Park Molecaten Waterdunen

8.4
Laatste update 13 Feb 2024
Breskens, Nederland

Molecaten Waterdunen is een plek waar het land en het water nooit ver weg zijn. Op dit vakantiepark zul je merken dat de tijd een beetje stil zal staan en je heerlijk uitgerust thuis zult komen. Tijdens je verblijf zul je dagelijks de verschillen tussen eb en vloed kunnen waarnemen, een bijzonder schouwspel dat niet snel zal vervelen. Je kunt hier prachtig wandelen, leuke uitstapje maken en genieten van het uitgestrekte strand.

Wat valt er te beleven op Molecaten Waterdunen?

Op Molecaten Waterdunen staat alles in het teken van het buitenleven. Er zijn dan ook weinig parkvoorzieningen op het park, maar eigenlijk heb je dat ook niet nodig want de grootste attractie ligt recht voor de deur. Vanaf het park kun je via verschillende wandelpaden naar de mooiste plekjes van het natuurgebied.

Wandel bijvoorbeeld naar een van de vogelkijkhutten of observatiepunten om te genieten van de bijzondere watervogels en continu veranderende omgeving. Vanuit de uitkijkpunten kun je de vogeleilanden bekijken waar de vogels komen om te broeden. Uiteraard kun je ook naar het strand en een verfrissende duik nemen in het zilte water. 

Verblijf in een luxe vakantiehuis of safaritent

Op Molecaten Waterdunen kun je overnachten in verschillende accommodatietypes. Kies bijvoorbeeld voor een luxe vakantiehuis. Deze gloednieuwe vakantiewoningen zijn zeer ruim en voorzien van alle gemakken. De woningen liggen midden in het getijdenlandschap, vanaf het overdekte terras kun je de omgeving goed in je opnemen. Je zult merken dat de uren voorbij vliegen en je volledig tot rust zult komen.

Ben je gek op kamperen, maar ook van een beetje luxe dan kies je voor een volledig ingerichte safaritent. Deze stoere tenten zijn voorzien van alle gemakken. Zo slaap je in echte bedden en is er een complete keuken en privé sanitair in de tent aanwezig. Bovendien heb je een overdekt terras met houten tuinset zodat je volop kunt genieten van de mooie omgeving. 

Breskens en omgeving

Waterdunen is gelegen in een uniek natuurgebied in Breskens. Dit natuurgebied maakt deel uit van de Deltawerken en is een perfect voorbeeld van de nieuwe manier van omgaan met water. Het gebied is 350 hectare groot en is bedoeld om de instroom van zoutwater te reguleren. Vroeger werd zoutwater zoveel mogelijk geweerd, maar daar denkt men nu anders over. Het resultaat is een prachtig natuurgebied met bijzondere zilte planten en vogelbroedgebieden. 

Het vakantiepark ligt vlakbij de Belgische grens. Het is dan ook zeker een aanrader om een uitstapje te maken naar de zuiderburen. Bezoek bijvoorbeeld het mondaine Knokke-Heist of een van de historische steden zoals Brugge of Antwerpen. Maar ook in Zeeland zijn een aantal bijzondere historische steden en leuke bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. 

Tips van bezoekers

Breskens is een echt vissersstadje. In het Visserijmuseum kun je bijzondere verhalen horen over de visserij en bijzondere vangsten bewonderen. 

Het Middeleeuwse stadje Middelburg is een mooie plek voor een wandeling langs monumentale panden. Het is ook leuk om een rondvaart te maken of het Zeeuws Museum te bezoeken.

Sluis is een bijzonder authentiek dorp waar je het enige Belfort van Nederland kunt bekijken. Er is een interactief museum voor jong en oud.

Een mooi vakantiepark op een unieke locatie. Vanuit ons huisje hebben we prachtige wandelingen gemaakt en heerlijk uitgewaaid. 

Molecaten Park Waterdunen: Recreëren op de grens van land en zee

Molecaten Waterdunen behoort tot een nieuwe generatie vakantieparken. Over elk detail lijkt nagedacht te zijn en je voelt je op dit park echt één met de natuur. Het is de perfecte plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers. 

Er zijn niet zoveel faciliteiten op het vakantiepark, maar dat zul je geen moment missen. Je vakantiewoning is namelijk zeer compleet ingericht en de omgeving is zeer indrukwekkend. 

Accommodaties

 • 4-persoons
 • 5-persoons
 • 6-persoons
 • 8-persoons
 • 10-persoons

Adres

Molecaten Waterdunen

Waterdunen 1

4511 RT

Breskens

Nederland

Plaats een review

Ben je bij het Park Molecaten Waterdunen geweest? Laat anderen weten wat je ervan vond en help ons en andere park bezoekers met uw feedback.

Review plaatsen
Molecaten Molecaten Waterdunen
Bekijk prijzen
 • Gelegen in natuurgebied Waterdunen
 • Vogelkijkhutten speciaal voor kinderen
 • Glamping in de duinen
Bekijk prijzen
8.4 / 10.0
Algemene indruk
9
Ligging
9
Service
8.5
Eten
8
Accommodatie
8.5
Kindvriendelijk
8
Prijs/kwaliteit
8

Accommodaties

 • 4-persoons
 • 5-persoons
 • 6-persoons
 • 8-persoons
 • 10-persoons

Adres

Molecaten Waterdunen

Waterdunen 1

4511 RT

Breskens

Nederland

Plaats een review

Ben je bij het Park Molecaten Waterdunen geweest? Laat anderen weten wat je ervan vond en help ons en andere park bezoekers met uw feedback.

Review plaatsen

Park Molecaten Waterdunen

8.4
Bekijk prijzen