Laatste update 09 Jan 2024
Top 5 RCN Campings in Frankrijk voor 2024

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en uitstekende keuken. Het is dan ook geen verrassing dat dit land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Velen van hen zijn Nederlandse vakantiegangers. 

Voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een geweldige campingervaring, biedt RCN (Recreatiecentra Nederland) enkele van de beste campings in Frankrijk. In dit artikel verkennen we de top 5 RCN campings in Frankrijk voor 2024. 

1 RCN Belledonne
8.7
  • Aan de voet van de Alpe d’Huez
  • Twee buitenbaden en sauna
  • Nu ook open tijdens de winter
Bekijk prijzen Lees review
2 Domaine de la Noguiere
8.3
  • Midden in de Provence
  • 4-sterrencamping
  • Buitenbad met gave glijbanen
Bekijk prijzen Lees review
3 RCN Val de Cantobre
8.5
  • Spectaculair buitenzwembad
  • Overnachten in safaritenten of luxe stacaravans
  • Nederlands animatieteam
Bekijk prijzen Lees review
4 La Bastide en Ardèche
8.4
  • Aan rivier de Ardèche
  • Heel veel outdooractiviteiten
  • Nederlandse animatie in de zomer
Bekijk prijzen Lees review
5 RCN Port l'Epine
9.1
  • Direct aan de Atlantische Oceaan
  • Nederlands recreatieteam
  • Chalets, stacaravans en kamperen met zeezicht
Bekijk prijzen Lees review

1. RCN Belledonne - Bourg d’Oisans, Isère

RCN Belledonne, gelegen in Bourg d’Oisans in de Isère-regio, staat op de eerste plaats van onze lijst. Deze camping is het hele jaar door geopend, wat betekent dat je hier niet alleen in de zomer, maar ook in de winter van de prachtige omgeving kunt genieten. De camping ligt aan de voet van de beroemde Alpe d’Huez, wat het een ideale locatie maakt voor fietsliefhebbers, wandelaars, wintersporters en watersporters.

RCN-Belledonne-22.jpg

De camping biedt ruime kampeerplaatsen en comfortabele accommodaties voor een ontspannen verblijf. Met de rivier de Le Ferrand in de buurt en tal van wandelpaden is de omgeving perfect voor outdooractiviteiten. Het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen maakt deze camping tot een onvergetelijke bestemming voor natuurliefhebbers.

2. RCN Domaine de la Noguière - Le Muy, Côte d'Azur

Op de tweede plaats hebben we RCN Domaine de la Noguière, gelegen in Le Muy in de Côte d'Azur. Deze camping staat bekend om zijn waterparadijs met twee royale zwembaden en glijbanen, wat vooral voor gezinnen met kinderen een geweldige attractie is. Bovendien ligt de Middellandse Zee slechts zestien kilometer verderop, waardoor het strand gemakkelijk te bereiken is.

RCN-Domaine-de-la-Noguiere-20.jpg

De nabijheid van mondaine steden zoals Cannes, Nice en Monaco biedt de mogelijkheid om culturele uitstapjes te maken en te genieten van de lokale keuken. Of je nu wilt ontspannen aan het zwembad of de glamour wilt opzoeken aan de Franse Rivièra, RCN Domaine de la Noguière heeft voor elk wat wils.

3. RCN Val de Cantobre - Nant, Aveyron

RCN Val de Cantobre, gelegen in Nant, Aveyron, is onze derde keuze en is niet zomaar een camping; het is de winnaar van de ACSI Awards 2022 voor 'Beste camping van Frankrijk'. Deze 5-sterren terrassencamping bevindt zich in een avontuurlijk gebied, omringd door prachtige natuur en biedt diverse sportieve activiteiten.

RCN-Val-de-Cantobre-14.jpg

Een hoogtepunt van deze camping is het waterparadijs met twee zwembaden en diverse waterglijbanen, perfect voor zowel volwassenen als kinderen. De pittoreske omgeving en de mogelijkheid om te genieten van activiteiten zoals kanoën, wandelen en mountainbiken maken RCN Val de Cantobre tot een topbestemming voor avonturiers.

4. RCN la Bastide en Ardèche - Ruoms, Ardèche

Op de vierde plaats hebben we RCN la Bastide en Ardèche, gelegen in Ruoms, Ardèche. Deze 5-sterren camping ligt direct aan de rivier de Ardèche en biedt een prachtig verwarmd zwembad met twee glijbanen. Voor wie van waterpret houdt, is dit de ideale bestemming.

RCN-la-Bastide-en-Ardèche-1.jpg

Daarnaast bevindt RCN la Bastide en Ardèche zich in de buurt van gezellige dorpjes zoals Vallon Pont d’Arc. De Pont d’Arc is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de buurt. Deze natuurlijke brug leent zich niet alleen voor prachtige foto’s, maar ook voor een dagje waterpret. Bovendien kun je in het dorp de lokale cultuur ontdekken en genieten van de heerlijke Franse keuken. De combinatie van waterplezier en culturele verkenning maakt deze camping perfect voor gezinnen en koppels.

5. RCN Port l'Epine - Trélévern, Bretagne

Last but not least hebben we RCN Port l'Epine, gelegen in Trélévern, Bretagne. Deze kleine gezinscamping ligt direct aan de Atlantische Oceaan en biedt prachtig uitzicht op zee. Of je nu kiest voor een stacaravan of kamperen, je zult wakker worden met het geluid van de golven en de frisse zeelucht.

RCN-Port-l'Epine-1.jpg

Nieuw op deze camping zijn de padelbaan en multisportbaan, waardoor er nog meer mogelijkheden zijn voor sportieve activiteiten. Daarnaast kun je genieten van de Bretonse keuken in de nabijgelegen restaurants en de charmante stad Trélévern verkennen.

Conclusie

Frankrijk is een geweldige bestemming voor kampeerliefhebbers, en RCN biedt enkele van de beste campings in het land. Of je nu de voorkeur geeft aan een camping in de bergen, aan zee of ergens daartussenin, deze top 5 RCN campings in Frankrijk voor 2024 bieden voor elk wat wils.

Of je nu wilt ontspannen aan het zwembad, avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen of de lokale cultuur wilt ontdekken, deze campings hebben het allemaal. Dus pak je tent of reserveer een stacaravan en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie op een vakantiepark in Frankrijk.

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.