Laatste update 08 Jan 2024
Uitwaaien Aan Zee? Ontspan in Stijl bij Center Parcs Port Zélande

Af en toe wil je even ontsnappen aan je drukke bestaan. Een ideale plek daarvoor is Center Parcs Port Zélande, op een steenworp afstand van de Noordzeekust. In dit artikel vertellen we je meer over dit vakantiepark aan zee. 

Port Zelande
Port Zelande Ouddorp, Nederland
  • Tussen het Grevelingenmeer en Noordzeestrand
  • Aqua Mundo met 2 glijbanen, wildwaterbaan en waterspeeltuin
  • Comfortabele cottages en lodge tenten
8.4 / 10
8.4 / 10
Algemene indruk
8.5
Ligging
8.6
Service
8.3
Prijs kwaliteit
7.7

Cottages, Appartementen & Glamping 

Laten we beginnen met de ruime keuze aan accommodaties. Van comfortabele appartementen, ruime cottages tot rustieke lodgetenten. 

De verschillende accommodaties op Port Zélande:

  • Comfort cottage
  • Premium cottage
  • Premium Kindercottage
  • Rolstoelvriendelijke Premium cottage
  • VIP cottage 
  • Premium appartement
  • Lodgetent

De Comfort cottages hebben alles wat je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. Wil je net even wat meer luxe, kies dan voor de Premium cottage. Zet een lekker kopje koffie met Nescafé Dolce Gusto en geniet van opgemaakte bedden bij aankomst. Is dat nog niet genoeg, kies dan voor een VIP cottage met bubbelbad en regendouche. Ook hier zijn de bedden opgemaakt en kun je genieten van verse broodjes die elke dag aan huis worden bezorgd. De Kindercottage heeft extra voorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen. Ze kunnen hier veilig en verantwoord spelen en klauteren.

Centerparcs-Port-Zélande-14.jpg

Alle cottages hebben een eigen terras omgeven door natuur, met een compleet ingerichte keuken en een prima badkamer. 

Wil je het vrije gevoel van kamperen, maar de luxe en comfort van een vakantiehuis, kies dan voor de Lodgetent. Deze rustieke tenten zijn van alle gemakken voorzien. Ze hebben eigen sanitair, vaste bedden, een compleet ingerichte keuken en een privé veranda met loungeset, picknicktafel en barbecue. De ideale accommodatie om lekker dicht bij de natuur te zijn. 

port-zelande-2.webp

Horeca & Vermaak

Op Port Zélande kun je op je eigen manier vakantie vieren. Kook je eigen maaltijd, haal een pizza op of ga uit eten in een van de vele restaurants op het park. Er zijn maar liefst 5 horecavoorzieningen en een supermarkt zodat het tijdens je verblijf aan niets zal ontbreken. Een sappige biefstuk, knapperige frietjes of een rijkelijk belegd broodje behoren allemaal tot de mogelijkheden. In de avond kun je op het terras komen genieten van een cocktail en live muziek. Bovendien wordt er regelmatig Crazy Bingo of een Family Quiz Night georganiseerd. 

  • Factory Café - Voor een hapje en een drankje in de Adventure Factory. Hier vinden leuke activiteiten plaats zoals lasergamen, trampoline springen en het touwenparcours. 
  • Evergreenz - All You Can Eat-buffet met een ruime keuze aan salades en vlees. Dit restaurant is ook open voor ontbijt. 
  • Frites Affairs - De beste plek op het park voor een lekkere snack, frites en ijsjes. 
  • Grabber Joe’s Laguna Café - Bij Grabber Joe’s vind je een ruim aanbod aan hapjes, panini's, broodjes en snacks. 
  • The Grill - Sfeervol uit eten en genieten van malse grill gerechten zoals biefstuk, spareribs en mixed grill. 

Als extra service biedt dit vakantiepark ook ontbijtbezorging, boodschappenbezorging, take away pizza en table cooking. 

Sportieve activiteiten

De actievelingen onder ons hoeven niet stil te zitten tijdens hun verblijf op Port Zélande. Zowel buiten als binnen is heel wat te beleven. Begeef je over het indoor high rope parcours met spectaculaire bruggen, balken en lianen. Binnen is overigens nog veel meer te beleven, Adventure Golf, Bowling en Blacklight Laser Battle zijn slechts een paar van de opties.

Centerparcs-Port-Zélande-28.jpg

Liever de buitenlucht in? Ga Nordic walken, huur een e-bike en verken de omgeving of ga het water op. Door de ligging vlakbij de Noordzee en aan het Grevelingenmeer zijn de mogelijkheden eindeloos. Ga varen met een motorboot, suppen, zeilen of kitesurfen. Sla ook zeker het Aquapark met zijn spannende bouncy waterhindernissen niet over. 

port-zelande-3.webp

Een greep uit de sportieve activiteiten op Center Parcs Port Zélande:

  • Outdoor aquapark
  • Surfen
  • Beach games
  • Waterfietsen, kano, suppen
  • e-bike, e-car en fietsverhuur
  • Activity Factory
  • Nordic Walking clinic
  • Geocaching

Aqua Mundo Port Zélande

Center Parcs staat bekend om zijn geweldige zwemparadijzen. Ook op dit specifieke park vind je een fantastisch Aqua Mundo zwemparadijs voor uren waterplezier. In dit vernieuwde waterpark vind je verschillende spectaculaire glijbanen, een buitenbad, wildwaterbanen, een lazy river, golfslagbad en Water Playhouse. 

