Laatste update 19 Oct 2023
Vuurwerkvrije Vakantieparken voor een Vakantie met Hond

Als er iets is waar honden bang voor zijn, dan is het wel vuurwerk. We begrijpen dat je daarom het liefst oud en nieuw zo ver mogelijk van vuurwerk wilt doorbrengen.

Populaire Keuze voor hond eigenaren

Vuurwerkvrije parken zijn met name onder mensen met huisdieren, oudere mensen en gezinnen met jonge kinderen erg populair. Honden worden soms erg bang van al die harde knallen en ook voor jonge kinderen kan de jaarwisseling bepaald geen pretje zijn. In zulke gevallen biedt een vuurwerkvrij bungalowpark uitkomst. En het is natuurlijk ook heel gezellig om tijdens Oud en Nieuw in een vakantiehuisje te zitten! De bungalowparken in dit lijstje zijn allemaal knal- en vuurwerkvrij. De grens wordt getrokken bij sterretjes! Natuurlijk kun je iets meekrijgen van het geluid en licht van vuurwerk dat buiten het park wordt afgestoken, maar doorgaans valt dat heel erg mee.

Landal Greenparks: Een Betrouwbare Optie

Landal heeft ieder jaar een aantal mooie parken die vuurwerkvrij zijn. Wees er wel op tijd bij met het plaatsen van een boeking, want de vuurwerkvrije vakantieparken worden steeds populairder en zijn doorgaans vaak volgeboekt tijdens de jaarwisseling. Dit zijn de fijnste: Miggelenberg (Veluwe), Strand Resort Nieuwvliet-Bad (Zeeland), Orveltermarke (Drenthe), Waterparc Veluwemeer (Gelderland), en Sluftervallei op Texel.

Landal-Waterparc-Veluwemeer-1.webp

De Miggelenberg: Omringd door Rust

Met omringende bossen lijkt Landal de Miggelenberg een wereld apart. De serene ligging maakt dit park niet alleen vuurwerkvrij, maar het is tevens een uitstekende uitvalsbasis om tijdens de feestdagen heerlijk te wandelen. U verblijft in vrijstaande bungalows, die heerlijk ver uit elkaar zijn gelegen. Tevens beschikt Landal de Miggelenberg over een binnenzwembad, tal van sport- en spelvoorzieningen, een gezellige brasserie en een luxe parkwinkel.

Miggelenberg
Miggelenberg Hoenderloo, Nederland
  • Binnenbad en natuurlijke waterspeeltuin
  • Aangename bungalows in het groen
  • Centraal gelegen op de Hoge Veluwe
8.6 / 10
8.6 / 10
Algemene indruk
8.5
Ligging
9.2
Service
8.8
Prijs kwaliteit
8.4

Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Een goede tip is Strand Resort Nieuwvliet-Bad, prachtig gesitueerd op loopafstand van zowel de duinen als het strand. Hier kun je heerlijk uitwaaien en voor de avonturiers onder ons, zelfs een verfrissende nieuwjaarsduik in zee wagen! Je accommodatie bestaat uit luxe bungalows met een kenmerkende Zeeuwse charme. Bovendien biedt dit Landal-park faciliteiten zoals een restaurant, een speelzolder en een overdekt zwembad, wat zorgt voor een compleet en aangenaam verblijf.

Dormio Strand Resort Nieuwvliet-Bad
Dormio Strand Resort Nieuwvliet-Bad Nieuwvliet-Bad, Nederland
  • Op een paar minuten van het Noordzeestrand
  • Luxe bungalows in Zeeuwse stijl
  • Veel activiteiten, binnenbad en meertje
8.4 / 10
8.4 / 10
Algemene indruk
8.3
Ligging
8.8
Service
8.3
Prijs kwaliteit
8.3

RCN Parken: Weg van de Knallen

RCN heeft drie vakantieparken aangewezen waar vuurwerk afsteken verboden is! Deze RCN parken zijn RCN de Jagerstee, RCN vakantiepark de Noordster en Recreatiepark De Potten. Deze RCN parken zijn niet voor niets vuurwerkvrij, alle drie liggen ze op rustige plekjes, waardoor ze ook ideaal zijn om uren door de bossen of over het strand te dwalen. Recreatiepark De Potten ligt midden tussen de Friese wateren! Dus voor wie durft kan ook nog een nieuwjaarsduik nemen.

