Laatste update 23 Jun 2024
Top 10 vakantieparken met Zwemparadijs in Duitsland

Duitsland is al jaren een populaire vakantiebestemming, niet zo gek want Duitsland heeft heel veel te bieden en de meeste vakantieparken zijn makkelijk te bereiken. De vakantieparken bevinden zich in prachtige heuvelachtige natuurgebieden waar je mooie wandelingen en uitdagende mountainbiketochten kunt maken. En in de winter kun je er skiën of langlaufen. 

1 Park Allgäu
9
  • Nieuw luxueus vakantiepark
  • Fantastisch zwemparadijs
  • Skiën, snowboarden en langlaufen
Bekijk prijzen Lees review
2 Park Bostalsee
8.5
  • Mooie ligging aan meer 
  • Volop activiteiten + mooie Aqua Mundo
  • Comfortabele cottages
Bekijk prijzen Lees review
3 Hochsauerland
8.5
  • Zwembad met 5 glijbanen en waterspeeltuin
  • Europa's langste speeltuin: Aventura
  • Welness met sauna, hamman & massage
Bekijk prijzen Lees review
4 Bispinger Heide
8.4
  • Mooi park op de heide vlakbij Hamburg
  • Spectaculaire wildwaterbaan in Aqua Mundo
  • Verblijf in een boomhut of woonboot
Bekijk prijzen Lees review
5 Nordseeküste
7.5
  • Volop waterpret in Aqua Mundo
  • Heerlijk uitwaaien en wandelen langs de Duitse Noordzeekust
  • Veel sport- en spelactiviteiten
Bekijk prijzen Lees review
6 Salztal Paradies
9.1
  • Midden in het Harzgebergte 
  • Subtropisch zwemparadijs met sauna´s
  • Vele outdooractiviteiten
Bekijk prijzen Lees review
7 Park Eifel
6.7
  • Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo 
  • Wandelen, mountainbiken en langlaufen door de Vulkaaneifel
  • Indoor speelhal Kids Factory, Natuurpark met piratenschip en boomhut
Bekijk prijzen Lees review
8 Dwergter Sand
8.7
  • Hondenbungalows en huisjes met Sauna
  • In de Mooie Duitse staat Nedersaksen
  • Met binnenzwembad en groot recreatiemeer

Bekijk prijzen Lees review
9 Hochwald
8.7
  • Vakantie vieren omgeven door natuur
  • Binnenbad en indoor speeltuin
  • Mooie vakantiewoningen op een ruim opgezet park
Bekijk prijzen Lees review
10 Dormio Resort Eifeler Tor
8.5
  • Uitzicht op Nationaal Park Eifel
  • Overdekt zwembad met buitenbad
  • Wandelen, fietsen en pittoreske dorpjes
Bekijk prijzen Lees review

Maar, er gaat natuurlijk niets boven een vakantiepark met zwemparadijs. We hebben en top 10 van vakantieparken met zwemparadijs in Duitsland voor je samengesteld. 

1. CenterParcs Park Allgäu

Op CenterParcs Park Allgäu vind je een van de gaafste Aqua Mundo zwemparadijzen van Duitsland. Er is een groot binnenzwembad en een buitenzwembad met waterspeeltuin. Raas tijdens je bezoek van de gigantisch lange wildwaterbaan of ga snorkelen in het snorkelzwembad. Tijdens het snorkelen kom je oog in oog met bijzondere onderwaterdieren. 

Centerparcs-Park-Allgäu-20.jpg

Op het park kun je bovendien heerlijk tot rust komen bij de Spa en Countryclub met verschillende sauna´s rustruimtes en spa voorzieningen. Je verblijft er in luxe cottages die geïntegreerd zijn met de natuur en je bevindt je er vlak bij de alpen met zijn vele bezienswaardigheden en activiteiten. 

2. Center Parcs Park Bostalsee 

Het Aqua Mundo Zwemparadijs op vakantiepark Bostalsee in Saarland heeft maar liefst drie uitdagende waterglijbanen waarvan de langste 142 meter lang is. Bovendien is er een Water Playhouse waar jong en oud naar hartenlust kunnen plonzen en spetteren. En dat allemaal in een prachtige setting met tropische planten. 

Centerparcs-Park-Bostalsee-37.jpg

CenterParcs Park Bostalsee heeft naast het zwemparadijs nog veel meer te bieden. Op het park hoef je je dankzij de vele faciliteiten en activiteiten geen minuut te vervelen. Leer golfen, ga varen op het meer, speel een potje basketbal of aai de dieren bij de kinderboerderij. 

3. CenterParcs Hochsauerland

CenterParcs Hochsauerland ligt niet alleen in een prachtig bergachtig gebied, je kunt er ook een plons nemen in het mooie waterparadijs. In het tropische zwemparadijs kun je regelmatig meedeinen op de golven van het golfslagbad. Er is ook een Playhouse met leuke watertoestellen waaronder een emmer water van 900 liter waarvan je nooit weet wanneer hij omvalt. Daarnaast is er ook een Lazy River, Kinder-doe-bad, bubbelbaden en een spa met sauna. 

Centerparcs-Park-Hochsauerland-34.jpg

Op dit vakantiepark met Green Key certificaat kun je naast zwemmen ook andere leuke activiteiten ondernemen. Er zijn meerdere restaurants, vermaak voor de kinderen en een extra grote speeltuin. Bovendien lenen de bergen zich voor prachtige wandelingen en mountainbiketochten in de zomer en skiën in de winter. 

4. CenterParcs Bispinger Heide 

Op 5-sterren vakantiepark Bispinger Heide is een gigantische Aqua Mundo. Het tropische zwemparadijs heeft naast mooie binnenbaden en een buitenbad ook een heuse drakenrots, een wildwaterbaan en gave glijbanen zoals de Aqua Racer. In de Aqua Racer strijd je tegen elkaar om wie het snelst beneden is. Ook leuk is een kennismaking met duiken in het zwembad. 

