Laatste update 04 Mar 2024
Avonturenboerderij Molenwaard: Tips voor Aanstormende Boertjes en Boerinnetjes

Avonturenboerderij Molenwaard is een betoverende plek waar jong en oud de charme van het boerenleven kunnen ervaren. Gelegen in het schilderachtige Zuid-Hollandse landschap, biedt deze boerderij een unieke mix van educatie, avontuur en plezier. Hier zijn enkele onmisbare tips om het meeste uit je bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard te halen.

Familie Resort Molenwaard
Familie Resort Molenwaard Ottoland, Nederland
  • Leukste uitje Zuid-Holland
  • Entertainment van Fien & Teun
  • Themaweken speciaal voor kids
9.1 / 10
9.1 / 10
Algemene indruk
9
Ligging
9
Service
9
Prijs kwaliteit
9

Tip 1. Vroeg uit de veren: Begin je dag met de boerenactiviteiten

Om optimaal te profiteren van alles wat Avonturenboerderij Molenwaard te bieden heeft, is het aan te raden om vroeg te arriveren. Het ochtendgloren op de boerderij is magisch en biedt een rustige sfeer voordat de drukte begint. Neem deel aan de ochtendactiviteiten zoals het voeren van dieren en het verzorgen van de boerderij. Het is een geweldige manier om een echt gevoel van het boerenleven te krijgen.

molenwaard-8.jpg

Tip 2. Kledingadvies: Trek je boerenkloffie aan

Wil je echt in de boerenstijl duiken? Overweeg dan om jezelf en je kinderen te verkleden in echte boerenoutfits. Avonturenboerderij Molenwaard moedigt bezoekers aan om in thema gekleed te komen. Van strooien hoeden tot gestreepte overalls, het dragen van boerenkleding voegt een extra dimensie toe aan de beleving. Vergeet niet comfortabele schoenen, want er staan je veel ontdekkingstochten te wachten.

Tip 3. Ontmoet de dieren: Laat je betoveren door de boerderijdieren

Een hoogtepunt van het bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard is ongetwijfeld de mogelijkheid om interactie te hebben met verschillende boerderijdieren. Van schattige lammetjes tot speelse geitjes, er is voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je de voedertijden bijwoont en de gelegenheid hebt om de dieren te aaien. Het is een educatieve ervaring die de liefde voor dieren bij kinderen kan stimuleren.

molenwaard-7.jpg

Tip 4. Boerderij-Workshops: Leerzaam en leuk

Avonturenboerderij Molenwaard organiseert dagelijks boerderij-workshops waar kinderen en volwassenen kunnen deelnemen aan educatieve activiteiten. Leer alles over het planten van gewassen, bijen houden, het melken van koeien of zelfs het maken van kaas. Deze workshops bieden niet alleen entertainment, maar ook waardevolle inzichten in het dagelijkse leven op de boerderij. Informeer bij aankomst naar het workshopschema.

molenwaard-12.jpg

Tip 5. Klimmen en klauteren: Speelplezier in de binnen- en buitenspeeltuinen

Naast de boerderij-activiteiten zijn er uitgebreide binnen- en buitenspeeltuinen waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Van klimtoestellen tot glijbanen, er is genoeg om de kleintjes bezig te houden terwijl de ouders ontspannen toekijken. De speelplekken zijn ontworpen met oog voor veiligheid en bieden urenlang vermaak voor het hele gezin.

molenwaard-10.jpg

Tip 6. Ontmoet Fien en Teun: Ervaar hun spetterende shows

Fien en Teun, de hartveroverende vrienden van Avonturenboerderij Molenwaard, zijn elke dag op de boerderij aanwezig en staan te popelen om jou te ontmoeten. Dit dynamische duo brengt een lach op het gezicht van jong en oud met hun vrolijke shows en aanstekelijke liedjes. Na een spetterende performance nodigen Fien en Teun je uit om samen met hen te zingen, te dansen en onvergetelijke foto's te maken. 

molenwaard-1.jpg

Tip 7. Speciale activiteiten voor peuters: Mike & Molly Land

In het betoverende 'Mike & Molly Land' op Avonturenboerderij Molenwaard beleven de allerkleinsten een magische ervaring met de schattige schaapjesvriendjes van Fien & Teun. Hier genieten peuters van vrolijke minishows en kunnen ze actief deelnemen aan leuke activiteiten, zoals roetsjen van glijbanen en een parcours afleggen met een échte Mike of Molly loopfiets. Een hoogtepunt is de mogelijkheid om Mike & Molly in het echt te ontmoeten.

molenwaard-3.jpg

Tip 8. Paardenliefhebbers gaan naar Stip de pony: Leer alles over pony’s en paarden

Stip de pony, de ondeugende en charmante witte Shetlandpony vol zwarte stippen, is een opvallende persoonlijkheid op Avonturenboerderij Molenwaard. In zijn eigen betoverende themagebied worden bezoekers uitgenodigd om de wereld van paarden en pony's te verkennen. Hier kunnen avonturiers een ponyritje maken, deelnemen aan de opwindende Stip's Paardenrace en zelfs Stip in het echt ontmoeten op de manege.

molenwaard-2.jpg

Tip 9. Een momentje van ontspanning: Met de boot door de polder

Tussen alle avonturen door biedt Avonturenboerderij Molenwaard een ontspannen ervaring: bootje varen door de betoverende polder. Terwijl je geniet van het water, ontvouwt de prachtige polder zich voor je ogen, met dieren die graag bij of in het water vertoeven. Luister naar de boeiende verhalen van de schipper terwijl je van de ene naar de andere kant van het park vaart. Het bootje vertrekt op verschillende momenten gedurende de dag.

molenwaard-4.jpg

Tip 10. Verleng je boerderij avontuur: Overnachten op Familieresort Molenwaard 

Voor degenen die hun boerderijavontuur willen verlengen, biedt Familieresort Molenwaard een geweldige mogelijkheid tot overnachten. Het familieresort biedt diverse accommodaties, variërend van gezellige boerderijhuisjes tot comfortabele lodges, waardoor gezinnen de kans krijgen om de rust en charme van het platteland te omarmen. Met knisperende vuurkorven en de geur van het boerenland in de lucht, wordt de overnachting op het familieresort van Molenwaard een onvergetelijke ervaring.

molenwaard-5.jpg

Beleef het boerenavontuur bij Fien en Teun 

Avonturenboerderij Molenwaard biedt een unieke gelegenheid om het boerenleven op een interactieve en boeiende manier te ervaren. Met deze tips ben je goed voorbereid op een dag vol plezier, educatie en onvergetelijke momenten op deze betoverende boerderij. En vergeet niet, je kunt je het plezier nog langer laten duren door te overnachten op Familie Resort Molenwaard. Veel plezier en geniet van je avontuur!

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.