Laatste update 22 May 2023
10 Redenen om Park Berkenrhode op je Bucketlist te zetten

Ben je op zoek naar een geweldige vakantie midden in het groen? Altijd al eens willen overnachten in een Tiny House? Zet dan zeker Park Berkenrhode op je shortlist met vakantieparken. Niet meteen overtuigd? Ontdek de 10 belangrijkste redenen om Park Berkenrhode op je bucketlist te zetten. 

Blijf overnachten in een van de Berkenrhode Tiny Houses

Tijdens je vakantie op Park Berkenrhode overnacht je midden in de natuur en ervaar je de rust en ruimte van de Veluwe. Er is een ruime keuze aan zee compleet ingerichte en comfortabele vakantiehuizen waaronder bijzondere Tiny Houses.

berkenrhode-tiny-house-4-personen.jpg

Tiny Houses zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, dat is niet voor niets want het is zowel een uniek als stijlvol en ook duurzaam alternatief voor reguliere vakantiewoningen. Een Tiny House op Park Berkenrhode is extra bijzonder omdat je Nationaal Park De Hoge Veluwe in de achtertuin hebt. 

De Tiny Houses op Park Berkenrhode zijn ondanks hun compacte formaat zeer efficiënt ingericht waardoor je prima met 4 personen kunt overnachten. De woning heeft twee slaapkamers waarvan een op de begane grond en de slaapvide is bereikbaar via een ladder, leuk voor de kinderen. 

  • Duurzame vakantiewoningen
  • Geschikt voor 4 personen 
  • Boekbaar met sauna en jacuzzi
  • Tot twee huisdieren toegestaan 

Verder heeft je Tiny House een badkamer met inloopdouche en waterbesparende douchekop, airco een eigen parkeerplaats, gratis wifi en een hangstoel op het terras. Voor wat extra luxe kun je kiezen voor een Tiny House met sauna en jacuzzi. 

Wil je nog meer leuke Tiny Houses ontdekken, lees dan onze blog over de 7 leukste Tiny Houses van EuroParcs Droomparken

Verwarmd buitenzwembad geheel energieneutraal

Tijdens je vakantie op Park Berkenrhode hoef je je nooit te vervelen. Verken de Veluwe, geniet van de wellnessfaciliteiten of neem een duik in het verwarmde buitenbad voor het ultieme vakantiegevoel.

buitenzwembad-berkenrhode.jpg

Het verwarmde buitenzwembad biedt ruimte om baantjes te trekken, maar ook om lekker te ravotten en te spelen. Voor de allerjongsten is er een kleuterbadje en genieten van de zon doe je op een van de ligbedjes. 

Het zwembad is volledig energieneutraal en wordt verwarmd met behulp van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. 

Stijlvolle Huisjes met omheinde Tuin (zodat kinderen en hond veilig kunnen spelen)

Wil je samen met de hond of met kinderen op vakantie dan kun je op Berkenrhode kiezen voor een vierpersoons huisje met omheinde tuin. Laat je hond lekker los in de tuin zodat ook hij volop kan genieten van je vakantie. 

berkenrhode-bos-lodge-achtertuin.jpg

Ben je met kinderen op vakantie dan is het fijn om te weten dat ze niet zomaar wegpiepen, zo hebben jullie allemaal een leuke en ontspannen vakantie. 

De vakantiehuisjes met omheinde tuin zijn geschikt voor vier personen. Twee van deze huisjes zijn bovendien duurzame woningen. 

Ontdek de omgeving van het park met de Smartphone speurtocht van Lotje van Zomeren 

Lotje van Zomeren is samen met haar familie op vakantie geweest op Park Berkenrhode. Tijdens haar vakantie heeft ze veel mooie avonturen beleefd en de leukste tips voor jou opgeschreven. 

speurtocht-lotje-van-zomeren-kinderen.jpg

Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar heeft Park Berkenrhode een spannende Smartphone Speurtocht gemaakt. Tijdens de speurtocht ga je op zoek naar de geheime sleutels, vind de geheime plekken en win leuke prijzen. Je kunt de app eenvoudig downloaden in jouw app-store en zelfs gebruiken zonder internetverbinding. 

In de bijbehorende folder ontdek je alle tips van Lotje en haar familie, maar ook leuke weetjes, raadsels en bijzondere belevenissen. De folder is verkrijgbaar bij de receptie van het park.

Breng een bezoekje aan het Kröller-Müller museum 

Ben je geïnteresseerd in kunst en architectuur dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Kröller-Müller Museum. In het museum, dat midden op de Veluwe ligt vindt je topstukken van bekende kunstenaars zoals Claude Monet, Picasso en Mondriaan. 

kroller-muller-musuem-gebouw.jpg

Bovendien vind je hier een van de grootste en meest bijzondere Vincent van Gogh collecties ter wereld. De kunstwerken zijn te vinden in verschillende paviljoens die ontworpen zijn door bekende architecten zoals Gerrit Rietveld. 


Vergeet ook zeker niet om een wandeling door de beeldentuin te maken. In Europa's grootste beeldentuin vind je maar liefst 160 moderne kunstwerken van kunstenaars zoals Marta Pan, en Artistide Maillol. Een van de bekendste kunstwerken is Jardin d’émail van Jean Dubuffet. Het leuke aan dit gigantische kunstwerk in wit en zwart is dat je het aan mag raken en er zelfs doorheen kan lopen. 

Tip! De beeldentuin is maar liefst 25 hectare groot, het is daarom aan te raden om je route goed uit te stippelen zodat je je favorieten niet mist. Wil je de hoogtepunten niet missen kies dan voor een wandeling langs de 10 hoogtepunten van de beeldentuin. Je mag trouwens ook gewoon picknicken in de beeldentuin. 

