De Lange Weide

8.1
Laatste update 29 Jan 2024
Dwingeloo, Nederland

Roompot Boerderij De Lange Weide is een unieke plek waar je volop kunt genieten van het buitenleven. Boer en Boerin Rik en Marian zullen je van harte welkom heten en je kennis laten maken met het boerenleven. Wie hier overnacht zal zichzelf dankzij de luxe tenten één voelen met de natuur en het buitenleven. Je bent bovendien altijd omringd door dieren zoals koeien, gieten en konijnen. 

Wat valt er te beleven op De Lange Weide?

Op De Lange Weide wordt je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het boerenleven. Bezoek je de boerderij in de lente dan is de kans groot dat er lammetjes zijn die je de fles mag geven. Ben je niet aan het helpen op de boerderij dan kun je ook lekker spelen en ravotten op de buitenspeelplaats. Op deze speelplaats vind je een waterpomp en zand zodat je lekker kunt kliederen en spetteren. 

Verblijf in een BoerenBed Tent op de boerderij

Op Roompot park De Lange Weide kun je overnachten in een van de negen mooie BoerenBed Tenten. De ruime tenten staan verspreid over het terrein en zijn omgeven door groen. Je hebt dus heerlijk veel privacy, geniet er lekker van vanuit je strandstoeltje in de tuin of terwijl je samen met je gezin buiten de maaltijd nuttigt. 

Je kunt kiezen uit een tent zonder eigen badkamer, met badkamer naast de tent, of met een badkamer in de tent. In de tenten vind je bovendien lekker veel leefruimte, een bank, eettafel en houtkachel. Op deze houtkachel kun je ook koken. Is het mooi weer dan kun je gebruikmaken van de buitenkoker. De keuken heeft zelfs stromend water en een koelkist waarvoor je de koelelementen kunt krijgen bij de boerderijwinkel. 

Dwingeloo en omgeving

Vanaf Boerderij De Lange Weide ben je snel op Nationaal Park Dwingelderveld waar je mooie wandelingen kunt maken door de natuur. Is het mooi weer dan kun je een duik nemen in Het Blauwe meer. Wil je wat meer leren over de rijke historie van Drenthe en tegelijkertijd dicht bij de natuur staan bezoek dan het Hunebedcentrum in Borger. Hier staat het grootste hunebed van Nederland en leer je alles over deze unieke bouwwerken. Het centrum ligt bovendien midden in de bossen.   

Door de ligging nabij Dwingeloo zit je hier niet ver van een aantal hele leuke bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld attractiepark Slagharen waar je heel veel plezier zult beleven in de attracties en tijdens de shows. Is het een dagje niet zo mooi weer dan kun je ook naar Plopsaland Indoor Coevorden. 

Tips van bezoekers

Wildlands Zoo in Emmen is een superleuke dierentuin waar je op expeditie gaat tussen de dieren. 

Bezoek Landgoed Anningahof waar je kunt rondstruinen door het beeldenpark met unieke kunstwerken. 

Tijdens een bezoek aan Natuurmuseum Fryslân leer je alles over de natuur en natuurhistorie van Friesland. 

We zijn heel hartelijk ontvangen op de boerderij en hebben volop genoten van de rust en gastvrijheid. De tenten zijn heel knus ingericht met bedstee en houtkachel. Het leek alsof je terug in de tijd stapte, maar dan met alle gemakken, superleuk.

De Lange Weide: Geniet van het buitenleven op een echte koeienboerderij

Een verblijf op Boerderij De Lange Weide zal je zonder twijfel nog lang bijblijven. Je verblijft hier letterlijk in de tuin van de boer en wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het boerenleven. Je overnacht in leuke tenten die knus zijn ingericht en midden tussen het groen liggen.

In de omgeving is ook van alles te beleven. Van leuke attractieparken tot leerzame musea en prachtige bosrijke gebieden. Een unieke vakantie op een heerlijk ontspannen en gemoedelijke plek.

Accommodaties

  • 6-persoons

Adres

De Lange Weide

Holtien 5

7991 PN

Dwingeloo

Nederland

Download Plattegrond

Bestandsformaat: PDF
Download Plattegrond

Plaats een review

Ben je bij het De Lange Weide geweest? Laat anderen weten wat je ervan vond en help ons en andere park bezoekers met uw feedback.

Review plaatsen
Roompot De Lange Weide
Bekijk prijzen
  • Maar 9 luxe tenten
  • Geniet van het boerenleven
  • Rust, ruimte en dieren
Bekijk prijzen
8.1 / 10.0
Algemene indruk
8
Ligging
8
Service
8
Eten
7
Accommodatie
8
Kindvriendelijk
8
Prijs/kwaliteit
8

Accommodaties

  • 6-persoons

Adres

De Lange Weide

Holtien 5

7991 PN

Dwingeloo

Nederland

Download Plattegrond

Bestandsformaat: PDF
Download Plattegrond

Plaats een review

Ben je bij het De Lange Weide geweest? Laat anderen weten wat je ervan vond en help ons en andere park bezoekers met uw feedback.

Review plaatsen

De Lange Weide

8.1
Bekijk prijzen