Centerparcs-Port-Zélande-19.jpg

Een van de highlights van Aqua Mundo is de Turbo Tunnel. Neem samen met iemand anders plaats in een grote zwemband en laat je voortstuwen door een lange donkere tunnel. Je raast door de bochten en belandt met een plons in het zwembad. Voor de allerkleinsten en hun ouders is er babyzwemmen en je kunt een PADI Scuba Diver Cursus volgen of kiezen voor een duikintroductie.

Activiteiten voor kinderen

Bij Center Parcs is altijd speciale aandacht voor kinderen. Naast lekker zwemmen en plonzen zijn er tal van activiteiten speciaal voor de kleintjes. Woon de spetterende Orry & Vrienden Show bij. Ervaar hoe het is om een prinses of ridder te zijn, maak je eigen knuffel of doe mee aan de Knotsgekke Spelshow. Liefhebbers van pony's kunnen een ritje maken op de pony of een pony verzorgen. Een ervaring die je kinderen niet snel zullen vergeten. 

Centerparcs-Port-Zélande-25.jpg

Een aantal van de populairste kinderactiviteiten:

  • Kids Safari
  • Pony Experience
  • Speeltuin
  • Workshops
  • Kids Disco
  • Spelshow
  • Koken voor kinderen

De Noordzeekust op zijn best

Center Parcs Port Zélande is zeer strategisch gelegen. De zee, het strand en het Grevelingenmeer liggen vlakbij en in de buurt zijn tal van leuke steden en dorpen te vinden. De regio heeft heel veel te bieden, van brede zandstranden, tot uitgestrekte natuur, karakteristieke dorpen en heerlijke lokale lekkernijen. Er is zoveel te doen dat je tijdens je verblijf op Center Parcs tijd te kort zal komen. 

Ouddorp

Center Parcs Port Zélande is gelegen vlakbij het gezellige Ouddorp. Het dorpscentrum heeft zijn authentieke charme na al die jaren nog steeds weten te behouden. Je vindt er lokale lekkernijen en ambachtelijke producten. Een leuk uitstapje is het maken van een ritje met de RTM tram. Op die manier voeg je een vleugje historie toe aan je verblijf. 

Vergeet ook niet om het bezoekerscentrum Grevelingen te bezoeken voor handige fiets- en wandelkaarten om eropuit te trekken in de omgeving. Aan het strand van Ouddorp zijn vele gezellige strandtentjes te vinden waar je het hele jaar door kunt genieten van het prachtige uitzicht, een hapje en een drankje. Aan de rand van het strand bevindt zich het Strandtheater waar regelmatig mooie voorstellingen voor jong en oud worden gehouden. 

Renesse

Renesse is een bruisende badplaats met een levendig nachtleven. Wil je een avondje uit of verse zeevruchten en vis proeven dan is dit de juiste plek. Maar dat is niet alles wat Renesse te bieden heeft. Met kinderen is het leuk om het Kabouterbos te bezoeken. Tijdens deze 5,5 km lange wandeling kom je de kabouters en hun dorpjes tegen verscholen in de bossen. In Renesse is ook een manege waar je een buitenrit kunt maken door de bossen of over het strand. 

Brouwersdam

Brouwersdam staat bekend om zijn brede stranden die zich perfect lenen voor avontuurlijke sporten. Je kunt er onder andere kitebuggyen, kitesurfen, blokarten en surfen. Na een paar uur op het water kun je in een van de strandtenten je verhalen met elkaar delen. 

port-zelande-4.webp

Activiteiten in de omgeving 

In de omgeving van Center Parcs Port Zélande is meer dan genoeg te doen. De uitgestrekte stranden hebben de blauwe vlag en behoren daardoor tot de schoonste stranden van Europa. Heerlijk om je handdoekje uit te rollen en te genieten van de zon, zee en het strand. Lekker plonzen, zandkastelen bouwen of een boek lezen. 

port-zelande-1.webp

Leuke uitstapjes in de omgeving

Op Center Parcs zelf is heel veel te doen en te beleven, maar vergeet niet om er ook eens op uit te trekken in de omgeving. Er is van alles te doen en te beleven voor zowel actieve vakantiegangers als rustzoekers en cultuurliefhebbers. Hier een overzicht van de leukste uitstapjes in de omgeving van Port Zélande in Ouddorp. 

