Havenresort Terherne

7
Laatste update 05 Feb 2024
Terherne, Nederland

Havenresort Terherne is gelegen tussen het Sneekermeer en de Terhernster poelen en is een walhalla voor watersporters. Neem je eigen boot mee of huur er een op het Summio park en geniet met volle teugen van de prachtige omgeving en al het moois dat deze regio te bieden heeft.

Wat valt er te beleven op Havenresort Terherne?

Op Havenresort Terherne zit je helemaal op je plek als je houdt van watersporten. Het park heeft een eigen jachthaven waar je je boot kunt aanleggen. Heb je zelf geen boot dan kun je er één huren op het vakantiepark. Dankzij de mooie waterrijke omgeving zijn er ook vele mooie visstekjes waar je een hengeltje uit kunt gooien. 

Kinderen kunnen bovendien lekker ravotten en klauteren in de speeltuin of een balletje trappen op het voetbalveld. Je kunt ook je vakantievriendjes uitdagen voor een partijtje tafelvoetbal. Is het mooi weer dan kun je ook een duik nemen in het water of op een luchtbedje ronddobberen. Wil je er een dagje op uit dan kun je bij de receptie een fiets huren om de prachtige omgeving te verkennen. 

Verblijf in een woning aan de haven

Op Havenresort Terherne kun je kiezen uit drie soorten vakantiewoningen. Kies voor een havenwoning, havenappartement of havenwoning voor mindervaliden. De woningen hebben allemaal een moderne inrichting en zijn voorzien van alle gemakken voor een fijne vakantie aan het water. 

Ben je wat langer dan is het een aanrader om een appartement te boeken. De bedden in deze accommodaties zijn namelijk extra lang. Bovendien staan in alle woningen boxspringbedden zodat je heerlijk uitgerust wakker word. De badkamers zijn voorzien van een inloopdouche met vloerverwarming voor extra comfort. 

Terherne en omgeving

Havenresort Terherne is gelegen in het gelijknamige dorpje in Friesland. Je wordt hier omgeven door meren, kanalen en pittoreske dorpjes en steden. Het Sneekermeer en de Terhernster poelen liggen voor de deur en staan garant voor heel wat uren waterplezier. Het gebied is niet alleen prachtig voor liefhebbers van watersporten, maar leent zich ook heel goed voor wandelingen en fietstochten. Onderweg kun je heel wat bijzondere vogelsoorten tegenkomen.  

Breng ook een bezoekje aan het Kameleondorp in Terherne. Hier komen de verhalen van Hielke en Sietse, de Schippers van de Kameleon tot leven. Voor mee met de Kameleon en ga survivallen op het avonturenland. Een leuk uitje voor jong en oud. Bezoek ook een van de mooie steden in Friesland zoals Leeuwarden. Hier kun je ook het Fries Museum bezoeken om meer te leren over de cultuur-historie van deze provincie. 

Tips van bezoekers

Bezoek Museum Belvédère waar je moderne kunstwerken kun bewonderen van kunstenaars uit Noord-Nederland. Het museum ligt op een voormalig buitenverblijf van de Oranjes. 

Ga schaatsen op de beroemdste schaatsbaan van Nederland. Het Thialf is waar onder andere Sven Kramer en Irene Wüst geschiedenis hebben geschreven. 

Ga koeien knuffelen bij de boer in Delfstrahuizen. Knuffelen met een grote warme koe is een ervaring die je niet snel zult vergeten

De huisjes zijn heel netjes en modern ingericht. Bovendien is deze locatie ren perfecte plek voor een vakantie aan het water. Wil je Friesland verkennen vanaf het water dan is dit de plek waar je moet zijn. 

Ons oordeel over Havenresort Terherne

Havenresort is een hele goede uitvalsbasis voor een fijne vakantie in het mooie Noorden. Je wordt hier omgeven door water en met je eigen boot of een huurbootje kun je de mooie waterwegen zelf verkennen.

De vakantiewoningen zijn zeer netjes en compleet ingericht en ook voor mindervaliden is het mogelijk om op dit fijne park te overnachten. Wil je je trouwe viervoeter meenemen dan kan dat ook in sommige huisjes. 

Accommodaties

  • 4-persoons

Adres

Havenresort Terherne

Kupersleantsje 5

8493 LR

Terherne

Nederland

Download Plattegrond

Bestandsformaat: PDF
Download Plattegrond

Plaats een review

Ben je bij het Havenresort Terherne geweest? Laat anderen weten wat je ervan vond en help ons en andere park bezoekers met uw feedback.

Review plaatsen
Summio Parcs Havenresort Terherne
Bekijk prijzen
  • Bij het Sneekermeer en de Terhernse poelen
  • Verblijf in een woning aan de haven 
  • Jachthaven en bootverhuur
Bekijk prijzen
7.0 / 10.0
Algemene indruk
7
Ligging
7
Service
7
Eten
7
Accommodatie
7
Kindvriendelijk
7
Prijs/kwaliteit
7

Accommodaties

  • 4-persoons

Adres

Havenresort Terherne

Kupersleantsje 5

8493 LR

Terherne

Nederland

Download Plattegrond

Bestandsformaat: PDF
Download Plattegrond

Plaats een review

Ben je bij het Havenresort Terherne geweest? Laat anderen weten wat je ervan vond en help ons en andere park bezoekers met uw feedback.

Review plaatsen

Havenresort Terherne

7
Bekijk prijzen