Laatste update 06 May 2024
Drouwenerzand Attractiepark: 10 Redenen Waarom Je Kinderen Hierheen Willen

Drouwenerzand Attractiepark is het voordeligste all-inclusive attractiepark van Europa. Je kunt er de hele dag gratis eten en drinken. Frites, vers fruit, snacks, belegde broodjes, thee, koffie, limonade én softijs zijn allemaal inbegrepen in de entreeprijs. Bovendoen zijn er tal van leuke attracties en speeltoestellen voor jong en oud!

Met het hele gezin geniet je volop van dit leuke en bruisende attractiepark in het hart van Drenthe, én als gast van vakantiepark Drouwenerzand is je bezoek geheel gratis!

Nog niet overtuigd? We zetten de 10 redenen waarom je kinderen hierheen willen hier op een rijtje.

10 redenen waarom je kinderen naar Drouwenerzand Attractiepark willen

Je vraagt je nu vast af wat er allemaal te doen is in Drouwenerzand Attractiepark. Nou veel meer dan we hier op kunnen noemen, maar we gaan het toch proberen. Hier de 10 belangrijkste redenen.

1. Voor het hele gezin

In Drouwenerzand Attractiepark zal iedereen het naar zijn zin hebben. Als kind kun je je zonder problemen uren vermaken in de zweefmolen, speeltuin of op de trampolines. En het leuke is, heel veel attracties kun je samen met je ouders bezoeken. Dus gil het samen uit in de achtbaan de Spinning Coaster, gooi je handen in de lucht in de Piratenboot en spetter samen door het water op het Waterplein. 

piratenboot-drouwenerzand.jpg

2. Gratis eten en drinken

De hele dag gratis eten? Jazeker eten en drinken is inbegrepen bij de entreeprijs. Dat betekent dus dat je tussen het spelen door snel even een softijsje kunt pakken, limonade kunt drinken of een snack kunt eten. En dat allemaal zonder extra te betalen!

drouwenerzand-attractiepark-gratis-eten.jpg

3. Stoere en snelle attracties

Houd je van actie en snelheid dan ga je een topdag tegemoet in Drouwenerzand Attractiepark. Kies voor de XLR8 waarmee je van 0 naar 65 kilometer per uur gaat in 1 seconde. Of wat dacht je van de spannende Para Jump waarmee je niet alleen over de kop gaat, maar ook linksom en rechtsom draait.

drouwenderzand_attractie-snel.jpg

En als dat niet genoeg is kun je altijd nog kiezen voor de Freak Out. Hiermee zwier en zwaai je echt alle kanten op, de ultieme adrenalinekick.

4. Lekker griezelen

Ben jij niet bang te krijgen? Dan durf je vast wel een kijkje te nemen in Landhuys den Linden. Maar pas op, want het schijnt er te spoken en op elke hoek kan het gevaar op de loer liggen. Deze attractie is echt griezelen voor echte durfals.

spookhuis-in-drouwenerzand.jpg

Oh, en tijdens het griezelen wordt er een foto gemaakt. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar die foto’s.

5. Spelen en kliederen

Er is niks fijner dan lekker zandkastelen bouwen en kliederen met water. En het mooie is, in Drouwenerzand Attractiepark kan dat gewoon. Bouw een kasteel met slotgracht of bouw dammen om het water tegen te houden, laat je fantasie de vrije loop en speel er op los.

6. Ponyrijden

Het gebeurt niet elke dag dat je op een pony kunt rijden, maar hier wel. Pak je kans en maak een ritje op deze vriendelijke dieren. Vergeet niet om ze naderhand een dikke knuffel te geven.

ponys-drouwenerzand.jpg

7. Zelf rijden en botsen

Jazeker er zijn ook botsautootjes die je helemaal zelf mag rijden. Lekker hotsen, botsen en knotsen dus. Of houdt je liever van wat rustigers? Rijd dan je eigen Oldtimer helemaal alleen naar het eindstation.

drouwenerzand-attractiepark-botsautos.jpg

8. Zwieren en zwaaien

Lekker zwieren en zwaaien tijdens jouw dagje uit, ga dan in de Wild West Swing. Deze zweefmolen gaat maar liefst 4 meter hoog, spannend joh. En wil je dat gekke gevoel in je buik als je snel naar beneden gaat, ga dan in de Piratenboot.

drouwenerzand-attractiepark-zweefmolen-2.jpg

9. Waterpret

Ja hoor je mag gewoon nat worden in Drouwenerzand Attractiepark. Neem droge kleren mee en een handdoel want op het Waterplein wordt je sowieso nat. Je weet nooit waar het water nu weer omhoog spuit! Fijn toch, dat je lekker mag spetteren in het water.

drouwenerzand-attractiepark-waterpret.jpg

10. Een magische wereld

Bij een bezoek aan Drouwenerzand Attractiepark begeef je jezelf in een magische wereld. Je waant je hier soms in het wilde westen met paarden en cowboys. En voor je het weet rijd je op een ezeltje door Mexico of begeeft je je tussen de piraten in een boot. Laat jezelf meevoeren door de magie.

Voor ieder wat wils in attractiepark Drouwenerzand!

Zoals je ziet, is er in Drouwenerzand Attractiepark voor iedereen wat te doen. Of je nu spanning en sensatie zoekt of liever de hele dag lekker kliedert en speelt in de speeltuin. Dit park heeft voldoende te bieden voor een hele dag vol plezier. En is één dag niet genoeg, dan kun je dus ook verblijven in het Vakantiepark van Drouwenerzand (met daarbij gratis toegang tot het attractiepark).

Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties op het vakantiepark, maar je kan ook kamperen op de camping of in het hotel verblijven. Je kunt zelfs in een boomhut of saloon uit het wilde westen slapen!

Vakantiepark Drouwenerzand
Vakantiepark Drouwenerzand Drouwen, Nederland
 • Gratis naar pretpark Drouwenerzand
 • Overnachten in een boomhut, glampingtent of hotelkamer
 • In het groene hart van Drenthe
8.4 / 10
8.4 / 10
Algemene indruk
9.3
Ligging
8.6
Service
7.7
Prijs kwaliteit
9.1


Genoeg redenen dus om Drouwenerzand attractiepark te bezoeken. Je jonge kinderen willen hier absoluut een keer naartoe! Houdt ook de speciale dagen in de gaten zoals Halloween of de Opa & Oma actie in de herfstvakantie (gratis toegang voor een opa of oma).

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

 • De Leistert — Tot 35% last minute korting
 • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
 • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
 • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
 • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
 • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
 • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
 • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
 • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.