Laatste update 30 Nov 2023
5 Luxe Roompot vakantieparken voor mindervaliden

Voor mindervalide reizigers is het vinden van een luxe vakantiepark dat voldoet aan je specifieke behoeften en wensen van groot belang. Gelukkig heeft Roompot een selectie van vakantieparken die niet alleen luxueus zijn, maar ook volledig toegankelijk en geschikt voor gasten met mobiliteitsproblemen. Op die manier kan iedereen onbezorgd genieten van een ontspannen vakantie. Je hoeft je geen zorgen te maken over de toegankelijkheid, deze parken hebben het goed geregeld. 

1 Boomhiemke
8.4
 • Eigen wellness & beauty
 • Gelegen op prachtig stukje van Ameland
 • Leuke speeltuinen

 

Bekijk prijzen Lees review
2 De Riethorst
8.3
 • Kleinschalig vakantiepark
 • Diverse restaurants in de buurt
 • Veelzijdige, natuurlijke omgeving
Bekijk prijzen Lees review
3 Recreatiepark De Tolplas
8.1
 • Mooie recreatieplas voor zwemmen, surfen en vissen
 • Bungalows aan het water 
 • Overnachten midden in het groen
Bekijk prijzen Lees review
4 Beach Resort Nieuwvliet-Bad
7.7
 • Strand op 5 minuten lopen
 • Prachtige villa's én beach lodges
 • Te gek subtropisch zwembad
Bekijk prijzen Lees review
5 Bungalowpark Schin op Geul
8.8
 • Uitzicht op het Limburgse heuvelland
 • Vlakbij België en Duitsland
 • Prachtig wandelen en fietsen 
Bekijk prijzen Lees review

Hier zijn 5 luxe Roompot vakantieparken die speciale voorzieningen bieden voor mindervaliden, waardoor iedereen genieten van een zorgeloze en comfortabele vakantie-ervaring.

1. Boomhiemke

Gelegen op het prachtige Ameland, biedt Roompot Boomhiemke een luxueuze en toegankelijke vakantie-ervaring voor gasten van alle leeftijden en met diverse behoeften. Het park beschikt over aangepaste accommodaties en voorzieningen, waaronder rolstoeltoegankelijke bungalows, ruime deuren en gemakkelijk bereikbare faciliteiten. 

boomhiemke-1.jpg

Met aangepaste paden en toegang tot diverse recreatieve activiteiten, zoals het strand en de natuurlijke omgeving van Ameland, zorgt Boomhiemke voor een moeiteloze vakantie-ervaring voor mindervalide gasten. Het vakantiepark heeft bovendien een aantal leuke extraatjes zoals een zeer compleet en toegankelijk wellnesscentrum. Geniet van de verschillende sauna’s, de saunatuin, relaxruimte en verschillende dompelbaden. 

2. De Riethorst

Roompot Vakantiepark De Riethorst, gelegen in het mooie Plasmolen in Limburg, biedt een luxe vakantie-ervaring met speciale aandacht voor de behoeften van mindervalide reizigers. Het park beschikt over rolstoelvriendelijke accommodaties met aangepaste voorzieningen, zoals ruime badkamers en gemakkelijk toegankelijke slaapkamers. 

Roompot-Bungalowpark-De-Riethorst-2.jpg

Met goed onderhouden paden en toegankelijke faciliteiten, waaronder het zwembad en het restaurant, zorgt De Riethorst voor een comfortabel en onbezorgd verblijf voor gasten met mobiliteitsproblemen. In de omgeving vind je mooie natuurgebieden waaronder Natuurgebied Rijk van Nijmegen en de Mookerheide. Je vindt hier ook wandelpaden die geschikt zijn voor mindervaliden. 

3. De Tolplas

Voor gasten die op zoek zijn naar een luxe vakantie-ervaring te midden van prachtige natuur, biedt De Tolplas een ideale bestemming. Gelegen in het schilderachtige Overijsselse landschap, biedt De Tolplas aangepaste acaommodaties en faciliteiten die zorgen voor een comfortabel verblijf voor mindervalide reizigers. 

