Laatste update 18 Dec 2023
7 Vakantieparken in Nederland Waar Je Bijzonder Kunt Overnachten met Kinderen

Nederland herbergt een schat aan vakantieparken die niet alleen comfortabel, maar ook bijzonder zijn als het gaat om overnachten met kinderen. Van avontuurlijke tenten tot luxe accommodaties, deze vakantieparken bieden unieke ervaringen voor het hele gezin. Laten we eens kijken naar zeven van de meest opmerkelijke vakantieparken waar je samen met je kinderen een onvergetelijke tijd zult beleven. 

1 Zandstuve
9.3
  • In het mooie Vechtdal in Overijssel
  • Heel veel activiteiten, voorzieningen en animatie
  • Overnachten in een kasteel, glamping of huisje met jacuzzi
Bekijk prijzen Lees review
2 Park Berkenrhode
9.3
  • Midden op de Hoge Veluwe
  • Een paradijs voor je viervoeter
  • Tiny houses en duurzame boslodges 
Bekijk prijzen Lees review
3 Camping Torentjeshoek
8.7
  • Direct aan natuurgebied Dwingelderveld
  • Bijzondere accommodaties
  • Gratis toegang tot Zwem- en Beleefpark Dwingeloo
Bekijk prijzen Lees review
4 Safari Resort Beekse Bergen
8.8
  • Overnacht tussen de wilde dieren in unieke accommodaties
  • Backstage tour arrangementen beschikbaar
  • Een onvergetelijke safari beleving
Bekijk prijzen Lees review
5 Vakantiepark Gulperberg
8.3
  • In het glooiende Limburg
  • Bijzonder overnachten 
  • Volop activiteiten op en om het park 
Bekijk prijzen Lees review
6 Vakantiepark De Klepperstee
8.3
  • Duurzame trendy vakantiehuizen
  • Vlakbij de duinen en het strand
  • Zwemvijver, animatieprogramma en indoorspeeltuin
Bekijk prijzen Lees review
7 Vakantiepark Mölke
8.8
  • In Twente aan de Regge
  • Slow living vakantiepark
  • Uniek overnachten in de natuur
Bekijk prijzen Lees review

Kampeerdorp de Zandstuve - Betoverend overnachten

In het hart van het groene Overijssel schittert Kampeerdorp de Zandstuve als een waar paradijs voor gezinnen. Naast luxe lodges en kampeerplekken biedt dit park een magische ervaring voor kinderen met hun compleet ingerichte stoere safaritenten. Deze gave tenten hebben allemaal eigen sanitair en vaste bedden. Maar nog leuker is het feit dat de meeste safaritenten vlakbij een speeltoestel staan. Stuuflodge Deluxe heeft bovendien een speelnet op de 1e verdieping. Het is niet alleen een overnachting, maar een betoverend avontuur voor jonge gezinnen.

cover_Stuuflodge_DeLuxe_2022_-_29.jpg

Park Berkenrhode - Lekker samenzijn in de natuur 

Verstopt in de weelderige Veluwse bossen onderscheidt Park Berkenrhode zich met een breed scala aan accommodaties. Je kunt kiezen voor ruime vakantiewoningen met hottub, superleuk om in de avond met het hele gezin van te genieten. Welke woning je ook kiest. Je zult je één voelen met de natuur. Alle huizen hebben een ruime tuin en zijn omgeven door de bossen. Vanuit het park wandel je samen met de kids zo de bossen in. 

berkenrhode.webp

Camping Torentjeshoek - Hoog tussen de bomen

Aan de rand van het betoverende Nationaal Park Dwingelderveld biedt Camping Torentjeshoek een unieke twist aan het traditionele kamperen, waarbij de boomhutten echt in het oog springen. Deze authentieke boomhutten, hoog tussen de bomen gelegen, bieden niet alleen een magische sfeer, maar ook een ongeëvenaard uitzicht op de natuur. Compleet met alle moderne gemakken, vormen deze boomhutten de perfecte setting voor een onvergetelijk gezinsavontuur. Ook leuk zijn de compleet ingerichte safaritenten. 

