Park Eksel

7.8
Laatste update 01 Feb 2024
Hechtel-Eksel, België

Roompot Park Eksel is een nieuw kleinschalig vakantiepark in Belgisch-Limburg. Het park met zijn duurzame vakantiewoningen ligt midden in de Kempense bossen. Het is dan ook een heerlijke plek om erop uit te trekken in de natuur. Op het park zelf vind je een groot avonturenbos en waterspeeltuin waar jong en oud heel wat vakantiepret zullen beleven. 

Wat valt er te beleven op Park Eksel?

Park Eksel is een vakantiepark waar je niet alleen heerlijk kunt ontspannen in de natuur, maar ook heel veel leuke activiteiten kunt ondernemen. De leukste attractie bij het park is het Avonturenbos waar kinderen lekker kunnen klimmen en ravotten. Bovendien starten er een groot aantal wandelpaden, fietspaden en een uitdagende mountainbikeroute. 

Op het park zelf kun je lekker spetteren in de waterspeeltuin of ravotten in de speeltuin. Is het een dagje wat minder weer dan kun je terecht in de indoor speeltuin. In het centrumgebouw kun je terecht voor een hapje en een drankje en bovendien kun je er elektrische fietsen huren om de omgeving te verkennen. Ook leuk is de jeu-de-boulesbaan waar je jouw vakantiegezelschap kunt uitdagen voor een partijtje. Wil je jezelf echt in het zweet werken speel dan Padel op de Padelbaan. 

Verblijf in een duurzame bungalow 

Op Park Eksel kun je overnachten in vakantiewoningen voor twee tot zestien personen. De designwoningen zijn zo goed als nieuw en zijn niet alleen mooi vormgegeven, maar ook duurzaam. De woningen staan midden in de natuur en dankzij de grote ramen haal je het buitenlevengevoel echt naar binnen. 

De bungalows zijn voorzien van al het comfort dat je nodig hebt voor een fijne vakantie. De woonkamer heeft een zithoek met tv, een aparte eethoek en open keuken. De keuken is compleet ingericht met een oven, koffiecupapparaat en een vaatwasser zodat je ook op vakantie de vaat niet hoeft te doen. Er zijn ook woningen beschikbaar die goed toegankelijk zijn voor mindervaliden. 

Hechtel-Eksel en omgeving

Voor liefhebbers van natuur en rust is Roompot Park Eksel een perfecte vakantieplek. Je kunt er eindeloos in alle rust dwalen door de bossen. Maar wil je wat meer actie dan zit je hier ook goed. Er zijn mooie mountainbikeroutes en je kunt er prachtige paardrijtochten maken. In natuurgebied het Pijnven kun je over en door de boomtoppen fietsen. Er is een 700 meter lang pad aangelegd waarvandaan je een uniek uitzicht hebt. Je kunt in Pelt ook een wandeling maken door het Klankenbos waar verscholen in het bos 17 klankinstallaties staan die gemaakt zijn door kunstenaars. 

Je kunt vanuit dit vakantiepark ook makkelijk een uitstapje maken naar de steden Eindhoven, Leuven of Hasselt. In Eindhoven kun je heerlijk shoppen of een bezoekje brengen aan het openluchtmuseum preHistorisch Dorp. Leuven en Hasselt zijn leuke Belgische steden met een mooie stadskern waar je lekker rond kunt struinen.

Tips van bezoekers

Bij TODI in Beringen kun je snorkelen tussen de tropische zoetwatervissen, een unieke ervaring. Je kunt er trouwens ook je duikbrevet halen. 

Bij Alpamayo kun je kiezen uit 170 klimroutes om te beklimmen. De hoogste wanden rijken tot maar liefst 18 meter hoogte. Maar maak je geen zorgen, je wordt gezekerd. 

Bezoek het Bocholter Brouwerijmuseum en leer alles over het brouwen van bier.

Een mooi vakantiepark met goed doordachte vakantiewoningen. De woningen hebben alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie, zelfs een vaatwasser en airco. 

Ons oordeel over Roompot Park Eksel

Roompot Park Eksel is een vakantiepark gelegen op een prachtige locatie midden in de natuur. Je hoeft niet ver van het vakantiepark af om de natuur te ervaren. In dit avonturenbos zullen al je zintuigen aan het werk gezet worden. Snuif de frisse boslucht op, bekijk het bos van boven en onder en luister naar de geluiden van het bos.

Het park is duurzaam opgezet, maar ondanks dat zijn de vakantiewoningen heel volledig ingericht. De woningen zijn modern, maar knus ingericht en zijn een heerlijke plek om thuis te komen na een fijne dag in de natuur. 

Accommodaties

 • 2-persoons
 • 4-persoons
 • 6-persoons
 • 16-persoons

Adres

Park Eksel

Nieuwstraat 35

B-3941

Hechtel-Eksel

België

Download Plattegrond

Bestandsformaat: PDF
Download Plattegrond

Plaats een review

Ben je bij het Park Eksel geweest? Laat anderen weten wat je ervan vond en help ons en andere park bezoekers met uw feedback.

Review plaatsen
 • Midden in de Limburgse Kempen
 • Moderne en duurzame vakantiewoningen
 • Avonturenbos voor de deur 
Bekijk prijzen
7.8 / 10.0
Algemene indruk
7
Ligging
7
Service
7
Eten
7
Accommodatie
8
Kindvriendelijk
7
Prijs/kwaliteit
7

Accommodaties

 • 2-persoons
 • 4-persoons
 • 6-persoons
 • 16-persoons

Adres

Park Eksel

Nieuwstraat 35

B-3941

Hechtel-Eksel

België

Download Plattegrond

Bestandsformaat: PDF
Download Plattegrond

Plaats een review

Ben je bij het Park Eksel geweest? Laat anderen weten wat je ervan vond en help ons en andere park bezoekers met uw feedback.

Review plaatsen

Park Eksel

7.8
Bekijk prijzen