Laatste update 31 May 2023
10 Redenen om NIET naar Ommerland te gaan

Vakantiepark Ommerland heeft vakantiegangers veel te bieden. Gelegen midden in de natuur, vlakbij leuke bezienswaardigheden en voorzien van goede faciliteiten en vele overnachtingsmogelijkheden, lijkt dit park perfect. Maar is dat ook zo? We hebben de 10 belangrijkste redenen om niet naar Ommerland te gaan voor je op een rijtje gezet.

Camping Ommerland
Camping Ommerland Ommen, Nederland
  • Paarden- en hondenvriendelijk
  • Rust en ruimte in het Vechtdal
  • Heel veel outdooractiviteiten
9.1 / 10
9.1 / 10
Algemene indruk
9.5
Ligging
9
Service
9
Prijs kwaliteit
8.7

Je houdt niet van pony's en paarden

Ben jij iemand die liever in een wijde boog om pony´s en paarden heen loopt dan is vakantiepark Ommerland misschien niet de plek waar je heen wil. Op het vakantiepark vind je namelijk een pony manege met meer dan 20 shetlandpony´s die je als gast van het park mag verzorgen. 

ommerland-pony-kinderen.webp

Ben je wel dol op pony´s en paarden dan kun je een eigen verzorgpony reserveren direct naast het pony kampeerveld en de unieke pony bungalows. Onder begeleiding van de manege leer je hoe je je pony het beste kunt verzorgen en berijden. Het ponyarrangement is speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. 

  • Kinderfeestje met pony’s
  • Paardenstalling
  • Verzorgpony 
  • Pony bungalows 

Op Ommerland kun je bovendien je eigen paard stallen in de luxe paardenstalling. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat je in de bossen mensen te paard of op de pony tegenkomt. Er is namerlijk een mooie ruiterroute die langs het vakantiepark loopt en langs heide, bossen en zandverstuivingen loopt. 

Voor een echte paardenliefhebber is een vakantie op Ommerland een absolute droomvakantie.

Je wilt niet nat gesproeid worden in het waterpark

Vakantiepark Ommerland is een geweldige plek voor echte waterratten. Naast het buitenzwembad met peuterbadje en de vele spectaculaire waterglijbanen is er een superleuk waterpark. Als je het niet leuk vindt om nat gesproeid te worden en waterpret te beleven met je kinderen dan zou ik hier ver uit de buurt blijven. 

Camping-waterpark-ommerland.webp

Ook al vind je het zelf niet zo leuk, het zal heel wat moeite kosten om je kinderen uit de buurt te houden. Door de vrolijke fonteinen en kleurrijke waterspuiters heeft het waterpark een magische aantrekkingskracht op kinderen. Het waterpark is geschikt voor alle leeftijden en veilig voor jonge kinderen. Het water verdwijnt namelijk direct in de vloer. 

Je wil geen comfortabele en luxe vakantie

Ben je iemand die zo primitief mogelijk op vakantie wil dan begrijpen we dat je Ommerland liever overslaat. We begrijpen overigens best dat je het leuk vindt om te kamperen, lekker veel buiten zijn en wakker worden door het geluid van de vogeltjes, maar wist je ook dat kamperen niet per se primitief hoeft te zijn? 

Huisje-sauna-Ommerland-Lounge-1-6-personen.webp

Op Ommerland willen ze dat iedereen comfortabel vakantie kan vieren. Dat wil zeggen dat er naast gewone kampeerplaatsen ook supergave ingerichte Glampingtenten zijn, zodat je zowel dat fijne kampeergevoel, als het comfort van een huisje kunt ervaren. Deze lodges hebben een complete keuken, badkamer en echte bedden. 

Ook voor een echt luxe verblijf midden in de natuur zit je bij Ommerdal aan het juiste adres. Kies bijvoorbeeld voor de bijzonder mooi ingerichte Vechtdal Lounge voor 6 personen. Dit is een gloednieuwe woning met grote ramen waardoor er lekker veel licht binnenkomt en je volop kunt genieten van het uitzicht. Deze woning heeft SMEG-keukenapparaten, een vaatwasser, boxspringbedden en een privé sauna om je verblijf extra luxe te maken. 

De HurriCone en Freefall waterglijbanen zijn te spannend voor je

Tijdens een vakantie op Ommerland moet je hard je best doen om geen waterpret te beleven. Er zijn tal van zwembaden en waterspeeltoestellen, maar extra gaaf zijn toch wel de glijbanen HurriCone en Freefall. 

