Laatste update 15 Apr 2024
10 Vakantieparken in Nederland met een Spectaculair Subtropisch Zwembad

Bij een bezoek aan een vakantiepark in Nederland met de kids kan er natuurlijk één ding niet ontbreken: een spectaculair subtropisch zwembad met glijbanen! Graag zetten we de 10 vakantieparken met het leukste zwemparadijs voor je op een rij.

1 De Eemhof
8.1
  • Aan het Eemmeer: Een paradijs voor watersporters
  • 5 glijbanen, wildwaterbaan en surfsimulator
  • Ideaal voor families met tieners
Bekijk prijzen Lees review
2 Hof van Saksen
9.4
  • 5-sterren vakantiepark in Drenthe
  • Geweldig zwembad met spectaculaire glijbanen
  • Luxe rietgedekte vakantieboerderijen
Bekijk prijzen Lees review
3 Duinrell Vakantiepark
8
  • Onbeperkt toegang tot Attractiepark Duinrell
  • Leuke Duingalows én lodgetenten
  • Plons in het Tikibad!
Bekijk prijzen Lees review
4 Vennenbos
8.7
  • Mooi subtropisch zwemparadijs
  • Centraal gelegen in Noord-Brabant
  • Recreatieteam, indoor speeltuin, Bollo Club
Bekijk prijzen Lees review
5 De Kempervennen
8
  • Perfect voor families met tieners
  • Te veel activiteiten om op te noemen
  • 4 glijbanen, aquapark en wildwaterbaan
Bekijk prijzen Lees review
6 De Huttenheugte
8.1
  • TOP CenterParcs park in Drenthe
  • Subtropisch zwemparadijs en Plopsaland naast de deur
  • Gelegen in een bosrijke omgeving aan een recreatiemeer
Bekijk prijzen Lees review
7 Het Heijderbos
7.9
  • Aqua Mundo mét gave wildwaterbaan
  • Jungle Dome, animatie & indoor speelparadijs
  • Ontdek De Maasduinen
Bekijk prijzen Lees review
8 De Lommerbergen
8.6
  • Te gek subtropisch zwembad
  • TOP park: plezier voor het hele gezin
  • 500+ bungalows, autovrij & indoor speeltuin
Bekijk prijzen Lees review
9 Port Zelande
8.4
  • Tussen het Grevelingenmeer en Noordzeestrand
  • Aqua Mundo met 2 glijbanen, wildwaterbaan en waterspeeltuin
  • Comfortabele cottages en lodge tenten
Bekijk prijzen Lees review

Vakantiepark De Eemhof

De ultieme waterrat kan bij vakantiepark De Eemhof in Zeewolde de vakantie van zijn leven hebben. Met vijf glijbanen, een surfsimulator en een maar liefst 11 meter hoge twister glider verveel je je geen moment. En ben je ook wat avontuurlijk aangelegd? In de Discover Scuba kan je een duikcursus volgen waarna je zelf een duik gaat nemen in het subtropisch zwemparadijs.

Maar ook voor de kleintjes komt er niks te kort. In het kinder-doe-bad kan je lekker spelen tussen de fonteintjes en kinderglijbanen. En ben je na een lange dag in het water wel toe aan wat ontspanning? Dan kan je gebruik maken van één van de bubbelbaden in het subtropisch paradijs.

Hof van Saksen

Voor een luxe, ontspannen vakantie met de familie ben je bij vakantiepark Hof van Saksen in Drenthe op de goede plek. Maar helemaal rustig is het niet, het vakantiepark heeft namelijk ook een súper spectaculair subtropisch zwembad met alles erop en eraan! Met 4 indoorglijbanen, een 107 meter lange wildwaterbaan en de langste trechterglijbaan breng je daar gegarandeerd je dag goed door.

Voor de kleintjes is er een peuterbad met een waterpiano, zodat ze ook vast hun muziek skills kunnen oefenen. Ben je sportief ingesteld? Ga dan naar het wedstrijdbad en daag je familie uit voor een paar baantjes. Daarna mag de winnaar trakteren op een hapje bij de beach house aan het recreatiestrand.

Vakantiepark Duinrell – Het Tikibad

We kennen Duinrell natuurlijk allemaal van het grote attractiepark. Maar wist je dat Duinrell ook het grootste waterpark van de hele Benelux heeft? Het Tikibad heeft maar liefst 21 glijbanen en 1,5 kilometer aan glijplezier is er voor jong en oud genoeg te beleven. Zelfs Enzo Knol ging helemaal los in het Tikibad, bekijk zijn ervaringen hieronder.

Als je een echte dare devil bent dan moet je zeker van de Typhoon, hier ga je maar liefst met 60 km per uur van de glijbaan. Wil je het wat rustiger aan doen? Ontspan dan in de Lazy River waarbij je met een band lekker op het water kan dobberen. En heb je kleine kids mee op vakantie? Dan is er ook voor de kleintjes genoeg te beleven in de Playa waar alles is ingericht voor kinderen onder de 1.20.

Landal Het Vennebos

Apart van het feit dat je bij Het Vennebos in een vakantiepark zit vlakbij de Efteling is er in dit park zelf ook genoeg te beleven. In het subtropisch zwemparadijs van vakantiepark Landal het Vennebos kom je namelijk niks te kort. Met waterattracties zoals de Wild Wave Super Slide of de wildwaterbaan Waikiki White Whater Creek kan je zomaar een hele dag verdwijnen in het subtropische zwembad.

