Laatste update 01 Dec 2023
Luxe Vakantieparken aan Zee – Top 10 van Nederland

Als je aan de gemiddelde persoon vraagt waar ze het liefst op vakantie gaan dan hoor je negen van de tien keer ´aan zee´. Of het nou een koude herfstdag of een heerlijk warme zomerdag, je kunt er het hele jaar door genieten van het geluid van de golven, de zilte zeelucht en de zon op je huid. 

1 Port Zelande
8.4
  • Tussen het Grevelingenmeer en Noordzeestrand
  • Aqua Mundo met 2 glijbanen, wildwaterbaan en waterspeeltuin
  • Comfortabele cottages en lodge tenten
Bekijk prijzen Lees review
2 Résidence 't Hof van Haamstede
8.9
  • Comfortabele appartementen en hoeves
  • Op 2,5 kilometer van zee
  • Vlakbij de duinen en natuurgebieden
Bekijk prijzen Lees review
3 Waterrijk Oesterdam
7.9
  • Eindeloos genieten van mooi Zeeland
  • Mooie watervilla’s en suites
  • Ideaal vakantiepark voor watersporters
Bekijk prijzen Lees review
4 Strandhuisjes Julianadorp
8.7
  • Strandhuisjes direct op het strand
  • In het mooie Nood-Holland
  • Strand met Blauwe Vlag Keurmerk
Bekijk prijzen Lees review
5 Dormio Strand Resort Nieuwvliet-Bad
8.4
  • Op een paar minuten van het Noordzeestrand
  • Luxe bungalows in Zeeuwse stijl
  • Veel activiteiten, binnenbad en meertje
Bekijk prijzen Lees review
6 Sluftervallei
8.6
  • Centraal gelegen op Waddeneiland Texel
  • Midden in de duinen nabij de Slufter
  • Binnenbad & Wellness
Bekijk prijzen Lees review
7 Vakantiepark Zeebad
8.7
  • Vlakbij het strand 
  • Sportieve activiteiten 
  • Overdekt zwembad
Bekijk prijzen Lees review
8 Berger Duinen
9.4
  • In de duinen bij Schoorl
  • Luxe villa’s met sauna
  • Natuur, strand en rust
Bekijk prijzen Lees review
9 Noordzee Résidence Cadzand-Bad
8.6
  • Luxe villa's rondom het water 
  • Op 15 minuten van het strand 
  • Vlakbij België
Bekijk prijzen Lees review
10 Strand Resort Ouddorp Duin
8.8
  • Gelegen in de duinen nabij zee
  • Mooie luxe villa´s in de duinen
  • Binnenbad en recreatieprogramma
Bekijk prijzen Lees review

Gelukkig zijn er in Nederland heel wat vakantieparken voor een fijne vakantie aan de kust. En wil je tijdens je vakantie genieten van een beetje extra luxe dan zul je zeker niet teleurgesteld worden. We hebben hier de top 10 van luxe vakantieparken aan de Nederlandse kust voor je verzameld. 

Port Zélande

Port Zélande is een walhalla voor liefhebbers van zon, zee, strand en watersporten. Aan de ene kant van het vakantiepark ligt het Noordzeestrand en aan de andere kant het Grevelingenmeer waar je kunt duiken, zeilen en andere watersporten kunt beoefenen. En is het een dagje wat minder weer dan kun je een heel veel waterpret beleven in het Aqua Mundo zwembad met bandenglijbaan, 2 waterglijbanen en Water Playhouse voor de kinderen.  

Centerparcs-Port-Zélande-zee-haven-vakantiehuizen.webp

Uiteraard kun je op Port Zélande ook heerlijk overnachten. Naast comfortabele bungalows en avontuurlijke lodgetenten kun je ook kiezen voor een VIP cottage. Na aankomst kan de vakantiepret direct beginnen want de bedden zijn al opgemaakt en de handdoeken en keukenbenodigdheden liggen al klaar. Bovendien worden er dagelijks broodjes aan de deur bezorgt en is de eindschoonmaak inbegrepen. De cottage heeft ook een bubbelbad en infraroodsauna. 

Résidence ‘t Hof van Haamstede

Wie wil genieten van een heerlijke onbezorgde vakantie vlakbij het mooie brede strand van Burgh-Haamstede kiest voor Résidence ‘t Hof van Haamstede. Overnacht in een van de 24 hoevewoningen of in een sfeervol appartement direct tegenover natuurgebied de Zeepeduinen.

