Laatste update 15 Jan 2024
7 Tips voor een avontuurlijke vakantie op Krieghuusbelten

De leukste activiteiten in de regio Salland - In een wereld waar iedereen als een sneltrein door het leven gaat, is het van essentieel belang om er af en toe even op uit te gaan. Boek je een verblijf op Krieghuusbelten dan beleef je gegarandeerd de leukste avonturen.

Camping Krieghuusbelten
Camping Krieghuusbelten Raalte, Nederland

  • 5-sterren top camping
  • Indoor en outdoor zwembad
  • Luxe chalets & ruime plaatsen
8.7 / 10
8.7 / 10
Algemene indruk
9
Ligging
9
Service
9.0
Prijs kwaliteit
8.5

Te midden van het bruisende leven, biedt Familievakantiepark Krieghuusbelten, gelegen in het hart van het schilderachtige Salland, een oase van vertier en avontuur. Voor avontuurlijke zielen en gezinnen die op zoek zijn naar een verkwikkende vakantie-ervaring, is Krieghuusbelten de ultieme bestemming. Hier zijn 7 tips om je vakantie op Krieghuusbelten extra avontuurlijk te maken:

1. Spelen, spelen, spelen

Krieghuusbelten staat bekend om zijn overvloedige speelmogelijkheden die de jonge en jong van geest vermaken. Van het pannaveld tot het avontuurlijke wandel- en speelbos, er is voor elk wat wils. Verlies jezelf in de uitgestrekte speel-, vis- en roeivijver of geniet van een duik in het binnen- en buitenzwembad. Het is de perfecte gelegenheid om te genieten van de 50 meter lange waterglijbaan met sfeervolle LED-verlichting.

Krieghuusbelten-8.jpg

Er is ook een interactief speelplein, een paradijs voor de sportievelingen onder ons. Met een overvloed aan spellen, waaronder flessenvoetbal, groepsvoetbal, interactief tikkertje en één tegen één voetbal, biedt het speelplein een dynamische en energieke omgeving voor urenlang speelplezier. Daarnaast zijn er midgetgolfbanen, springkussens en kabelbanen voor extra entertainment.

2. Ervaar de adrenaline op Avonturenpark Hellendoorn

Voor avontuurlijke zielen die op zoek zijn naar een opwindende en uitdagende ervaring, is een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn een absolute must. Hier zijn een aantal redenen waarom het park een perfecte bestemming is voor avontuurlijke mensen:

  • Spannende attracties en achtbanen
  • Diverse avontuurlijke themagebieden 
  • Waterattracties voor de durfallen
  • Outdoor-avonturen 
  • Dynamische seizoensgebonden festiviteiten
  • Opwindende shows en entertainment

avontuurpark-hellendoorn-1.jpg

Met een perfecte mix van opwinding en familievriendelijke attracties biedt Avonturenpark Hellendoorn een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke mensen die op zoek zijn naar een adrenalinekick te midden van de prachtige omgeving van Salland.

3. Voel jezelf de koning te rijk op Kasteel De Haere

Op korte afstand van Krieghuusbelten bevindt zich Kasteel De Haere, een majestueus historisch landgoed dat bezoekers een glimp biedt van de grandeur van het verleden. Het kasteel wordt omgeven door prachtige tuinen en landschapsparken die perfect zijn voor een ontspannen wandeling.

4. Verken de prachtige omgeving

Krieghuusbelten ligt te midden van een prachtig natuurrijk gebied dat uitnodigt tot verkenning. Maak gebruik van de vele wandel- en fietsroutes die door het adembenemende landschap lopen. De Sallandse Heuvelrug, die grenst aan het vakantiepark, is een must-visit voor liefhebbers van natuur en avontuur. Ontdek ook de nabijgelegen steden met hun unieke culturele en winkelervaringen.

Landal-Landal-Sallandse-Heuvelrug-1.jpg

Wil je de omgeving op een echt avontuurlijke manier verkennen. Kies dan voor een zweefvlucht boven de regio Salland. Bij Areo Club Salland is het mogelijk om deze unieke ervaring te beleven. Bekijk het unieke Sallandse landschap van bovenaf. 

5. Leef je sportief uit

Als je van sport houdt, hoef je je geen moment te vervelen in de omgeving van Krieghuusbelten. Er zijn verschillende mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten, zoals een bezoek aan het klimbos van Natuurlijk Heidepark, een potje golf bij Pitch & Putt in Lemele of een ontspannen dagje forelvissen in Hellendoorn. 

Voor de liefhebbers van mountainbiken zijn er diverse routes beschikbaar in Broekland en op de Sallandse Heuvelrug. Beweeg jezelf met een razende vaart over het uitdagende terrein en voel de adrenaline door je aderen stromen. Een geweldige manier om lekker actief bezig te zijn en tegelijkertijd de omgeving te verkennen. 

6. Ontdek de omgeving

Laat de cultuur van de omgeving je betoveren. Breng een bezoek aan het Anton Pieck Museum voor een architectonische reis, verken De Beeldentuin voor kunstliefhebbers en geniet van een voorstelling in het Hoftheater in Raalte. Voor een gecombineerde culturele ervaring, fiets langs de diverse landgoederen en kastelen in de buurt van het vakantiepark.

7. Laat je verwennen in de nabijgelegen wellnesscentra

Voor de ultieme ontspanning tijdens je vakantie op een vakantiepark in Overijssel, plan een bezoek aan een van de wellnesscentra in de buurt van Krieghuusbelten. Verwen jezelf met een dagje sauna of laat je masseren bij Sauna Swoll in Zwolle. Laat de stress van het dagelijkse leven van je afglijden, terwijl je geniet van de serene sfeer en verjongende behandelingen.

Ga op avontuur in Salland

Met deze 7 tips ben je volledig voorbereid op een avontuurlijke en verkwikkende vakantie op Krieghuusbelten. Geniet van het samenzijn met je dierbaren, omarm de vrijheid van de natuur en laat de alledaagse beslommeringen achter je terwijl je jezelf onderdompelt in de opwinding en ontspanning die dit charmante vakantiepark te bieden heeft.

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.