Laatste update 16 Nov 2022
10 Tips voor een Onvergetelijke Vakantie bij Land van Bartje

Midden in de Drentse bossen ligt het prachtige Landal Vakantiepark Het Land van Bartje. Het is een zeer compleet vakantiepark met tal van parkfaciliteiten en heel veel mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving. Wil je dit mooie vakantiepark bezoeken, lees dan deze 10 handige tips voor een onvergetelijke vakantie bij Het Land van Bartje.

Land van Bartje
Land van Bartje Ees, Nederland
 • Heel veel voorzieningen en activiteiten
 • Gelegen in de bossen van Drenthe
 • Overdekt zwembad met kinderbadje
8.4 / 10
8.4 / 10
Algemene indruk
8.4
Ligging
8.9
Service
9.0
Prijs kwaliteit
7.9

1. Huur een pony om teleurstellingen te voorkomen

Vakantiepark het Land van Bartje is een walhalla voor paardenliefhebbers. Op de ponyranch kun je knuffelen met je favoriete dier. Maar nog leuker is het om je eigen pony te huren zodat je die tijdens je vakantie kunt verzorgen en er ritjes mee kunt maken. Zorg dat je op tijd een pony huurt zodat je zeker weet dat je tijdens je vakantie je eigen pony kunt knuffelen

Landal-land-van-bartje-ponytocht.jpg

2. Gratis frietjes, limonade, ijsjes en meer bij Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark is een heel bijzonder park. Niet alleen zijn er tal van leuke en spannende attracties, eten en drinken is ook inbegrepen in je bezoek. Is dat niet geweldig? 

drouwenerzand-frietjes-gratis.jpg

Ga toeren in de Oldtimerbaan of in de rondte tollen bij de Breakdance. Andere leuke attracties zijn de zweefmolen, de Hunebed8baan, de draaiende theekopjes en de gigantische speeltuin. De perfecte plek voor een compleet dagje uit. 

3. Ga de Hunebedden bewonderen in Borger

Meer dan 5000 jaar geleden werden op meer dan 50 plekken in Drenthe gigantische zwerfkeien op elkaar geplaatst als grafkelder. Tot op de dag van vandaag kun je deze unieke hunebedden bewonderen. Het grootste hunebed is maar liefst 22,6 meter lang en vind je in Borger. 

hunnebedden-wandelen-d27.jpg

Wil je meer leren over de hunebedden in Drenthe dan kun je een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum in Borger. 

4. Het is verstandig te reserveren voor het park restaurant 

Voor een heerlijke maaltijd hoef je Het Land van Bartje niet af. Voor heerlijke maaltijden die op traditionele wijze worden gemaakt met biologische ingrediënten kies je voor Restaurant Het Land van Bartje. Dit restaurant is bij veel vakantiegangers populair. Reserveren is dan ook aan te raden. 

Landal-land-van-bartje-restaurant-famillie.jpg

5. Huur een stuntstep of crossfiets en ga pumptracken

Op Het Land van Bartje ligt een supergave Pumptrackbaan. Deze baan heeft iets weg van zowel een BMX-baan als een skatepark. De pumptrackbaan is dan ook superleuk om lekker rond te scheuren en trucjes te doen. Je kunt een stuntstep of crossfiets huren bij de receptie zodat je het zelf een keer kunt uitproberen. Je zult zien dat het heel verslavend is. 

Landal-land-van-bartje-pumptrack.jpg

6. Download de Land van Bartje plattegrond en verdwaal niet op het park 

Vakantiepark Het Land van Bartje is een groot vakantiepark waar heel wat te beleven is. Om te voorkomen dat je verdwaald kun je het beste de plattegrond downloaden. Op die manier weet je niet alleen waar je vakantiehuis is, maar ook hoe je het snelste bij het zwembad, de Ponyranch en het restaurant kunt komen. 

Landal-Land-van-bartje-luchtfoto.jpg

7. Wilde dieren spotten doe je het best tijdens zonsondergang of zonsopgang

Wil je tijdens je vakantie op Het Hart van Bartje wilde dieren spotten dan kan dat. Niet alleen zie je op het park zelf regelmatig konijntjes en eekhoorntjes, je kunt ook op zoek naar wilde dieren bij Boswachterij Exloo op de Drentsche Hondsrug. Wandel tijdens de zonsondergang of zonsopgang het bos in en je kunt reeën, dassen en soms zelfs wilde zwijnen spotten. 

Wandelen-everzwijnen.jpg

8. Het Boomkroonpad en het Omgevallen Bomenbos zijn leuke wandelroutes

Er zijn tal van mooie wandelroutes in Drenthe. Het Boomkroonpad leid je letterlijk langs de boomtoppen van de bomen met prachtig uitzicht over de omgeving. 

bookroonpad-wandelen-bos.jpg

Het Omgevallen Bomenbos is ontstaan in 1974 toen een storm over Drenthe raasde en een deel van het bos platlegde. Deze bomen zijn al liggend verder gaan groeien wat heeft gezorgd voor een uniek bos met bijzondere boomformaties. 

9. Gegarandeerd waterpret bij DX Adventurepark 

Ben je toe aan een dag vol waterpret en razend avontuur bezoek dan zeker DX Adventurepark. Dit park met zijn vele gave attracties voor echte daredevils is het grootste open waterpark van Nederland. Je vindt er 6 spectaculaire schansen waarvan de hoogste maar liefst 11 meter hoog is. 

dx-adventure-park-zwemmen-glijbaan.webp

10. Boek tijdig – Land van Bartje is een populair vakantiepark

Land van Bartje is een van de populairste Landal vakantieparken van Drenthe. En dat is niet voor niets. Op het park zelf kun je heerlijk eten, ponyrijden, pumptracken en de natuur in. Maar ook in de omgeving is meer dan genoeg te doen. Boek je vakantie op Land van Bartje dan ook tijdig.

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

 • De Leistert — Tot 35% last minute korting
 • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
 • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
 • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
 • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
 • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
 • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
 • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
 • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.