of de handen. 

4. Download de Hof van Saksen-app

Op Hof van Saksen is van alles te doen en te beleven. Wil je alle informatie over de faciliteiten en activiteiten bij de hand dan raden we aan om de Hof van Saksen-app te downloaden. Via deze app kun je de plattegrond bekijken, reserveringen maken en ontdekken wat er tijdens je reis op en rond het vakantiepark is te doen.

hof-van-saksen-plattegrond.jpg

5. Laat je handdoeken maar thuis

Bij Hof van Saksen is heel veel inbegrepen. Bij aankomst in je woning liggen de handdoeken al klaar, die hoef je dus niet meer zelf mee te nemen. Daarnaast vind je in je woning een keukenpakket en zijn de heerlijke Auping boxspringbedden al opgemaakt. Alles staat klaar voor een onbezorgde vakantie.

Landal-Hof-van-Saksen-kamer-bed.webp

6. Culinair genieten op Hof van Saksen

Op Hof van Saksen zijn maar liefst vier verschillende restaurants waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden. Ga sfeervol uit eten in het Italiaanse restaurant Gusto, kies voor een gezonde maaltijd bij self-service restaurant Al Fresco, of ga voor een lekkere snack bij Rapido. Wil je niet koken, maar wel comfortabel in je eigen vakantiewoning eten, dan kun je een gourmetarrangement bestellen. 

Landal-Hof-van-Saksen-restaurant.webp

7. Loop de kunstroute

Wie houdt van kunst en architectuur zit bij Hof van Saksen op de juiste plek. Verspreid over het vakantiepark vind je bijzondere schilderijen en kunstwerken. Bewonder in de hal bijvoorbeeld het grootste stilleven van meesterschilder Henk Helmantel en ga op zoek naar de andere 24 kunstwerken van zijn hand. Wil je niets missen wandel dan de Kunstroute en bezoek het Beeldenpark.

Landal-Hof-van-Saksen-schilderijen.webp

8. Even tijd voor jezelf

Het is natuurlijk heerlijk om samen met je gezin op vakantie te gaan, maar als volwassene wil je ook wel eens wat tijd voor jezelf. Op Hof van Saksen kun je gebruikmaken van een oppasservice met gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Op deze manier kun je zonder zorgen genieten van een avondje uit met je partner of jezelf trakteren op een ontspannen beautybehandeling. 

Landal-Hof-van-Saksen-jacuzzi.webp

9. Bezoek de Kinder Academie

Op Hof van Saksen is heel veel te doen en te beleven voor kinderen. Een echte aanrader zijn de Kinder Academies voor verschillende leeftijden. Leer bijvoorbeeld een taart bakken, ontwerp je eigen kleding of bouw je eigen huis in het bouwdorp. Andere academies waar je uit kunt kiezen zijn de Techniek Academie, Sport Academie, Avonturen Academie en Archeologie Academie. 

Landal-Hof-van-Saksen-kinder-academie-kleding.webp

10. Verken de omgeving

Er is zoveel te beleven op Landal Hof van Saksen dat je eigenlijk niet het park af hoeft. Maar dat zou zonde zijn want Hof van Saksen ligt in een bijzonder mooi stukje van Drenthe. Je bevindt je hier bijvoorbeeld dichtbij het grootste hunebed van Nederland in Borger. Ook een echte aanrader is het Boomkroonpad waar je tussen de toppen van de bomen door kunt lopen.

hunnebedden-wandelen-hof-van-saksen.jpg

Heb je na het lezen van onze tips de vakantiekriebels gekregen, boek dan vandaag nog je verblijf bij Hof van Saksen.  Liever iets anders? Bekijk hier andere Landal parken.

 

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.