Laatste update 20 Nov 2023
7x De Leukste Wateractiviteiten bij Boschmolenplas

Resort Boschmolenplas, gelegen aan de schilderachtige 'Boschmolenplas' in Limburg, biedt een betoverende setting voor liefhebbers van wateractiviteiten. Met luxe vakantiehuizen, sauna's en zonnebanken is het een ideale plek voor een ontspannen verblijf. Ontdek hieronder de zeven leukste wateractiviteiten die je vanuit Boschmolenplas kunt ondernemen.

Resort Boschmolenplas
Resort Boschmolenplas Heel, Nederland
  • Eigen jachthaven en bootverhuur
  • Luxe ruime bungalows met mooi uitzicht 
  • Duikschool op het terrein
8.4 / 10
8.4 / 10
Algemene indruk
9
Ligging
9
Service
8.5
Prijs kwaliteit
8.5

1. Bezoek een dagstranden - Een dag vol actie en plezier

Wil je genieten van zon, zand en water? Ontdek dan de dagstranden langs de Maasplassen, waaronder FunBeach Panheel, AreaX, en Amici Beach. FunBeach Panheel, gelegen aan de Maasplassen in Panheel, biedt een uitgestrekt strand, helder water en diverse activiteiten zoals zwemmen, watersporten en beachvolleybal.

Of je nu actie zoekt of wilt ontspannen in comfortabele ligstoelen, FunBeach Panheel heeft voor elk wat wils. Met een spectaculair Aquapark, kano’s, waterfietsen, supboards, eetgelegenheden en een strandbar is het de perfecte plek voor het hele gezin.

2. Sloep huren - Een relaxte vaart langs pittoreske dorpen

Een dagje varen in alle rust? Huur een sloep bij de jachthaven van Boschmolenplas en geniet van een ontspannen tocht langs pittoreske dorpjes en mooie meren. Laat de kalme wateren van de Maasplassen je gids zijn, terwijl je naar de charmante steden Roermond of Maasbracht vaart. Een sloeptocht biedt niet alleen een fijne ontsnapping maar ook een uniek perspectief op de omgeving.

boschmolenplas-12.jpg

Je kunt een sloep huren op Resort Boschmolenplas. Hiervoor heb je geen vaarbewijs nodig. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen boot mee te nemen en af te meren in de jachthaven van het resort. Hier zijn 100 ligplaatsen beschikbaar.

3. Duiken - Verken de onderwaterwereld van de Maasplassen

Duik in de betoverende onderwaterwereld van de Maasplassen, een hotspot voor duikers van over de hele wereld. Met helder water en een gevarieerd onderwaterleven, waaronder zoetwatervissen en kleurrijke waterlelies, biedt dit gebied een onvergetelijke duikervaring met zicht tot wel 12 meter diepte.

boschmolenplas-10.jpg

Zowel ervaren duikers als beginners kunnen terecht bij de lokale duikschool van Resort Boschmolenplas voor trainingen en begeleide duikexcursies. Getrainde duikers kunnen hier materiaal huren en duiken maken tot wel 30 meter diepte.

4. Langs de Maasplassen met het pondje - Fietsen met een vleugje avontuur

De Maasplassen kun je ook op de fiets verkennen. Om het je wat makkelijker te maken en bovendien leuker, kun je gebruikmaken van veerpontjes om de wateren over te steken. Er zijn 5 veerpontjes in de omgeving die tussen april en oktober operatief zijn.

boschmolenplas-11.jpg

Ontdek de prachtige fietsroutes langs de Maasplassen in plaatsen zoals Ool, Ohé en Laak, Neer, Kessel en Thorn. Laat de veerpontjes je begeleiden op je fietstocht en voeg een vleugje avontuur toe aan je ontdekkingstocht.

