Laatste update 09 Jan 2024
Het Huttenheugte Zwembad - Een Handige Gids met Activiteiten & Prijzen

Het Huttenheugte Zwembad is een verkwikkend toevluchtsoord voor zowel jong als oud, gelegen in het weelderige groen van het geliefde Center Parcs Vakantiepark Huttenheugte. Met een breed aanbod aan opwindende attracties en ontspannende faciliteiten is dit zwemparadijs een ideale bestemming voor een gezinsuitje of een ontspannen vakantie. 

Dit artikel dient als handige gids om jou te informeren over de betoverende attracties, opwindende activiteiten, praktische informatie, tickets en openingstijden van dit populaire waterparadijs.

Aqua Mundo Huttenheugte

Het Huttenheugte Zwembad, ook bekend als de Aqua Mundo, is een levendige oase van plezier en ontspanning, gelegen in het hart van het Center Parcs Huttenheugte Vakantiepark. Met een warme en uitnodigende sfeer biedt de Aqua Mundo een grote hoeveelheid aan spannende attracties en activiteiten die zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor alle bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke duik in de wildwaterbaan of gewoon wilt ontspannen in de rustgevende bubbelbaden, er is voor elk wat wils in dit opwindende waterparadijs.

Centerparcs-De-Huttenheugte-12.jpg

Attracties Zwembad Huttenheugte

Het Huttenheugte Zwembad biedt een uitgebreid aanbod aan attracties voor bezoekers van alle leeftijden. Enkele van de hoogtepunten zijn onder andere het Water Playhouse voor kinderen. Het Kinder-doe-bad biedt een veilige speelomgeving voor de kleintjes met glijbanen en fonteintjes voor urenlang plezier. De Aqua Mundo biedt ook ontspannende bubbelbaden, een opwindend golfslagbad, een 25-meterbad, een verfrissend buitenbad en een adembenemende wildwaterbaan voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick.

  • Water Playhouse: Dit is de leukste kinderattractie van het Aqua Mundo Huttenheugte-zwembad. Het is een opwindend platform boordevol waterspellen zoals glijbanen, waterpistolen en een enorme emmer die 900 liter water uitstort over de vreugdevolle spetterende kinderen.
  • Kinder-doe-bad: Speciaal ontworpen voor de kleintjes, biedt het Kinder-doe-bad een veilige en leuke omgeving met glijbanen en fonteintjes waar kinderen urenlang kunnen spelen en lachen.
  • Bubbelbaden: Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning, zijn de warme bubbelbaden de perfecte plek om te genieten en tot rust te komen temidden van een rustgevende atmosfeer.
  • Golfslagbad: Geniet van de sensatie van zwemmen in een zwembad met golven, wat een ervaring creëert die lijkt op een dag aan zee, maar dan zonder het zand!
  • 25-meter zwembad: Voor de fanatieke zwemliefhebbers is er een ruim 25-meterbad waar ze ongestoord baantjes kunnen trekken en hun zwemvaardigheden kunnen verbeteren.
  • Wildwaterbaan: Een absolute must voor avontuurzoekers. De wildwaterbaan van Center Parcs biedt een opwindende en razendsnelle rit in een exotische omgeving met weelderige palmbomen en tropische planten.
  • Glijbanen: De glijbanen zijn een bron van vreugde voor bezoekers van alle leeftijden, waar ze met snelheid en opwinding door het water kunnen glijden.
  • Buitenbad: Voor degenen die willen genieten van de zon en een duik willen nemen in de buitenlucht, is er een verwarmd buitenzwembad beschikbaar, ideaal voor zomerdagen vol waterplezier en ontspanning.

Activiteiten Aqua Mundo Huttenheugte

Naast de diverse attracties biedt de Aqua Mundo Huttenheugte een aantal opwindende activiteiten voor alle leeftijden. Van spannende Wild Water Rafting voor de snelheidsduivels tot duikintroducties voor diegenen die de onderwaterwereld willen verkennen, er is voor elk wat wils. Voor ouders die willen genieten van qualitytime met hun kleintjes, is er het betoverende babyzwemmen waar ze samen met hun baby kunnen genieten van waterplezier.

huttenheughte-41.jpg

  • Babyzwemmen: Voor ouders die willen genieten van kostbare momenten met hun kleintjes, biedt het Aqua Mundo Huttenheugte-zwembad speciale sessies babyzwemmen, waarbij ervaren instructeurs begeleiding bieden bij verschillende oefeningen en spelletjes in het water, terwijl de kleintjes ontspannen en genieten van het water.
  • Wild Water Rafting: Voor avontuurlijke kinderen tussen de 8 en 14 jaar biedt deze activiteit een spannende ervaring waarbij ze met beschermende kleding aan de wildwaterbaan afrazen en hun snelheid meten tegen die van hun vrienden.
  • Duikintroductie: Voor nieuwsgierige geesten vanaf 10 jaar biedt het Aqua Mundo Huttenheugte-zwembad een fascinerende kans om de wereld van het duiken te verkennen. Tijdens deze introductieles krijgen deelnemers een mix van theorie en praktijk, waarbij ze onder begeleiding van een instructeur de onderwaterwereld kunnen ervaren.
  • Kinder Duikintroductie: Speciaal voor jongere duikliefhebbers biedt het zwembad een aangepaste duikintroductie die is afgestemd op de behoeften en capaciteiten van jongere deelnemers, waardoor ze op een speelse manier kennis kunnen maken met de magie van de onderwaterwereld.

