Laatste update 09 Jan 2024
10 Tips voor een Fantastische Tijd op de Leistert

Vakantiepark de Leistert in de gemeente Roggel in Limburg wordt door veel vakantiegangers gezien als één van de leukste vakantieparken van Nederland. Dat is ook niet zo gek want er is zoveel te doen op het vakantiepark, dat je je geen minuut hoeft te vervelen. 

Wil je weten wat je echt eens zou moeten proberen tijdens je vakantie op de Leistert? Lees dan onze 10 tips voor een fantastische tijd op de Leistert.

De Leistert
De Leistert Roggel, Nederland
Onze Tip voor 2024
  • Heel veel faciliteiten en activiteiten
  • Subtropische zwemparadijs en buitenbad
  • Authentieke Limburgse sfeer
9.6 / 10
9.6 / 10
Algemene indruk
9.5
Ligging
9.5
Service
9.5
Prijs kwaliteit
9.5

Blijf slapen in een safari- of glampingtent

Op de Leistert heb je een grote variatie aan overnachtingsmogelijkheden. Ga lekker kamperen, kies voor een wellnesbungalow of ga voor een stoere safaritent. Dit is de ideale accommodatie voor iedereen die dol is op kamperen, maar ook graag een beetje comfort wil.

De safaritent heeft echte bedden, een keukenblok waar je zelf kunt koken en een terras met tuinmeubilari. Je hoeft dus alleen maar je koffer uit te pakken en de vakantiepret kan beginnen. De tenten staan op een groot terrein met speeltoestel, vlakbij het toiletgebouw en de andere centrale faciliteiten. Je hoeft dus nooit ver te lopen. 

de-leistert-glamping-tent-5-personen-famillie.jpg

Wil je nog net een beetje meer comfort dan kun je ook kiezen voor een glampingtent. Deze gave tenten hebben naast vaste bedden, een keukentje en terras met meubilair, ook verwarming en een badkamer met douche en toilet. 

Neem een duik in het Buitengolfslagbad

Een van de leukste dingen die je kunt doen op de Leistert is een duik nemen in het buitenzwembad. Dit is niet zomaar een zwembad maar een openlucht golfslagbad. Laat jezelf meedeinen op de golven en geniet van een heerlijk dagje waterpret. 

de-leistert-buiten-golf-zwembad.jpg

Voor de allerjongsten is er een kinderbadje waar je onbezorgd kunt spetteren en plonzen. Voor de wat oudere kinderen en volwassenen is er een gave glijbaan. Wil je even uitrusten dan kun je handdoekje neerleggen in de schaduw van de bomen rondom het zwembad. 

Is het buiten een beetje frisjes dan kun je ook altijd nog in het subtropisch zwemparadijs terecht. Dit mooie zwembad met verschillende glijbanen ligt naast het buitengolfslagbad. 

Oneindig veel speelplezier in de grote speeltuin

Als je de speeltuin nadert dan kun je er niet omheen, de jumbotoren. Deze hoge toren met zijn glimmende glijbanen is een echte blikvanger. Ga naar beneden via een van de snelle glijbanen of kies voor het echte avontuur door van de kabelbaan te razen. 

de-leistert-grote-speeltuin.jpg

Maar er is nog veel meer, spring er op los op een van de trampolines, laat je heen en weer zwieren op de schommel, draai als een gek in de rondte op de draaischijven of ga met de hele familie op de familieschommel. Ben je een skater of heb je aspiraties om dit te worden probeer je kunsten uit op de skate half-pipe. 

Lekker kliederen met water en zand bij de roeivijver

Er gaat niets boven lekker kliederen en spelen met zand en water. Trek je badkleding, alvast aan en ga direct naar de roeivijver want hier vind je een superleuke waterspeeltuin waar je de hele dag met water en modder aan de slag kunt. 

de-leistert-roei-vijver-famillie.jpg

Spuit je broertje of zusje nat met de watershooters, probeer over de touwbrug te lopen zonder in het water te vallen en trek jezelf op een ponton naar de overkant. Uiteraard kun je ook je opblaasbootje meenemen om over de vijver te varen en vergeet zeker niet om een mooi zandkasteel te bouwen. 

Zelf grillen aan tafel bij restaurant Grillo

Wil je tijdens je vakantie niet elke avond koken dan kun je op de Leistert terecht bij maar liefst drie restaurants. La Selva Food & Drinks is een gezellig familierestaurant waar je snel een hapje kunt eten. Heb je zin in een lekkere pizza of een smakelijk vlees- of visgerecht dan kun je naar restaurant Via Verde!.

Wil je liever iets avontuurlijks proberen, ga dan zeker eens naar restaurant Grillo. Iedereen wordt hier ‘chef for a day’ want je braad je eigen vlees op de grillplaat. Neem plaats aan de tafel met ingebouwde grill en maak je eigen hapjes klaar. 

de-leistert-restaurant-grillo.jpg

Je krijgt een aantal heerlijke kip, vlees, rund, vis en vegetarische hapjes die je zelf bakt op de plaat. Daarnaast krijg je frietjes, salade, stokbrood, soep, groenten en sausjes zodat het je aan niets ontbreekt. Een superleuke manier om heerlijk te eten. 