Landal-Landal-Résidence-'t-Hof-van-Haamstede.webp

De karakteristieke hoeves en modern ingerichte appartementen zijn voorzien van luxe voorzieningen. Wil je je luxe vakantie nog aangenamer maken boek dan een hoeve met eigen sauna. Maar ook als je dat niet doet kun je genieten van fraaie wellness voorzieningen waaronder een sauna en stoomcabine. En als kers op de taart kun je zowel binnen als buiten tennissen en om de hoek ligt een mooie golfbaan.

Waterrijk Oesterdam

Waterrijk Oesterdam is een trendy vakantiepark met luxe watervilla’s, beach woningen en hotel suites aan het water. De luxe villa’s zijn zo ontworpen dat ze niet alleen luxe uitstralen, maar ook sfeervol en comfortabel zijn. Bovendien liggen de meeste villa’s direct aan het Zoommeer. Op Oesterdam hoef je even helemaal nergens aan te denken, bij aankomst zijn de bedden al opgemaakt en liggen de handdoeken klaar. Bovendien hoef je niet zelf schoon te maken. 

waterrijk-oesterdam-luchtfoto-meer.webp

Als watersporter kun je kiezen voor een luxe villa met eigen aanlegsteiger, en ga je voor echte ontspanning, dan kies je voor een villa met privé sauna, bruisbad of sunshower. Op het vakantiepark kun je bovendien culinair genieten bij de Beach Club en bij mooi weer kun je heerlijk wegdromen op een loungebedje in een cabana aan het strand. 

Strandhuisjes Julianadorp

Er gaat niets boven een vakantie aan het strand. Bij Strandhuisjes Julianadorp hebben ze dat wel heel letterlijk genomen. De mooie vakantiehuisjes staan namelijk direct op het strand van Julianadorp in Noord-Holland. Op die manier kun je de hele dag door genieten van het geluid van het ruisen van de zee, eindeloos uitkijken over het water en af en toe een duik nemen. 

Dankzij de volledig glazen pui kun je op elk moment genieten van het prachtige uitzicht, dus ook als het even wat minder weer is. In de ochtend doe je de glazen pui open waardoor je je echt één voelt met de omgeving. Begin op het terras met een kopje koffie en een broodje van de broodjesservice. Na het ontbijt kun je op een ligbedje op het strand toezien hoe de kinderen zandkastelen bouwen. Overnachten bij Strandhuisjes Julianadorp is een unieke ervaring, dit moet je een keer gedaan hebben.  

Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Strand Resort Nieuwvliet-Bad is een prachtig ruim opgezet park op loopafstand van het strand van Nieuwvliet-Bad in Zeeland. Veel van de royale vakantiewoningen met karakteristieke Zeeuwse uitstraling liggen direct aan het water.  Wil je na een heerlijk dagje aan zee even helemaal tot rust komen boek dan een vakantiewoning met privésauna.

Roompot-Strandhuisjes-Julianadorp-zee-strandhuisjes.webp

De zee ligt hier voor de deur, maar ook op het vakantiepark zelf zijn heel veel faciliteiten. Neem een duik in het volledig vernieuwde zwembad of geniet van volop waterpret in de waterspeeltuin. In het restaurant kun je genieten van maaltijden met ingrediënten van het seizoen. Bovendien kun je bij je vakantiehuis genieten van culinaire arrangementen. 

Landal-Landal-Strand-Resort-Nieuwvliet-Bad-luchtfoto.webp

Sluftervallei

Wil je tijdens je vakantie zoveel mogelijk genieten van het strand, de zee en de duinen, ga dan zeker een keer naar het wonderschone Waddeneiland Texel. Je vakantieplezier begint al op het moment dat je in Den Helder op de boot stapt, de zilte zeelucht, de meeuwen die door de lucht glijden en de wind in je haren zorgen dat je meteen in de vakantiestemming bent. 

Landal-Landal-Sluftervallei-vakantiehuisje.webp

Wil je een luxe vakantie op Texel kies dan voor vakantiepark Sluftervallei. Op het park overnacht je in comfortabele bungalows, safaritenten of luxe rietgedekte hoeves met of zonder privésauna. Geniet daarnaast van de vele fijne faciliteiten zoals het overdekte zwembad met whirlpool, boek een massage of geniet van heerlijke Italiaanse gerechten in het restaurant. Vlakbij Sluftervallei ligt bovendien een prachtige Golfbaan die je niet mag missen.  