torentjeshoek-4.webp

Safari Resort Beekse Bergen - Slapen tussen de wilde dieren

Voor een buitengewone overnachting met een vleugje safariavontuur is Safari Resort Beekse Bergen een absolute aanrader. De luxe lodges, strategisch gelegen tussen wilde dieren, bieden gezinnen de kans om de natuurlijke schoonheid van de savanne van dichtbij te ervaren. Wakker worden met het geluid van grazende giraffen en zebra's voor het raam is een ervaring die de kinderen niet snel zullen vergeten. Ontdek 10 huisjes op de Beekse Bergen voor een unieke overnachting

giraf-groep-savanne-lodge-safari-resort.jpg

Camping Gulperberg - Verblijf in een treelodge

Gelegen op de glooiende heuvels van Zuid-Limburg, biedt Camping Gulperberg niet alleen een adembenemend uitzicht, maar ook bijzondere accommodaties. Denk aan sfeervolle glampingtenten die voorzien zijn van alle gemakken of de écht unieke en knusse treelodge 2. Een boomhut geschikt voor 2 personen met een schitterend uitzicht over het glooiende landschap. 

gulperberg-treelodge.webp

Overdag kunnen de kleintjes deelnemen aan activiteiten van het animatieteam of een duik nemen in het buitenbad. Maar ook in de omgeving is heel veel te doen voor gezinnen met kinderen. Ga erop uit en verken de schoonheid van Zuid-Limburg. 

Vakantiepark De Klepperstee - Unieke strandhuisjes 

Aan de uitgestrekte kust van Zeeland verwelkomt Vakantiepark De Klepperstee gezinnen in unieke strandhuisjes. Deze comfortabele huisjes liggen op loopafstand van het strand en bieden niet alle voorzieningen voor een ontspannen verblijf. Kook samen heerlijke gerechten in de outdoor-oven en geniet van de buitenlucht. De locatie bij Ouddorp is ideaal om samen met de kinderen eindeloze dagen aan zee door te brengen. Daarnaast kun je een duik nemen in de zwemvijver en spelen op de speeltoestellen. 

20230916_mtc09233_71093e46-645c-4664-b0a4-f900d367737f.jpg

Vakantiepark Mölke - Avontuur aan de Regge 

Langs de kabbelende Regge in het schilderachtige Twente biedt Vakantiepark Mölke een variatie aan accommodaties. Slaap in een prachtige landelijk ingerichte boomhut met uitzicht op het water, of een thematische bungalow. Waan je een ridder of prinses in de Ridders & Prinsessen Bungalow met sauna. Met jonge voetbalfans kies je voor FC Mölke Stadion, volledig in voetbalthema. Liefhebbers van luxueus kamperen kunnen ook voor een mooie safaritent kiezen. Er zijn bovendien heel veel leuke activiteiten op en rondom vakantiepark Mölke

molke-boomhut.jpg

Kenmerken van de beste vakantieparken met kinderen 

Een goed vakantiepark voor kinderen biedt niet alleen bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Ze bieden ook een combinatie van faciliteiten en voorzieningen die specifiek gericht zijn op het creëren van een memorabele ervaring voor jonge gasten. Hier zijn enkele kenmerken van een dergelijk vakantiepark:

  • Kinderactiviteiten en entertainment - Er zijn diverse kindvriendelijke activiteiten en entertainmentopties beschikbaar, zoals knutselworkshops, avondshows, speeltuintjes en kinderclubs. 
  • Veiligheid - Het vakantiepark waardeert de veiligheid van kinderen en heeft voorzieningen getroffen zoals afgeschermde speelgebieden en kindvriendelijke zwembaden.
  • Gezinsvriendelijke restaurants en voorzieningen - Restaurants op het park bieden kindvriendelijke menu's en mogelijkheden voor gezinnen om samen te eten. Daarnaast zijn er faciliteiten zoals kinderstoelen en kindermenu's beschikbaar.
  • Speciale voorzieningen voor baby's en peuters - Voor gezinnen met jonge kinderen zijn speciale voorzieningen zoals babybedjes, kinderstoelen en mogelijk zelfs babysitterservices beschikbaar.

Een vakantiepark dat deze kenmerken integreert, biedt niet alleen een comfortabel verblijf, maar creëert ook een onvergetelijke en positieve ervaring voor kinderen en hun ouders.

Creëer onvergetelijke herinneringen met je gezin

Of je nu kiest voor een sprookjesachtige tent, een boomhut hoog tussen de bomen, een luxe lodge tussen wilde dieren, of een waterbungalow op de Regge, Nederland heeft tal van bijzondere vakantieparken die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen. Maak je volgende vakantie extra speciaal door te kiezen voor een van deze bijzondere vakantieparken. Boek nu een vakantie in een leuke kinderbungalow en creëer samen met je kinderen herinneringen die een leven lang meegaan!

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.