Praktische Informatie Zwembad Huttenheugte

De Aqua Mundo biedt handige faciliteiten, waaronder ruime kleedruimtes, kluisjes om waardevolle spullen veilig op te bergen, en babybandjes voor de allerkleinsten. De horecagelegenheden bieden een groot aanbod aan heerlijke snacks en maaltijden voor een smakelijke onderbreking tijdens het zwemmen. Bovendien is de Aqua Mundo rolstoelvriendelijk, zodat iedereen kan genieten van het waterplezier met gemak en comfort.

Tickets en Openingstijden

Tickets voor de Aqua Mundo zijn beschikbaar voor verschillende arrangementen, waaronder zwem- en dinerarrangementen en diverse zwem- en snackarrangementen. De exacte prijzen en arrangementen variëren afhankelijk van de gekozen opties. De Aqua Mundo is overigens gratis toegankelijk voor verblijfsgasten van Center Parcs Huttenheugte.

Arrangement

Volwassenen

3-12 jaar

0-2 jaar

Aqua Mundo dagkaart

€ 31

€ 23

Gratis

Aqua Mundo Avondkaart (vanaf 16:00 uur)

€ 20

€ 15

Gratis

Zwem en Snack arrangement

€ 41,50

€ 28,95

Gratis

Zwem en Snack arrangement met ijsje

€ 43,95

€ 30,95

Gratis

Zwem & Ontbijt arrangement (ontbijt tot 10.30 uur)

€ 44,95

€ 30,15

Gratis

Zwem & Diner Arrangement (17:0 uur)

€ 66,95

€ 39,65

Gratis

Zwem & Diner Arrangement (18:30 uur)

€ 66,95

€ 39,65

Gratis

Vakantiepark Huttenheugte

Het Center Parcs Vakantiepark Huttenheugte, gelegen in een schilderachtige omgeving te midden van weelderige bossen en groene landschappen, biedt een breed aanbod aan faciliteiten en activiteiten voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Dit park is de ideale bestemming voor gezinnen en vriendengroepen die op zoek zijn naar een combinatie van avontuur, ontspanning en plezier te midden van de natuur.

De Huttenheugte
De Huttenheugte Dalen, Nederland
  • TOP CenterParcs park in Drenthe
  • Subtropisch zwemparadijs en Plopsaland naast de deur
  • Gelegen in een bosrijke omgeving aan een recreatiemeer
8.1 / 10
8.1 / 10
Algemene indruk
8.2
Ligging
8.3
Service
8.5
Prijs kwaliteit
7.6

Het vakantiepark Huttenheugte heeft een gunstige locatie die gemakkelijk bereikbaar is met de auto en biedt tevens prachtige mogelijkheden voor wandel- en fietstochten in de directe omgeving. De rustige omgeving, weg van de drukte van de stad, biedt bezoekers een welverdiende ontsnapping aan het alledaagse leven.

Voor de avontuurlijke geesten biedt het vakantiepark Huttenheugte een scala aan activiteiten, zoals boogschieten, fietsen, wandelen en diverse sportfaciliteiten, waaronder tennis- en squashbanen. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een scala aan georganiseerde activiteiten, variërend van workshops tot thema-avonden, die een extra dimensie toevoegen aan hun vakantie-ervaring.

huttenheughte-39.webp

Met zijn adembenemende natuurlijke omgeving, diverse faciliteiten en een scala aan activiteiten, biedt het Center Parcs Vakantiepark Huttenheugte de ideale setting voor een onvergetelijke vakantie-ervaring, waar bezoekers kunnen genieten van ontspanning, avontuur en plezier te midden van een rustige en uitnodigende omgeving. Precies zoals je van Center Parcs vakantieparken gewend bent. 

Volop zwemplezier bij Center Parcs Huttenheugte

Het Huttenheugte Zwembad biedt een schat aan plezier en ontspanning voor alle bezoekers, ongeacht hun leeftijd of interesses. Met een scala aan opwindende attracties, ontspannende faciliteiten en handige voorzieningen is de Aqua Mundo een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke zwemervaring. Of je nu op zoek bent naar opwinding, ontspanning of quality time met het gezin, de Aqua Mundo Huttenheugte heeft voor elk wat wils. Bezoek ook eens een van de andere Aqua Mundo’s van Center Parcs

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.