Zeebad

Vlak naast de gezellige badplaats Breskens ligt vakantiepark Zeebad. Een plek waar je in alle comfort kunt genieten van een strandvakantie in Zeeland. De ruime vakantiewoningen liggen bijna allemaal aan het water en binnen een paar minuten sta je op het brede zandstrand. Op het strand van Breskens wappert de Blauwe Vlag, een Europees keurmerk dat uitgereikt wordt aan de schoonste stranden van Europa. 

Roompot-Zeebad-luchtfoto-vakantiepark.webp

Op Roompot Zeebad kun je overnachten in verschillende comfortabele vakantiewoningen waaronder moderne bungalows en Tiny Houses. Maar ga je voor luxe en ontspanning kies dan voor een vrijstaande villa met infraroodsauna. Heerlijk voor na een partijtje tennis op de tennisbaan of een lange strandwandeling. Aan faciliteiten is op Zeebad ook geen gebrek. Er is onder andere een groot binnenbad, maar ook animatie voor de kinderen en tal van speelvoorzieningen. 

Berger Duinen

Berger Duinen is een luxe vakantiepark dat verborgen ligt in de Schoorlse Duinen. In het breedste duingebied van Nederland kun je prachtig wandelen, fietsen en mountainbiken. Uiteraard mag het beklimmen van het hoogste duin van Nederland niet ontbreken. Het klimduin in Schoorl is maar liefst 51 meter hoog en onderaan is een leuk terras om even bij te komen.

Landal-Landal-Berger-Duinen-vakantiehuis.webp

Op Landal vakantiepark Berger Duinen overnacht je in één van de 72 luxe vrijstaande vakantiewoningen. De sfeervol ingerichte woningen zijn voorzien van alle gemakken voor een lekker luxe en ontspannen vakantie. Je woning heeft in ieder geval een sunshower en inloopdouche, maar voor nog meer comfort en ontspanning kies je voor een wellnesslodge met sauna, hottub en buitendouche. Niets staat een angename ontspannen vakantie nog in de weg. 

Résidence Cadzand-Bad

Op het waterrijke Résidence Cadzand-Bad verblijf je in sfeervolle vakantiewoningen met veel luxe elementen en voorzieningen. Kies bijvoorbeeld voor een fijne villa met sauna en terrasheater voor een paar heerlijke zwoele avonden in de buitenlucht. Vind je het heerlijk om het water op te gaan kies dan voor een watervilla direct aan het water en met een roeiboot voor de deur. 

Roompot-Noordzee-Résidence-Cadzand-Bad-natuur-meer.webp

Op het park kunnen kinderen spelen in de speeltuin, meedoen met leuke activiteiten, of naar de Kids Club. Ondertussen kunnen ouders een balletje slaan op de indoor tennisbaan en ‘s avonds kunnen jullie samen gaan bowlen. Wil je suppen, kajakken of surfen dan kun je materiaal of lessen regelen via de receptie. Een heerlijke plek voor een luxe en actieve vakantie aan zee. 

Strand Resort Ouddorp Duin

Op Strand Resort Ouddorp Duin overnacht je letterlijk op een paar stappen van het strand. De comfortabele vakantiewoningen staan midden in de duinen vlakbij Ouddorp. Wil je een echte wellnessvakantie aan zee kies dan voor een vakantiewoning met eigen sauna. De fijne boxspringbedden zijn bij aankomst al opgemaakt. Het enige dat je hoeft te doen is naar buiten lopen en in een ligstoel genieten van de verkwikkende zeewind. 

Landal-Landal-Strand-Resort-Ouddorp-Duin-luchtfoto-vakantiehuizen.webp

Wil je tijdens je vakantie graag wat ondernemen dan kun je surfles en kitesurfles volgen bij de surfschool op het vakantiepark. Voor de kinderen is er een pumptrack voor fietscrossers en skaters en een speelduin. Is het een keertje wat minder weer neem dan een duik in het overdekte zwembad met bruisbank en peuterbadje, of woon een theatervoorstelling bij in Strandtheater de Houten Kaap. 

Inspiratie voor je volgende vakantie aan zee

Begint het bij jou na het lezen van deze blog ook te kriebelen en kun je niet wachten op je volgende vakantie aan zee? Naast de genoemde top 10 luxe vakantieparken aan zee zijn er nog veel meer opties. Vergelijk alle luxe vakantieparken aan zee

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.