Neeltje Jans

Als je deze regio bezoekt dan kan een bezoek aan Neeltje Jans niet ontbreken. Het is een waterpark dat educatief is en vermaak biedt. Het thema is de kracht van de zee en je kunt er meer leren over de Deltawerken die helpen om Nederland droog te houden. Leer meer over de watersnoodramp van 1953 en bekijk de Oosterscheldekering van dichtbij. 

Leer meer over de dieren van de zee, bezoek het zeeaquarium met kraamkamer en bekijk de haaien van dichtbij. Wil je deze machtig mooie dieren van nog dichterbij meemaken, dan kun je zelfs met ze zwemmen. Bij mooi weer kun je volop waterpret beleven in het Aquapark met waterglijbaan en waterspeelparadijs. 

Zeehondensafari

Maak een boottocht over het Grevelingenmeer of de Oosterschelde om zeehonden van dichtbij te spotten op een van de vele eilandjes. Er is soms zelfs kans op het spotten van bruinvissen. Dit gebied staat ook bekend om zijn vele vogelsoorten en wilde paarden die je tijdens de tour kunt spotten. 

Alpacawandeling

Wil je echt iets unieks beleven, ga dan knuffelen met een alpaca. Deze extreem zachte dieren laten zich maar wat graag aaien omdat ze van nature heel nieuwsgierig zijn. Tijdens een strandwandeling met de alpaca leer je deze dieren nog beter kennen. Een ervaring om nooit te vergeten. 

Bezoek steden en dorpen in de omgeving

Ouddorp, gelegen in het zuidelijkste puntje van Zuid-Holland, is op zichzelf al een bezoekje waard, maar er zijn nog meer leuke plaatsen in d e omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het oude havenstadje Goedereede. Ondanks dat de plaats niet meer dan 3000 inwoners heeft, wordt het toch een stad genoemd. 

Ze kregen in 1312 stadsrechten en hebben een rijke historie. Ondanks een grote stadsbrand vind je er nog veel historische gebouwen. Wandel door de karakteristieke Pieterstraat, bewonder de Toren van Goedereede en pak een terrasje in de oude haven. Andere leuke steden in de omgeving zijn Rotterdam en Middelburg. 

Tips voor een verblijf op Center Parcs Port Zélande

Om je verblijf op Center Parcs Port Zélande nog aangenamer te maken hebben we een aantal tips:

  • Boek op tijd - Dit vakantiepark is zeer populair, zorg daarom dat je op tijd reserveert, zodat je zeker weet dat de accommodatie van je voorkeur nog beschikbaar is. 
  • Geef je voorkeurslocatie op - Ben je dol op water, dan gaat er niets boven een cottage met uitzicht over het meer. Gelukkig kun je dit vooraf aangeven. Bekijk de plattegrond en geef je voorkeur op. Je kunt ook kiezen voor een accommodatie vlakbij de Market Dome, bij een speeltuin of op een hoek. 
  • Maak je verblijf extra comfortabel - Je kunt je eigen boodschappen, lakens en handdoeken meenemen, maar voor extra comfort geef je het uit handen. Boek vooraf een boodschappenpakket, ontbijtservice of een halfpension arrangement. Andere dingen die je vooraf kunt boeken zijn fietsen en een partypakket voor een verjaardag of speciale gelegenheid. 
  • Bezoek Aqua Mundo in de ochtend - Wil je in alle rust genieten van het zwembad, ga dan in de ochtend. Dan kun je ongestoord deinen op de golven, bubbelen in het bubbelbad en van de glijbaan razen. 

Volop genieten op Center Parcs Port Zélande

Zoals je ziet zijn er heel wat redenen te noemen om uit te waaien aan zee op Port Zélande. Dit vakantiepark heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie in stijl. Het zal je tijdens je vakantie aan niets ontbreken en dankzij de vele uitstapjes en activiteiten rondom de zee zul je vol nieuwe herinneringen en volledig uitgerust weer naar huis gaan!

Veelgestelde vragen

Wat is er te doen rondom Port Zélande?

Rondom vakantiepark Port Zélande is heel veel te doen. Neem een duik in zee, ga fietsen of wandelen door de duinen of ga watersporten. Dit is de ideale plek om te zeilen, surfen, kitesurfen te varen met de motorboot. Daarnaast kun je het waterpark Neeltje Jans bezoeken om meer te leren over de Deltawerken en de dieren van de zee.

Bezoek ook een van de vele authentieke dorpen en steden in de omgeving en proef verse vis en zeevruchten. Andere leuke activiteiten in de omgeving zijn het maken van een alpaca wandeling, een rondvaart om zeehonden te zien en Nordic walking. 

Zijn huisdieren toegestaan op Center Parcs Port Zélande?

Huisdieren zijn, mits aangelijnd, toegestaan op Port Zélande. Je trouwe viervoeter is zowel in comfort, premium en VIP cottages welkom. Let op dat huisdieren niet zijn toegestaan in de Kindercottage, Premium appartement en Lodgetent.

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.