Laatste update 21 Mar 2023
Aqua Mexicana - Dé Complete Gids van het Slagharen Zwembad

Iedereen in Nederland kent Ponypark Slagharen, de plek waar je je als kind in het Wilde Westen waande en op een pony door het park kon rijden. Het toenmalige Ponypark is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer compleet attractiepark met vakantiepark en sinds kort ook het mooie subtropisch zwembad Aqua Mexicana. 

Waan je in Mexicaanse sferen in Aqua Mexicana

Het subtropisch zwemparadijs van Slagharen heet Aqua Mexicana. Zodra je binnenstapt in dit gigantische zwemparadijs waan je je dan ook direct in Mexicaanse sferen. Je wordt er omgeven door mayatempels, palmbomen en natuurlijk tal van waterattracties en zwembaden. Bij Aqua Mexicana kun je genieten van meer dan 5000 m² aan zwembaden, glijbanen en gave waterspeeltoestellen waar je uren waterpret kunt beleven. 

aqua-mexicana-Slagharen-famillie-zwemmen.jpg

De waterattracties van Aqua Mexicana

Op Aqua Mexicana kun je zowel buiten als binnen genieten van heel veel zwemplezier en waterpret. Volwassenen en oudere kinderen kunnen lekker zwemmen in de zwembaden, maar er zijn ook twee sprayparks waar jong en oud lekker kunnen spetteren. Wil je even lekker tot rust komen dan kan dat in het bubbelbad of op een ligbedje bij het buitenstrand. 

  • Twee waterspeeltuinen
  • 10 glijbanen
  • Subtropisch zwembad
  • Bubbelbad
  • 2 sprayparken

MexiCone-Slagharen-waterglijbaan.jpg

De spectaculaire glijbanen van Aqua Mexicana

Er zijn heel veel leuke baden en waterspeeltoestellen op Aqua Mexicana, maar het allerleukste zijn toch wel de vele glijbanen. Er zijn 10 superleuke glijbanen die samen maar liefst een halve kilometer lang zijn, kortom je zult hier heel veel glijplezier beleven voor jong en oud. De spectaculairste glijbanen zijn MexiCone, Yukatime en Magic Maya. 

MexiCone

De MexiCone is een van de spannendste glijbanen van Aqua Mexicana. Als je de trap oploopt voel je de spanning al, maar voordat je aan de gave afdaling begint kies je eerst je eigen lichtshow uit. De felle lichten worden afgewisseld met donkere stukken en het hoogtepunt is natuurlijk de cone waar je doorheen raast. 

Mexicana-slagharen-waterglijbanen.jpg

Spanning: Intens 

Minimumlengte: 120 cm

Maximum gewicht: 95 kg

Begeleiding van een volwassene: Ja

Yukatime 

Yukatime is een superleuke interactieve glijbaan. Pak een band, kies uit een van de acht verschillende lichtshows en raas naar beneden. Onderweg zie je niet alleen felle kleuren, je kunt dankzij de doorzichtige buis ook nog eens naar buiten kijken. 

YukaTime-Slagharen-aqua-mexicana.jpg

En doe je best om lekker snel te gaan, want aan het einde kun je jouw tijd zien. Daag je vakantievriendjes of familieleden uit en zet de snelste tijd neer. 

Spanning: Intens 

Minimumlengte: 120 cm

Maximum gewicht: 95 kg

Begeleiding van een volwassene: Ja

Magic Maya

De Magic Maya is een bandenglijbaan waar je met maximaal drie personen vanaf kunt razen. De tocht gaat razendsnel en onderweg zie je kleurrijke felle lichten. Een superleuke glijbaan om samen met een van je ouders te doen. De glijbaan is lekker snel, maar niet eng en dus leuk voor iedereen.

Magic-Maya-Slagharen-zwembad-aqua-mexicana.jpg

Spanning: Mild

Minimumlengte: 120 cm

Maximum gewicht: 95 kg

Begeleiding van een volwassene: Ja

Even praktisch over Aqua Mexicana

Kosten

Wil je Aqua Mexicana bezoeken dan is dat gratis als je overnacht in een huisje op vakantiepark Slagharen. Verblijf je ergens anders of kom je gewoon een dagje dan kost de entree nog geen 10 euro, voor het geld hoef je het dus zeker niet te laten. Wel is Aqua Mexicana alleen te bezoeken als je ook een entreekaartje hebt voor het attractiepark en op basis van beschikbaarheid.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat kinderen onder de 12 jaar altijd onder toezicht moeten zwemmen van een volwassene en kinderen zonder zwemdiploma moeten zwembandjes dragen. 

Openingstijden

Aqua Mexicana is net als het attractiepark geopend van april tot en met oktober en in de weekenden van november en december. Het zwembad is op die dagen open van 10:00 tot 21:00 uur

Overnachten bij Aqua Mexicana

Breng je een bezoekje aan Slagharen en Aqua Mexicana dan is het natuurlijk hartstikke leuk en handig om op Slagharen vakantiepark te overnachten, je hebt dan altijd de entree voor zowel het attractiepark als Aqua Mexicana inbegrepen. Een andere leuke optie is Vakantiepark ‘t Rheezerwold in Hardenberg, maar ook Kampeerdorp de Zandstuve, ‘t Hooge Holt en Beerze Bulten liggen vlakbij. 

Vakantiepark Slagharen
Vakantiepark Slagharen Slagharen, Nederland
  • Overnachten in Wigwam of Cowboy Lodge
  • Gratis toegang tot attractiepark Slagharen
  • Gelegen in het mooie Vechtdal
8.8 / 10
8.8 / 10
Algemene indruk
9
Ligging
8.9
Service
8.8
Prijs kwaliteit
8.3

Heb je na het lezen van onze gids van het Slagharen zwembad ook zo’n zin gekregen om van de glijbaan af te suizen? Lees dan ook onze blog over de 10 vakantieparken in Nederland met een spectaculair subtropisch zwembad

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.