Roompot-Recreatiepark-De-Tolplas-1.jpg

Met rolstoeltoegankelijke bungalows en goed onderhouden terreinen, kunnen gasten genieten van de rust en de prachtige natuurlijke omgeving van De Tolplas zonder zich zorgen te maken over fysieke beperkingen. Een van de grootste attracties in de omgeving is Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Sommige delen zijn lastig begaanbaar voor mindervaliden, maar er zijn ook toegankelijke stukken en speciale faciliteiten:

 • Rolstoelroute Lemelerberg - Toegankelijke route van 900 meter.
 • Electrocar Holten - Gebruik de electrocar om in het Nationale park te komen.
 • Heideslak - Vrijwilligers nemen je met de heideslak (een electrocar voor 7 personen) mee naar de Sallandse Heuvelrug voor een leuke excursie. 
 • Struinstoelen - Reserveer een struinstoel bij het buitencentrum of Natuurdiorama. Deze rolstoelen met extra dikke banden maken een bezoek aan het bos een stuk makkelijker. 

4. Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad is een exclusief vakantiepark gelegen aan de prachtige kust van Zeeland. Dit vakantiepark biedt een luxe en toegankelijke vakantie-ervaring voor (mindervalide) gasten. Het resort beschikt over aangepaste accommodaties met voorzieningen zoals ruime badkamers en gemakkelijk bereikbare slaapkamers. 

Roompot-Beach-Resort-Nieuwvliet-Bad-21.jpg

Met aangepaste toegang tot het strand en andere recreatieve faciliteiten, biedt Beach Resort Nieuwvliet-Bad een comfortabele en zorgeloze vakantie-ervaring voor gasten met mobiliteitsproblemen. Er is niets zo lekker als lekker uitwaaien aan zee, een terrasje pakken of te genieten van het zonnetje. Geniet daarnaast van Zeeuwse lekkernijen zoals Zeeuwse bolussen, haring en verse mosselen. 

5. Schin op Geul

Voor een luxe vakantie-ervaring te midden van het prachtige Zuid-Limburgse landschap, biedt Vakantiepark Schin op Geul een ideale bestemming voor mindervalide reizigers. Met aangepaste accommodaties en goed toegankelijke faciliteiten, waaronder het restaurant en recreatieve voorzieningen, zorgt Schin op Geul voor een zorgeloos verblijf voor gasten met verschillende mobiliteitsbehoeften. Met goed onderhouden terreinen en gemakkelijk begaanbare paden, kunnen gasten genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van Zuid-Limburg zonder belemmeringen. 

Roompot-Bungalowpark-Schin-op-Geul-3.jpg

Een echte aanrader in deze regio is de Miljoenenlijn stoomtrein. Deze trein die je dwars door het Heuvelland vervoert heeft een speciaal rijtuig voor mindervaliden. De Miljoenenlijn bestaat al sinds 1925 en heeft een belangrijke cultuur-historische waarde. Sla dit niet over. 

Voor iedereen een aangename vakantie

Voor mindervalide reizigers die op zoek zijn naar een luxe vakantie-ervaring, bieden deze 5 Roompot vakantieparken de perfecte combinatie van comfort, toegankelijkheid en prachtige natuurlijke omgevingen. Met speciale aandacht voor aangepaste accommodaties en faciliteiten, kunnen gasten genieten van een zorgeloze en ontspannen vakantie, ongeacht hun mobiliteitsniveau. 

Kies een van deze luxe vakantieparken en bereid je voor op een onvergetelijke en comfortabele vakantie-ervaring te midden van prachtige natuur en uitstekende voorzieningen.

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

 • De Leistert — Tot 35% last minute korting
 • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
 • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
 • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
 • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
 • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
 • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
 • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
 • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.