Laatste update 05 Mar 2024
Werken op een Vakantiepark in Nederland? Zo regel je dat

Een zomerse bries, vrolijke gasten, en de geur van dennenbossen – werken op een vakantiepark in Nederland klinkt als de ideale baan. In dit artikel geven we je een handig overzicht van hoe je dit regelt, inclusief de beste sollicitatietijd, vereiste kwaliteiten, beschikbare functies en de beste vakantieparken waar je deze droombaan kunt vinden.

Beschikbare banen op vakantieparken

Vakantieparken bieden een breed scala aan banen, van receptiemedewerkers en schoonmaakpersoneel tot entertainment, horeca en technische functies. Er zijn zowel full-time banen als banen voor vakantiekrachten en weekendhulp. Een aantal van de opties:

  • Receptionist
  • Klantenservice
  • Reserveringen
  • Horecamedewerker
  • Animatiemedewerker
  • Technisch onderhoudspersoneel 
  • Schoonmaak 
  • Groenonderhoud
  • Badmeester / lifeguard

centerparcs-1.jpg

Top vakantieparken om werk te vinden

Er zijn een groot aantal vakantieparken in Nederland die allemaal regelmatig personeel nodig hebben. Je kunt kijken op de website van een vakantiepark in de buurt, of solliciteren bij een van de grote ketens. Hieronder vind je de links naar de vacaturepagina’s van de beste vakantieparken.

  • Center Parcs: Met een reputatie voor uitstekende service en faciliteiten, biedt Center Parcs een verscheidenheid aan banen op hun parken in Nederland. Center Parcs Vacatures.
  • Roompot: Als een van de grootste aanbieders van vakantieparken in Nederland, biedt Roompot verschillende carrièremogelijkheden. Roompot Vacatures.
  • Landal: Landal GreenParks staat bekend om zijn rustige en natuurlijke omgeving en biedt diverse functies op hun parken. Landal Vacatures.
  • EuroParcs: Dit snelgroeiende vakantieparkbedrijf biedt verschillende banen op diverse locaties in Nederland. EuroParcs Vacatures.
  • Topparken: Met parken door heel Nederland, biedt Topparken mogelijkheden voor diverse functies. Topparken Vacatures.

Benodigde kwaliteiten voor een baan op een vakantiepark

Werken op een vakantiepark vereist een mix van gastvrijheid, enthousiasme en flexibiliteit. Klantgerichtheid is essentieel, omdat je dagelijks in contact komt met vakantiegangers. Daarnaast wordt vaak teamwork, communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid gevraagd. Voor specifieke functies, zoals entertainment of outdoor-activiteiten, kunnen creativiteit en energie belangrijk zijn.

europarcs-1.jpg

Solliciteren op het juiste moment

Het sollicitatieproces voor werken op een vakantiepark begint vaak ruim van tevoren. Voor seizoensgebonden functies, zoals animatiewerk en horecamedewerkers, is het aan te raden om al in de wintermaanden te beginnen met solliciteren. Voor meer permanente posities kun je gedurende het hele jaar vacatures vinden. Veel vakantieparken hebben een specifiek wervingsseizoen, dus zorg dat je er op tijd bij bent. 

landal-1.jpg

Hoe te solliciteren bij een vakantiepark in Nederland 

Wil je de sprong wagen dan is het tijd om te gaan solliciteren. Wil je je droombaan niet mislopen dan is het belangrijk om het serieus aan te pakken en de volgende stappen te doorlopen:

Stap 1. Zoek een vacature 

Het sollicitatieproces voor werken op een vakantiepark begint met het doornemen van beschikbare vacatures op de websites van de vakantieparken. Hier vind je gedetailleerde informatie over de verschillende functies, vereisten en het sollicitatieproces zelf. Zorg ervoor dat je CV up-to-date is en afgestemd op de specifieke functie waarnaar je solliciteert.

Stap 2. Vul het sollicitatieformulier in

Het sollicitatieformulier op de website is vaak de eerste stap. Volg de instructies zorgvuldig en zorg ervoor dat je alle vereiste documenten, zoals een motivatiebrief en CV, bijvoegt. In de motivatiebrief kun je benadrukken waarom je specifiek op dat vakantiepark wilt werken en welke unieke kwaliteiten je meebrengt.

Stap 3. Bereid je voor op het sollicitatiegesprek

Voor de meeste functies is een (telefonisch) sollicitatiegesprek onderdeel van het selectieproces. Bereid je voor op vragen over je ervaring, motivatie en hoe goed je zou passen binnen het team. Het is ook handig om de sociale media en recensies van het vakantiepark te verkennen om een beter begrip te krijgen van de bedrijfscultuur. 

Stap 4. Follow-up

Met een goed doordachte sollicitatie vergroot je je kansen om deel uit te maken van het enthousiaste team dat zorgt voor onvergetelijke ervaringen op een Nederlands vakantiepark. Na je sollicitatie is het afwachten op een reactie. Krijg je geen bericht, neem dan zelf even contact op met het vakantiepark. 

De (werk)ervaring van je leven

Werken op een vakantiepark in Nederland kan niet alleen een lonende carrièrekeuze zijn, maar ook een kans om te genieten van de prachtige omgeving waar je werkt. De ervaring van werken in de recreatiebranche kan onvergetelijk zijn. Dus, als de gedachte aan een zomer vol avontuur en gastvrijheid je aanspreekt, aarzel dan niet om die eerste stap te zetten. Ontdek de vacatures en maak je klaar voor een geweldige ervaring. Veel succes!

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.