Maak kennis met Pluk en Pien

Als je vakantie viert op de Leistert kom je ze vanzelf een keer tegen, Pluk en Pien. Pluck is een stoere jongen met een klein hartje. Hij beweegt veel want als hij te lang stil staat groeien er wortels uit zijn benen. Pien zul je vaak in het zwembad aantreffen want ze is een echt waterwezen dat soms zelfs bevriest en van kleur veranderd. 

de-leistert-recreatie-team.jpg

Pluk en Pien organiseren het hele jaar door leuke kinderactiviteiten waar je van harte welkom bent. Maak een mooie armband, ga mee op speurtocht of leef je lekker uit tijdens de minidisco. 

Op het vakantiepark worden activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Zelfs voor baby´s van 1 tot en met 3 jaar en volwassenen is er iets leuks te beleven. 

Leef je uit op het Adventure Sportveld

Wil je jezelf even flink uitleven in de buitenlucht dan kun je terecht op het Adventure Sportveld. Op dit grote veld vind je alles wat je nodig hebt om even lekker los te gaan. Daag je vakantievriendjes uit op de avontuurlijke stormbaan, voel de adrenaline als je van de kabelbaan af suist of speel een partijtje beachvolleybal. 

de-leistert-adventure-sportveld.jpg

Het recreatieteam organiseert ook regelmatig leuke sportieve activiteiten voor alle leeftijden zoals trefbal, bootcamp of een voetbaltoernooi. 

Breng een bezoek aan attractiepark Toverland

Op vakantiepark de Leistert is meer dan genoeg te beleven, maar als je toch in de buurt bent is een bezoekje aan attractiepark Toverland zeker een aanrader. 

toverland-attractiepark-achtbaan-luchtfoto.webp

Op dit gezellige attractiepark vind je meer dan 35 attracties en shows voor jong en oud. In zes magische werelden vind je snelle achtbanen, leuke shows en gave wildwaterbanen. Ontdek bijvoorbeeld het betoverende stadje Port Laguna waar je een interactieve tovershow kunt bijwonen.

In Wunderwald waan je jezelf in Oostenrijk en ga je op indoor en outdoor avontuur. Breek alle snelheidsrecords in de bobbaan, haal een nat pak in de wildwaterbaan of spetter in de waterspeeltuin. Wil je nog meer actie dan duik je in de mythische wereld van Merlijn in Avalon. In de Fēnix achtbaan ga je maar liefst 3 keer over de kop. 

Geniet van de prachtige natuur bij de Groote Peel

Vakantiepark de Leistert ligt in een bijzonder mooie regio. Naast vele leuke bezienswaardigheden en gezellige plaatsjes vind je er ook een aantal unieke natuurgebieden waaronder Nationaal Park De Groote Peel.

natuurgebied-de-grote-peel.jpg

Dit natuurgebied staat vooral bekend om zijn vele vogelsoorten en unieke geschiedenis. Het is een weids landschap van maar liefst 1400 hectare. Tijdens een wandeling door het gebied kom je verschillende landschappen tegen zoals moerassen, heide, bossen, waterplassen en veenputjes die ontstaan zijn door de turfwinning. 

De Groote Peel is dankzij het water en uitgestrektheid het perfecte broedgebied voor watervogels zoals de fuut, roerdomp, grauwe gans, nachtzwaluw en blauwborst. Naast vogels kun je er ook reeën, vleermuizen, wilde zwijnen, wezels en de gladde slang tegenkomen.

Wil je Nationaal Park de Groote Peel bezoeken dan is Buitencentrum De Pelen een mooi startpunt. Een groot aantal fietsroutes en wandelroutes begint hier en in het bezoekerscentrum kun je genieten van een hapje en een drankje en een leuke belevingsroute ophalen. 

Bezoek bierbrouwerij Lindeboom in Neer

Drink je regelmatig een koud biertje dan is het hartstikke leuk om te ontdekken waar dat bier eigenlijk vandaan komt. 

In het Limburgse plaatsje Neer kun je Bierbrouwerij Lindeboom bezoeken. De brouwerij is gelegen midden in het centrum van het gezellige plaatsje. Bij Lindeboom wordt nog steeds op authentieke wijze bier gebrouwen. Tijdens een rondleiding met gids leer je hoe het proces van bierbrouwen in zijn werk gaat, met uiteraard tijd om te proeven. 

bierbrouwerij-lindenboom.jpg

Na een bezoek aan de bierbrouwer is het ook zeker een aanrader om even door het centrum van Neer te struinen. Hier vind je de indrukwekkende Sint Martinuskerk uit 1909, een oud Friedesse watermolen, Klooster Keizersbosch en mooie oude panden met bijzondere geveltjes. 

Geniet met volle teugen van de Leistert

Nu je weet wat er allemaal te beleven is op en rond vakantiepark de Leistert staat niets een geweldige vakantie meer in de weg. Het enige dat je nu nog moet doen is kiezen in welke van de vele vakantiewoningen je gaat overnachten. Wordt het een luxe hoeve met wellnessfaciliteiten, een knus chalet of toch die gave safaritent. Wij wensen je in ieder geval heel veel plezier. 

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.