  • Ohé en Laak - Ophoven
  • Roermond - Biej Ool Euver
  • Neer - Rijkel / Beesel
  • Kessel - Beesel
  • Baarlo - Steyl

5. Kanoën - Actief peddelen door Limburgs waterpracht

Voor wie graag actief is op het water, is het huren van een kano een uitstekende keuze. De Maasplassen bieden een geweldige locatie om de provincie Limburg per kano te verkennen. Peddel richting de Grensmaas en Maastricht in het zuiden of ontdek Venlo en de Maasduinen in het noorden.

Of je nu een ervaren peddelaar bent of gewoon wilt genieten van de rust op het water, de Maasplassen hebben voor ieder wat wils. Je kunt zowel losse kano’s voor 1, 2 of 8 personen huren als kiezen voor een kanotocht met natuurgids. Die zal je alles vertellen over de unieke flora en fauna in de omgeving. Het is daarnaast ook mogelijk om waterfietsen en supboards te huren.

6. Zeilen - Vaar de vrijheid tegemoet

Leer zeilen of huur een zeilboot bij een van de watersportscholen. Of je nu 7 of 70 bent, hier kun je onbezorgd genieten van het varen op de Maasplassen, ongeacht je ervaring. Verken de wateren op je eigen tempo en ontdek de schoonheid van de omgeving. Voel de vrijheid van de wind in de zeilen terwijl je de Maasplassen echt leert kennen.

boschmolenplas-15.jpg

Er zijn meerdere zeilscholen waar zowel de jeugd als volwassenen les kunnen nemen. Even een opfrisser nodig? Kies dan voor een privéles. Bij deze zeilscholen kun je ook zeilboten huren. Huur een kleine Valk, met of zonder motor of een Laser.

7. Rondvaart - Relaxen en genieten vanuit een ander perspectief

Laat je verwennen met een ontspannen rondvaart over de Maasplassen. Vertrek vanuit diverse locaties zoals Roermond, de jachthaven van Maasbracht, Neer of Kessel en laat je meevoeren naar de mooiste plekjes van dit betoverende gebied. Een rondvaart biedt niet alleen ontspanning maar ook een nieuw perspectief op de schoonheid van de Maasplassen.

boschmolenplas-13.jpg

Tijdens de rondvaart zal de kapitein je meer vertellen over de historie van de omgeving en de flora en fauna die je onderweg tegenkomt. Voor een compleet uitje kun je ook kiezen voor een arrangement met brunch, lunch of diner.

Boschmolenplas, een heerlijk verblijf op, rond en aan het water

Boschmolenplas en de omliggende Maasplassen bieden een schatkist aan wateravonturen. Of je nu de voorkeur geeft aan de rust van een sloeptocht, de adrenaline van duiken, of het plezier van een dagje strand, hier vind je het allemaal.

Het is de perfecte bestemming voor een vakantie waar waterpret centraal staat, en waar elke dag een nieuw avontuur brengt. Laat je betoveren door de pracht van Resort Boschmolenplas en ontdek een wereld van verfrissende wateractiviteiten in Limburg.

Op vakantie in 2024? Top aanbiedingen

  • De Leistert — Tot 35% last minute korting
  • Landal —  Diverse last minute aanbiedingen
  • RCN — Diverse vakantieknallers. VOL = VOL
  • Center Parcs — Vroegboekkortingen tot 20%
  • Beekse Bergen — Tot 15% vroegboekkorting
  • Roompot — Buitengewone uitpakkers al vanaf €99
  • Topparken — Bekijk alle vakantiedeals voor 2024
  • EuroParcs — Tot 30% vroegboekkorting
  • Molecaten — Tot 15% korting op je vakantie in 2024

Over de auteur

Matt is de oprichter van Vakantiepark Vergelijker. Hij heeft een bachelor in vrijetijdsmanagement en is al meer dan 10 jaar actief in de reissector en online marketing. Matt's favoriete vakantieparken zijn Het Meerdal en de Schatberg waar hij als kind veel uren met plezier heeft doorgebracht.