Camping-zwembad-glijbanen-Ommerland.webp

HurriCone is een 63 meter lange glijbaan waarbij je halverwege heen en weer geslingerd wordt in de gigantische cone voordat je in het zwembad plonst. Houd je wel van een beetje snelheid en dat grappige gekke gevoel in je maag, kies dan voor de Freefall. Dit is een 23 meter lange glijbaan met een hellingshoek van 33%. Deze glijbaan is alleen voor de echte adrenalinezoekers. Is dat allemaal wat te veel van het goede dan kun je ook samen met je familie van de familieglijbaan.

Je gunt jezelf geen ontspanning

Vind je het heerlijk om de hele dag te rennen en te vliegen, dan kun je misschien beter niet naar Ommerland komen. Hier staat namelijk alles in het teken van rust en ontspanning. Van lekker wandelen door de bossen tot heerlijk ontspannen tijdens een relaxmassage, genieten van het zonnetje bij het zwembad of smakelijk eten in het restaurant, je komt gegarandeerd uitgerust thuis.

Vakantiepark-wellness-ontspanning-Ommerland-Oase.webp

De vakantiepret begint al direct bij aankomst op het vakantiepark waar je hartelijk welkom geheten wordt door het vriendelijke personeel. Zodra je je vakantiehuis betreed kan het eindeloze genieten beginnen, zeker als je hebt gekozen voor opgemaakte bedden bij aankomst. 

De vakantiehuisjes liggen allemaal midden in de natuur, pak een boek en neem plaats op het terras. Het geluid van de vogeltjes en de eekhoorntjes die af en toe voorbij komen maken dit extra bijzonder.

Neem vervolgens een duik in het zwembad en geniet van het zonnetje terwijl de kinderen spetteren en plonzen in het spraypark. Je maakt je dag helemaal compleet met een lekkere maaltijd bij de Kwalitaria en een massage bij Ommer Oase. 

Je gunt je kinderen geen fijne tijd 

Wil je dat je kinderen zich tijdens hun vakantie rot vervelen dan moet je niet op Ommerland zijn. Op dit vakantiepark is zoveel te doen dat je kinderen aan het einde van de dag uitgeteld in slaap zullen vallen. 

Na aankomst op het park zullen je kinderen direct naar het zwembad willen met zijn vele gave glijbanen en waterspraypark. Ook gaaf is de pumptrackbaan waar je met de crossbaan eindeloos kunstjes kunt uitvoeren. Is het een dagje minder weer dan kunnen de kinderen in de indoor speeltuin klimmen en klauteren. 

Klimbos-Ommerland-nunature-kinderen.webp

Zijn je kinderen echte daredevils dan kunnen jullie samen een uitdagend klimparcours afleggen bij NuNature. Je klimt hier op 4, 7 of 10 meter hoogte en overwint allerlei spannende hindernissen. Andere activiteiten die je hier kunt doen zijn paintballen, kanovaren en boogschieten. 

En dan hebben we het nog niet gehad over de vele activiteiten die georganiseerd worden door het recreatieteam. Zowel voor jonge als oudere kinderen en tieners zijn er leuke activiteiten. 

  • Pumptrackbaan
  • Chill Out voor tieners
  • Bo & Bibi bosclub
  • Speel Jungle
  • Manege
  • Outdoor activiteiten
  • Zwembaden, spraypark en waterglijbanen

Uit eten is niet aan jou besteedt

Wil jij hoe dan ook elke avond je eigen potje koken, ook na een lange dag in het pretpark, de natuur of het zwembad? We kunnen het ons haast niet voorstellen, want zeker op vakantie is het fijn als je niet elke dag hoeft te koken. 

Kwalitaria-Camping-Ommerland-burger-frietjes.webp

Heb je niet elke avond zin om te koken dan zit je op vakantiepark Ommerland op de juiste plek. In de trendy ingerichte Kwalitaria kun je de lekkerste frietjes en burgers in de wijde omtrek bestellen. De producten die gebruikt worden zijn zoveel mogelijk duurzaam, dus geen plofkip en puur Hollands MRIJ-rundvlees. 

Naast lekkere snacks kun je ook maaltijdsalades, belegde broodjes, pizza’s, burgermenu’s, saté en schnitzel bestellen. Vanuit de Kwalitaria heb je direct zicht op de binnenspeeltuin en het binnenbad, maar je kunt ook plaatsnemen op het terras met uitzicht op het buitenbad, de glijbanen en het waterspraypark. 