Heerlijk buiten bubbelen in je privé- Jacuzzi

Je kunt je vakantie op Park Berkenrhode nog aangenamer maken door te kiezen voor een vakantiewoning met privé-jacuzzi in de buitenlucht. Er is niets zo heerlijk als bubbelen onder de sterrenhemel in de bossen. 

berkenrhode-jacuzzi-tiny-lodge.jpg

Op Berkenrhode zijn een groot aantal vakantiehuizen beschikbaar met een privé-jacuzzi in de buitenlucht. Er zijn woningen waar je naast een privé-jacuzzi ook kunt kiezen voor een sauna. Ook als je een duurzame vakantie wil vieren is het mogelijk om een Lodge te boeken met privé-jacuzzi. Kies in dat geval voor een duurzame Eco Lodge, deze worden niet verwarmd met gas.

Groepsaccommodatie met privé-jacuzzi

Wil je met een grote groep op vakantie op de Veluwe, kies dan voor de groepsaccommodatie Boshuys voor 20 personen. Deze woning met 8 slaapkamers heeft zowel een privé-jacuzzi als een sauna. Op en top genieten dus. 

De Veluwe Verkennen op een E-Chopper

De ligging van Park Berkenrhode op Nationaal Park De Hoge Veluwe is fantastisch en biedt een goed startpunt voor wandelingen en fietstochten. Wil je op een ontspannen manier zoveel mogelijk van dit mooie natuurpark verkennen, kies dan eens voor een E-chopper.

berkenrhode-e-choppers-verhuur-famillie.jpg

Een E-chopper is een elektrische scooter waar je heerlijk mee kunt toeren. De E-chopper is milieuvriendelijk en geruisloos waardoor je er onbezorgd mee op uit kunt. Met een actieradius van 50 kilometer kun je de mooiste plekjes van de Veluwe verkennen.


Je boekt de E-chopper eenvoudig via de E-chopper reserveringspagina van Berkenrhode.

Laat je verwennen in Le Grand Café 

Na een lange dag wandelen of fietsen op de Veluwe is het heerlijk als je niet zelf hoeft te koken. Op Park Berkenrhode kun je kiezen voor een snelle hap in de cafetaria, maar je kunt je ook heerlijk laten verwennen in Le Grand Café. 

berkenrhode-le-grand-cafe-restaurant.jpg

Geniet van de open haard in Le Grand Café of neem plaats op het verwarmde terras en laat je verrassen door smakelijke gerechten gemaakt met producten uit de streek. Kies bij stevige trek voor een botermalse biefstuk, maar ook vers gebakken broodjes en borrelhapjes staan op het menu. 

Heb je iets speciaals te vieren dan kun je ook een gezellige en smakelijke High Tea reserveren of kiezen voor een 4-gangen diner met High Wine of High Beer. 

Openingstijden

  • Maandag: 14:00 - 22:00 uur
  • Dinsdag: Gesloten
  • Woensdag: Gesloten
  • Donderdag: 16:00 - 22:00 uur
  • Vrijdag: 14:00 - 22:00 uur 
  • Zaterdag: 14:00 - 22:00 uur 
  • Zondag: 14:00 - 22:00 uur 

Reserveren verplicht via Tel. 0318 590 324 of grandcafe@berkenrhode.nl

Optimaal ontspannen in privé spa & wellness

Park Berkenrhode heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijk weekendje of vakantie weg. Je vindt hier prachtige natuur, goede faciliteiten en tal van activiteiten, maar wil je echt even helemaal tot rust komen boek dan de privé spa & wellness. 

berkenrhode-prive-spa-en-welness.jpg

Boek je de privé spa & wellness dan mag je een dagdeel genieten van de sauna, infrarood douche en jacuzzi met ontspanningsruimte. Een ideale plek om in alle rust en privacy te genieten van een ontspan momentje. 

Bij aankomst liggen de handdoeken en badslippers al voor je klaar. Het enige dat jij nog hoeft te doen is relaxen. Stap in de heerlijk warme sauna met genoeg ruimte voor vier personen, kom even bij in de jacuzzi in de buitenlucht en geniet van een lekkere scrub onder de infrarood douche. 

Heerlijk schommelen, klimmen en met zand spelen

Bezoek je Park Berkenrhode samen met je kinderen of kleinkinderen, dan kunnen die zich volop vermaken in een van de twee speeltuinen op het park. Ga lekker klimmen, klauteren en schommelen op de reuzenschommel. Bouw samen met je vakantievriendjes zandkastelen en spring op de gigantische trampoline.

berkenrhde-speeltuinen-kinderen.jpg

Ben je moe of dorstig van het spelen, loop dan snel even naar papa en mama die op het terras van Le Grand Cafe zitten. Hier hebben ze lekkere ijsjes, frisse drankjes om je dorst te lessen en lekker eten voor als je trek hebt gekregen. 

Berkenrhode, je wil nooit meer weg

Boek je een vakantie op Park Berkenrhode dan zul je niet alleen volledig tot rust komen en leuke herinneringen maken, waarschijnlijk wil je nooit meer weg. Ben je op zoek naar een ontspannen vakantie waarbij rust, natuur en comfort centraal staan, dan is dit de plek waar je moet zijn. 

Park Berkenrhode
Park Berkenrhode Wekerom, Nederland
Paradijs voor viervoeters
  • Midden op de Hoge Veluwe
  • Een paradijs voor je viervoeter
  • Tiny houses en duurzame boslodges 
9.3 / 10
9.3 / 10
Algemene indruk
9.5
Ligging
9.6
Service
9.2
Prijs kwaliteit
9

Kun je niet wachten om de Veluwe te bezoeken, lees dan ook onze 10 tips voor een ontspannen & relaxte vakantie op de Veluwe

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.