Leuk voor een vakantie met de kids, maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. Je kan er namelijk terecht om te goed ontspannen in de spa met whirlpool of even helemaal tot jezelf komen in de sauna.

De Kempervennen

Wil je tijdens je vakantie in Nederland het gevoel hebben dat je op een tropisch eiland zit? Kies er dan voor om te verblijven op vakantiepark De Kempervennen in Noord-Brabant. Hier in het subtropische zwemparadijs kan je namelijk snorkelen tussen de exotische vissen. En wil je het écht even goed doen? Neem dan vooral een duikcursus in de Aqua Mundo.

Ook qua waterpret valt er niks te missen. Hier kan je namelijk raften van een wildwaterglijbaan of je krachten testen in de draaikolk. Ben je van plan om de Kempervennen te bezoeken in de zomer? Neem dan vooral een bezoekje aan het aquapark in de buitenlucht, waar je met minstens 40 onderdelen de hele dag kan springen en glijden door het water.

Meer weten over de Aqua Mundo's van Center Parcs? Bekijk ons overzicht met alle Aqua Mundo's in Nederland.

De Huttenheugde

Het prachtige meer bij De Huttenheugde in Dalen is niet het enige water wat je bij dit vakantiepark gaat tegenkomen. Ondanks de rustige omgeving is er genoeg te beleven in het subtropische zwemparadijs van het park. In het kinderdoebad met glijbanen en fonteintjes kan je kind de dag van zijn leven hebben. En in het water playhouse met veel glijbanen kan je je zeker ook goed vermaken. Zorg er wel voor dat je haar nat mag worden, er is namelijk een emmer die 900 liter water uitstort.

Ook kan je je uren vermaken op de wildwaterbaan waarbij je onderweg allerlei palmbomen en exotische planten tegenkomt. Ben je competitief ingesteld? Daag jezelf dan uit tot een paar baantjes in het 25 meter bad.

Het Heijderbos

Zin om helemaal uit je dak te gaan met je vriendjes of familie in het subtropische zwemparadijs? Ga dan naar vakantiepark Het Heijderbos in Limburg. Daag je leeftijdsgenoten uit voor een race in de Duo Race glijbaan, waarbij je in aparte banen naast elkaar glijdt. Ga daarna naar de snelste wildwaterbaan van Center Parks om de pret nog even voort te zetten.

Wil je het liever wat rustiger aan doen? Ga dan naar het snorkelbad waarin je zwemt in een gezonken onderwaterwereld en laat je verwonderen door de exotische vissen. Ben je niet zo van het snorkelen? Neem dan een bezoekje aan het golfslagbad en daag jezelf uit om boven water te blijven.

Vakantiepark De Krim

Ook al ligt vakantiepark De Krim in het rustige Texel bij de prachtige Noordzee, op het park heb je een subtropisch zwemparadijs waar je u tegen zegt. Met maar liefst 3 grote glijbanen en een wildwaterbaan heb je de zee niet meer nodig. Ga voor een interactieve ervaring in de special effect glijbaan, waarin je je verbaast over de mooie kleuren en afbeeldingen die je onderweg tegenkomt. Voor wat meer actie kies dan voor de bandenglijbaan, waar je met volle snelheid op een band naar beneden gaat.

Zin om samen met de hele familie waterpret te beleven? Ga dan naar de familieglijbaan, waar je met z’n allen tegelijk vanaf kan. Na een dag in het subtropische zwemparadijs heb je vast wel zin in wat lekkers. Neem dan een plek je bij de zwembadbar of neem je snack mee naar de prachtige ligweide.

Landal De Lommerbergen

Ga je op vakantie en neem je kleine kids mee? Kies dan voor vakantiepark Landal De Lommerbergen in Limburg. In het vernieuwde subtropische zwemparadijs is er voor jong en oud genoeg te beleven. Voor de kleintjes zijn er maar liefst vier zwembaden waar ze zich dagenlang kunnen vermaken. Neem de kleine bijvoorbeeld mee naar het Jungle Bad waar je speelt tussen de exotische planten.

Heb je zin in wat meer sensatie? Ga dan vooral naar het Hurri Cone zwembad waarin je draait in een trechter en een stuk door het donker glijdt. Als je op zoek bent naar een wat rustigere glijbaan dan zijn er nog genoeg andere waar je je kan vermaken. En voor wat ontspanning aan het eind van de dag kan je gaan genieten in een van de bubbelbaden.

Port Zélande

Voor mensen die houden van een adrenalinekick dan ben je bij vakantiepark Port Zélande op de goede plek. Ondanks dat het park recht aan het Noordzeestrand ligt waar je veel watersporten kan beoefenen, heeft het vakantiepark ook een subtropisch zwemparadijs waar je even van opkijkt. Ga met een band door de Turbo Tunnel waarbij je een lange en donkere weg aflegt naar het zwembad. Of ga van de wildwaterbaan, waar je onderweg allerlei exotische planten en bomen tegenkomt.

Op zoek naar wat meer rust om even bij te komen van de adrenaline? Kies er dan voor om de stroming te laten bepalen waar je heen gaat in de Lazy River.

Volop keuze aan Nederlandse vakantieparken met subtropisch zwembad

Zo zie je maar weer, er is volop waterpret met de kids mogelijk in de vakantieparken die Nederland rijk is. Voor een volledig overzicht van vakantieparken met subtropisch zwembad, kun je onze overzichtspagina eens bezoeken. Veel zwemplezier!

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.