Wil je lekker bij je eigen huisje eten dan kun je ook eten afhalen of laten bezorgen. 

Je laat je wandelschoenen liever thuis

Ben je niet zo’n fan van wandelen dan is dat best jammer. De omgeving van Ommerland is namelijk een hele mooie plek waar je prachtige wandelingen kunt maken. Ommerland is gelegen in het Overijsselse Vechtdal een uniek natuurgebied waar zandverstuivingen, heide en bossen elkaar afwisselen. 

Camping-Ommerland-wandelen-natuur.webp

Tijdens een wandeling langs De Vecht kom je bovendien langs gezellige dorpjes, boerderijen, molens en landgoederen. Bezoek zeker eens de uitkijktoren op de De Besthmenerberg. Vanaf dit punt heb je een indrukwekkend panoramisch uitzicht over het Vechtdal. 

Een leuke en eenvoudige route waarmee je onder andere langs de Besthmenerberg komt is ´wandelroute van meertjes´ Deze wandelroute van Staatsbosbeheer is 3,9 kilometer lang en daardoor zeer geschikt als korte avondwandeling. Aanschouw de zonsondergang vanaf de Besthmenerberg en ontdek het Berstmenerven. 

Cultuur is niet je ding

In de omgeving van Ommerland kun je niet om het cultuurhistorisch erfgoed heen. Overal waar je komt, vind je bijzondere historische gebouwen, musea en andere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het grootste openluchtmuseum van Europa net over de grens met Duitsland. Hier vind je meer dan 75 beelden van kunstenaars van over de hele wereld. 

Ontdek alles over de geschiedenis en cultuur van Staphorst in Museum Staphorst. Het museum is gevestigd in een traditioneel gebouwde boerderij die in de typische Staphorster stijl is ingericht. In Ommen vind je bovendien vier windmolens die op speciale dagen te bezoeken zijn. Wil je weten wanneer kijk dan even op de De website van Stichting De Overijsselse Molen

kasteel-langoed-eerde.webp

Het gebied kenmerkt zich ook door de vele kastelen. De meeste zijn niet open voor publiek, maar je mag wel wandelen in de tuinen. In Ommen kun je bijvoorbeeld een mooie wandeling maken door de kasteeltuinen van Kasteel Eerde. Het kasteel werd in 1715 gebouwd in Frans classicistische stijl en is het beste te bewonderen vanuit het parkbos. Het is ook mogelijk om een kasteelexcursie te boeken om meer te leren over de historie van het kasteel. 

Je houdt niet van een avontuurlijke pretparken zoals Avonturenpark Hellendoorn

In de buurt van Ommerland zijn zoveel leuke pretparken dat het zonde zou zijn om er niet een te bezoeken. Slagharen, Plopsa Indoor, Dinoland en Avonturenpark Hellendoorn liggen allemaal om de hoek. 

sungai-rapid-river-avonturenpark-hellendoorn.webp

Op Avonturenpark Hellendoorn vind je maar liefst 30 topattracties, gave shows en een outdoor Slidepark. Er zijn leuke kinderattracties zoals de vliegende olifantjes, de dinobaan, oldtimers en een boottocht door de jungle. 

Wil je wat meer adrenaline dan kun je kiezen uit een paar razendsnelle achtbanen zoals de Rioolrat voor een doldwaze tocht door de donkere riolen. Nog gaver is de Balagos, een gevaarlijke vuurspuwende draak waarmee je via een kurkentrekker looping een spannende tocht maakt. 

Wil je een leuke show bijwonen ga dan naar het gouden theater paleis waar Kareltje en Jasmijn doldwaze avonturen beleven. In de zomer kun je een dagje Hellendoorn compleet maken met een bezoekje aan Aquaventura Slidepark een spectaculair waterpark met maar liefst 11 waterglijbanen. 

Ga zeker NIET naar Ommerland, of toch wel?

Nu je alle redenen hebt ontdekt om niet naar Ommerland te gaan kun je zelf beslissen of je het aandurft om dit vakantiepark te bezoeken. Maar laten we eerlijk zijn, eigenlijk is alles aan dit vakantiepark leuk, je zult dan ook zeker geen spijt krijgen van een vakantie op dit bijzonder leuke vakantiepark. 

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.