RCN-de-Noordster-luchtfoto-2.webp

Europarcs: Vuurwerkvrij aan de kust

Wil je dit jaar de jaarwisseling doorbrengen zonder gestreste huisdieren en angstige kinderen? EuroParcs biedt je de kans om te genieten van een vredig en knalvrij verblijf op diverse vuurwerkvrije vakantieparken, gelegen nabij de kust. Deze EuroParcs parken zijn Schoneveld, de Woudhoeve, Parc du Soleil, Noordwijkse Duinen, Spaarnwoude en Bad Meersee.  

EuroParcs-Bad-MeerSee-uizicht-3.webp

TopParken: Rustige Oud & Nieuw Viering

Ook TopParken heeft gezien dat er veel vraag is naar vuurwerkvrije vakantieparken. Uw je is van harte welkom in de vakantiehuizen op TopParken, zodat je samen met je trouwe viervoeter een rustige jaarwisseling kunt ervaren. DNaast de serene sfeer tijdens oud en nieuw, biedt de prachtige omgeving van de TopParken de mogelijkheid voor een geweldige vakantie in Nederland.

Topparken-Résidence-Lichtenvoorde-uitzicht-4.webp

Op de TopParken die als vuurwerkvrij zijn aangewezen, zoals Resort Veluwe en Résidence Lichtenvoorde wordt er gecontroleerd en bovendien liggen deze parken rustig, wat de kans op omgevingsgeluiden beperkt. Huur een vuurwerkvrij vakantiehuis en geniet van alle voorzieningen en de natuurrijke locaties.

Hof van Salland: Luxe en Ontspanning

Luxe, wellness en ontspanning met de jaarwisseling? Boek dan een villa op het zeer goed gewaardeerde vakantiepark Hof van Salland. Er zijn diverse villa’s boekbaar waaronder lodges voor tweepersonen alsook wellness villa’s met een whirlpool en sauna. Reserveer met oudjaar een fondue-arrangement voor een gezellig avondje fonduen. Bovendien bent u in het parkrestaurant op nieuwjaarsdag welkom voor een nieuwjaarsborrel en een hapjesbuffet. Ook voor uw hond is een vuurwerkvrije jaarwisseling fijn! Dus ook uw hond is welkom bij vakantiepark Hof van Salland.

Hof van Salland
Hof van Salland Hellendoorn, Nederland
Vakantiepark Vergelijker Tip 2023
  • Kleinschalig en kindvriendelijk
  • Prachtige luxe lodges met sauna en whirlpool
  • Ruimte, rust en natuur
8.8 / 10
8.8 / 10
Algemene indruk
9.0
Ligging
9.0
Service
9.0
Prijs kwaliteit
8.5

Residence de Leuvert: Luxe en Natuur in Noord-Brabant

Zoekt u luxe, rust en natuur met oud en nieuw? Dan kunnen we Residence de Leuvert aanraden, gelegen midden in de bossen van het Noord-Brabantse Cromvoirt. Er zijn diverse accommodaties boekbaar, maar als u kiest voor een van de luxe wellness lodges, dan luidt u 2024 niet alleen super-de-luxe in ook vuurwerkvrij! Gezellig dineren kan in het knusse eetcafé, maar zelf uw maaltijd koken kan natuurlijk ook! U kunt parkeren bij uw accommodatie en ook uw hond is welkom.

Résidence de Leuvert
Résidence de Leuvert Cromvoirt, Nederland
  • Midden In het bos én recreatieplas op loopafstand
  • Nabij Loonse en Drunense Duinen & Efteling
  • Leuk park voor gezinnen met jonge kinderen
7.9 / 10
7.9 / 10
Algemene indruk
8
Ligging
8
Service
8
Prijs kwaliteit
7.5

Zuid-Limburg: Een Stukje Buitenland in Nederland

In Zuid-Limburg waant u zich in het buitenland. Glooiende heuvels, uitgestrekte weilanden, holle landweggetjes en dorpjes met traditionele witte vakwerkhuizen. Hier ervaart u volop ruimte en gezelligheid. Samen wandelen en Valkenburg en Maastricht bezoeken op de laatste dagen van 2023. Perfect! Wilt u 2024 wel vuurwerkvrij inluiden, dan kunnen we een verblijf op Résidence Valkenburg aanraden! Gelegen middenin het Geuldal op een unieke locatie in het zuidelijkste puntje van Nederland. U verblijft in luxe en gelijkvloerse bungalows, die van alle gemakken zijn voorzien.

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.