Centerparcs-Bispinger-Heide-24.jpg

CenterParcs Bispinger Heide is een prachtig groen park waar je het ook zeker naar je zin zult hebben als je niet in het zwembad ligt. Je kunt er kiezen uit bijzondere accommodaties zoals een woonboot, een Dieren in het bos cottage of een Boomhuis.  

5. CenterParcs Nordseeküste

Op CenterParcs Nordseeküste kun je heel veel waterpret beleven in het Aqua Mundo zwemparadijs van vier verdiepingen. Je vindt er een razende Crazy river waar je met een band naar beneden kunt razen, maar ook een prachtige sauna in het thema van 1001 nacht. Voor de allerjongsten is er een Kinder-doe-bad waar jonge kinderen op een veilige manier ook volop waterpret kunnen beleven. Het bad is extra warm. 

Centerparcs-Park-Nordseeküste-23.jpg

CenterParcs Nordseeküste is een park waar je zonder twijfel een mooie tijd zult beleven. Naast volop zwemplezier is er nog veel meer te doen. Er zijn creatieve workshops voor jong en oud, excursies, shows, entertainment, sportactiviteiten en nog veel meer. Bovendien stap je vanuit je huisje zo het strand op. 

6. Landal Salztal Paradies 

Landal Salztal Paradies is zonder twijfel een van de mooiste vakantieparken met een zwemparadijs in Duitsland. Er is een subtropisch zwemparadijs met binnenbad, buitenbad, golfslagbad en bubbelbad. Superleuk is ook de 100 meter lange bandenglijbaan en de wildwaterbaan. Wil je na al die waterpret een beetje tot rust komen dan kan dat in het grote saunalandschap. Relax in een van de vele sauna´s, koel af in de ijsbron of ontspan in het bubbelbad. 

Landal-Landal-Salztal-Paradies-22.jpg

Het vakantiepark is centraal gelegen in de beboste heuvels van de Südharz. In de winter kun je er mooie langlauftochten maken en in de zomer kun je er prachtig wandelen of mountainbiketochten maken. Omdat alles hier in het teken staat van de natuur is je hond ook van harte welkom op dit vakantiepark. 

7. Park Eifel 

Op CenterParcs Park Eifel kunnen jong en oud zich prima vermaken in het Aqua Mundo zwemparadijs. Raas van de waterglijbaan en laat je meevoeren door de stroomversnelling. Bij mooi weer kun je ook buiten lekker plonzen. Voor de allerjongsten is er een Kinder-doebad waar ze lekker veilig kunnen spetteren. Er wordt ook regelmatig babyzwemmen en Aquarobic georganiseerd. 

Centerparcs-Park-Eifel-6.jpg

Het vakantiepark heeft bovendien een leuke speelhal voor kinderen en een prachtig natuurpark met piratenschip en boomhut om in te klauteren. Trek er tijdens je verblijf ook zeker op uit in de omgeving want je kunt hier prachtig wandelen, mountainbiken en langlaufen door het afwisselende landschap. 

8. Landal Dwergter Sand 

Op Landal Dwergter Sand is een groot binnenzwembad waar je tijdens je vakantie baantjes kunt trekken of kunt spelen in het water. Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje en er is een whirlpool om lekker te ontspannen. Voor de volwassenen is er een sauna waar je volledig tot rust kunt komen. Bij mooi weer kun je bovendien een duik nemen in de recreatieplas. 

Landal-Landal-Dwergter-Sand-13.jpg

Het vakantiepark is gelegen in een groot recreatiegebied waar je kunt wandelen, fietsen, golfen en genieten van de natuur. Voor de kinderen worden activiteiten georganiseerd en is er een mooie speeltuin met een gigantisch luchtkussen. 

9. Landal Hochwald

Op Landal Hochwald kun je na een fijne dag in de natuur even heerlijk ontspannen in het zwembad. Het binnenzwembad leent zich prima voor om baantjes te trekken of samen met je vakantievriendjes rond te plonzen. Voor jonge kinderen is er een ondiep peuterbadje waar ze op veilige manier kunnen zwemmen. Daarnaast is vind je er een whirlpool en waterspeeltuin. 

Landal-Landal-Hochwald-17.jpg

Op het park zijn nog veel meer dingen te doen. Er is het hele jaar door een Fun & Entertainment-programma, leuke Do-it-yourself activiteiten, een indoorspeelparadijs en een fietsverhuur zodat je de mooie omgeving kunt verkennen.  

10. Dormio Resort Eifeler Tor

Op Dormio Resort Eifeler Tor kun je zowel binnen als buiten een plons nemen in het water. Binnen vind je een modern zwembad waar je ontspannen baantjes kunt trekken of kunt spelen in het water. Bij mooi weer kun je terecht in het buitenbad. Een mooie plek met prachtig uitzicht waarvan je volop kunt genieten vanaf je ligbedje. 

Landal-Dormio-Resort-Eifeler-Tor-5.jpg

Op Eifeler Tor wordt alles in het werk gesteld om je een fijne vakantie te bezorgen. Geniet van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants, ontspan met een heerlijke massage of ga klauteren in de binnenspeeltuin. Er is meer dan genoeg te doen op het park en ook de omgeving is er prachtig. 

Zin gekregen in een duik? 

Zoals je ziet zijn er heel wat leuke vakantieparken in Duitsland met een zwemparadijs. We hopen dat onze top 10 de keuze iets makkelijker maakt. Je kunt de parken in Duitsland met zwembad ook zelf vergelijken op onze pagina.

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.